WeChange - Centrul de dezvoltare si psihoterapie Bucuresti

Terapie individuala

Durata : 1 ora 30 minute

Costuri :

Psihoterapia se refera la o varietate de tehnici si metode utilizate pentru a ajuta copiii si adolescentii care întâmpina dificultati în ceea ce priveste emotiile sau comportamentul lor. Sesiunile de lucru se pot desfasura cu un copil, mai multi copii sau întreaga familie. Pentru copii  jocul, desenul, construirea si imitarea sunt modalitati importante de impartasire a sentimentelor si de rezolvare a problemelor.

În timpul psihoterapiei, copiii si adolescentii primesc sprijin emotional, rezolva conflictele cu ceilalti, înteleg sentimentele si problemele si incearca noi solutii la problemele vechi. Obiectivele terapiei pot fi specifice (schimbarea comportamentului, imbunatatirea relatiilor cu prietenii sau familia) sau generale (un nivel redus de anxietate, o stima de sine crescuta). Durata psihoterapiei depinde de complexitatea situatiilor care pot fi: neîncredere, vinovatie, frica, rusine, timiditate, sentimente de inferioritate, conflicte cu colegii, dificultati în îndeplinirea sarcinilor scolare, comportament opozant, dependenta de tehnologie, tulburari alimentare, neputinta de a-si face prieteni.

Un copil sau un adolescent împacat cu sine îsi va atinge mai usor optimul de fericire, pentru ca nu are numeroase ziduri ridicate în jurul lui. Astfel va deveni un adult sanatos emotional, asa cum ne dorim toti sa fim.

Scop

Scopul terapiei este sa ajute copilul sa inteleaga si sa exprime mai eficient trairile lui si ale celorlalti, plecand întotdeauna de la abilitatile si nevoile lui. Jocul este cel mai usor mod de conectare cu un copil, fie ca a fost diagnosticat cu Tulburare din Spectul Autist, tulburare de atasament, ADHD, intarziere cognitiva sau de limbaj sau doar se confrunta cu o situatie care il preocupa si afecteaza relatia cu parintii, starea emotionala sau performanta scolara a copilului.

Cautam sa imbunatatim:

    Atentia si contactul vizual
    Abilitatile de socializare, verbalizare si comunicare
    Cooperarea cu adultii si covârstnicii
    Spontaneitatea si creativitatea
    Abilitatile cognitive
 Prin activitati precum:

    Joc senzorial
    Miscare si motricitate
    Terapie cognitiva
    Joc de rol
    Art terapie
    Logopedie
 
 
 
TERAPIA OCUPATIONALA se refera la faptul ca dezvoltam, de asemenea, în colaborare cu parintele, independenta copilului. Punem întotdeauna accentul pe încurajare si tinem cont de ritmul de dezvoltare si de particularitatile individuale ale fiecarui individ.

 Prin activitati precum:

    Terapia alimentatiei
    Jocul simbolic
    Integrarea in gradinita si scoala
    Jocuri de dezvoltare a atentiei
    Activitati de autoîngrijire si igiena personala

Galerie foto
  • ...