VoxDentalCare -clinica stomatologica-Bucuresti

Extractii dentare

Ce este extractia dentara?

Dinţii trebuie extrasi din mai multe cauze

  • Caria dentară care a afectat dintele în totalitate si nu mai poate fi salvat, caria ajungind mult subgingival, in os.
  • Cea mai mare parte a dintelui şi a osului a fost distrusă de infecţie
  • Înghesuirea dentară, extractii in scop ortodontic

Cum se face extractia?

In primul rind, medicul dentist va analiza, inainte de extracţie, Radiografia panoramica si antecedentele dvs. medicale şi dentare.

La radiografia panoramica se vede lungimea, forma şi poziţia dintelui dar si densitatea osoasa. De aceea noi sfatuim pacientii sa faca o radiografie digitala pentru ca doar asa, se pot face anumite masuratori si se pot evita orice riscuri inutile. Pe baza acestor informaţii, medicul poate estima gradul de dificultate al procedurii şi poate decide dacă este nevoie de intervenţia unui specialist în chirurgia orală.

In general, se efectueaza doar o anestezie locala. Dar daca pacientul este anxios, are fobie de dentist atunci se poate face o inhalosedare, adica o sedare temporara cu Protoxid de azot. Vezi inhalosedarea. La o extracţie simplă, după anestezie, dintele este slăbit în alveolă cu un instrument numit elevator, apoi extras cu cleştele dentar. Medicul dentist poate şlefui şi recontura apoi osul subiacent. După aceasta, poate închide incizia prin sutură.

Ce facem dupa extractie?

Dupa extractia dentara pacientul primeste instructiuni scrise de la medical curant. Este foarte important să pastrati zona curată pentru a preveni infecţia imediat după extracţia dentară. Medicul dentist vă va da să muşcaţi uşor pe o bucată de tifon uscat, steril, pe care trebuie să îl ţineţi timp de 30-45 de minute pentru a reduce hemoragia până la oprirea completă a singerarii. În următoarele 24 de ore, nu aveţi voie să fumaţi, să vă clătiţi gura puternic sau să periaţi dinţii învecinaţi.

După extracţie, puteti să vă aşteptaţi la o senzaţie de durere şi disconfort. În unele cazuri, dentistul recomandă administrarea unui calmant usor. Uneori ajută aplicarea unei pungi cu gheaţă pe faţă, în reprize de 15 minute. Se recomandă să beţi doar cu paiul, să renunţaţi la sport, inot, sauna şi să evitaţi să beţi lichide calde pentru 2-3 zile. În ziua următoare extracţiei, dentistul poate recomanda clatirea cu o apa de gură cu ingrediente antibcteriene. În mod normal, disconfortul se va atenua în citeva zile. Dacă durerea persistă sau devine severă sau pulsatila, hemoragia sau febra, semnalati imediat medicului dentist.

Galerie foto
  • ...