WeChange - Centrul de dezvoltare si psihoterapie Bucuresti

Terapie de grup

Pregatire pentru gradinita

Grupe de vârsta – 2-5 ani

Durata – 5 ore, în zilele de luni si joi (9:00 – 14:00)

Numar de participanti – 5-6

Costuri: 220 lei

Acest grup a pornit din dorinta parintilor de a-si ajuta copiii sa se adapteze cât mai usor unui context asemanator cu cel pe care îl vor avea la gradinita. Astfel cei mici au oportunitatea de a învata, cum sa gestioneze mediul din jurul lor, prin jocuri senzoriale, de miscare, ce implica atât motricitatea fina, cât si cea grosiera, jocuri de rol si art terapia. Totodata copiii sunt încurajati sa socializeze cu covârstnicii, într-un mediu sigur, facilitat si supravegheat de terapeutii nostri.

 Scopuri 

Dezvoltarea limbajului si a abilitatilor de comunicare
Dezvoltarea abilitatilor cognitive
Stimularea ariilor senzoriale de dezvoltare
Depasirea anxietatii sociale
Îmbunatatirea capacitatilor de autoîngrijire si autonomie personala
Recunoasterea si exprimarea emotiilor în relatie cu ceilalti copii si cu adultii
Modelarea unor comportamente adaptative
 

Cum arata o zi la grupul de socializare?

9:00 –  parintii aduc micul dejun, prânzul copiilor si haine de schimb. 

9:30 – micul dejun în sala de mese. Copiii manânca, apoi participa la strânsul mesei, la curatenie si spalarea vaselor.

10:00 – activitati senzoriale, joc la masa si socializare. Copilul ia parte la program si este ajutat sa participe, sa propuna, sa astepte si sa îsi comunice nevoile.

11:30 – gustarea de fructe. Fructele sunt asigurate de catre centru.

12:00 – activitati artterapeutice sau joc simbolic.

13:00 –  luam prânzul, împreuna, în sala de mese.

13:30 – citim, discutam pe carti cu imagini si propunem alte jocuri, la cererea copiilor.

14:00 – oferim feedback fiecarui apartinator, încercând sa gasim solutii împreuna cu acestia la dificultatile întâmpinate. Ne bazam pe punctele forte ale fiecarui copil si credem ca resursele sunt mai importante decât lipsurile.
 
 
Grup socializare preadolescenti

Grupe de vârsta: 8-14 ani

Numar participanti: 4-8 copii

Durata: 90 minute (miercuri 18:00-19:30)

Costuri: 

Acest grup a pornit de la nevoia identificata în terapia individuala cu clientii nostri de a interactiona cu persoane care întâmpina aceleasi dificultati, dar si nevoia de a lega relatii de prietenie cu persoane de aceeasi vârsta.

 Scop

Prin acest program cream un mediu terapeutic de suport pentru copii, unde prin exprimare libera copii sunt încurajati sa-si rezolve conflictelor de zi cu zi, facilitând dezvoltarea relatiilor de prietenie cu persoane de aceeasi vârsta.

Dezvoltam încrederea în sine a participantilor, ii ajutam sa gestioneze mai bine situatiile de viata incerte sau stresante, ii ajutam sa gasesca solutii pentru situatiile scolare problematice, ii sprijinim sa îsi dezvolte abilitatea de a comunica, de a povesti si de a-si organiza discursul si activitatile zilnice.

 
 
 
Grup de socializare prin muzica

Grupe de vârsta: 4-6 ani

Numar participanti: 4 copii

Durata: 60 minute (luni 18:00 – 19:30)

Costuri: 

Muzica are o relatie directa cu emotiile noastre. Ea poate oferi accesul la o gama larga si variata de calitati emotionale, cu o conexiune directa care poate depasi procesele. Muzica poate motiva o persoana sa stabileasca o relatie muzicala cu o alta persoana, iar astfel poate duce la eliberarea si dezvoltarea adevaratului lor potential.

         În cadrul acestei metode terapeutice, muzica este folosita înitial pentru a stabili un punct de contact cu copilul, iar mai apoi drept o modalitate de a adresa, într-un mediu securizat, orice nevoie sau dificultate întampinata de cel mic. De exemplu, poate fi utilizata în favoarea copiilor retrasi sau anxiosi, prin implicarea lor într-o activitate muzicala de grup. Totodata, poate fi folosita pentru a canaliza energia persoanelor foarte active, într-un mod pozitiv si constructiv.

Beneficiile meloterapiei de grup:

Dezvoltarea si exersarea abilitatilor sociale, prin constientiizarea si aprecierea celorlalti membri ai grupului, ascultarea, asteptarea rândului, abilitati de conducere;
Dezvoltarea relatiilor interpersonale;
Imbunatatirea imaginii de sine;
Imbunatatirea coordonarii motorii;
Dezvoltarea imaginii corporale;
Dezvoltarea imaginatiei;
Dezvoltarea ritmului interior;  
         Muzica si sunetul sunt folosite într-un mediu structurat pentru a promova bunastarea mentala, fizica, emotionala si sociala a copiilor. Este importanta atingerea si mentinerea echilibrului între punctele tari si nevoile copiilor pe parcursul sesiunilor de lucru terapeutic prin muzica pentru a asigura stima de sine si încrederea.

 

Galerie foto