Victoria Iordache - Cabinet Avocatura si Mediere Bucuresti

Falimente

•Situatiile de faliment trebuie tratate cu foarte mare atentie de catre toti participantii la acest proces.

    •Biroul de avocatura acorda urmatoarele servicii: – Asistenta juridica si reprezentare in procedurile de insolventa si faliment , atat pentru creditori cat si pentru debitori, – Intocmirea actelor necesare, – Declansarea procedurii de insolventa pentru societatile comerciale – Reprezentarea clientului in fata creditorilor, – Elaborarea unor solutii de recuperare a creantelor in cadrul procedurilor de insolventa

Vezi LEGEA 85/2006 Actualizata privind Falimetele

    •LICHIDARE FIRME Procedura reorganizării judiciare şi a falimentului este prevăzută de Legea 64/1995. Art. 2 prevede că scopul legii este instituirea unei proceduri pentru plata pasivului debitorului, aflat în încetare de plăţi, fie prin reorganizarea întreprinderii şi a activităţii acestuia sau lichidarea unor bunuri din averea lui, până la acoperirea pasivului, fie prin faliment. Deci scopul este de a reglementa o procedură judiciară prin care să se asigure plata pasivului debitorului aflat în încetare de plăţi. Căile prin care se realizează scopul acestei legi sunt procedura reorganizării judiciare şi procedura falimentului. Procedura reorganizării judiciare constă în anumite reguli privind organizarea activităţii debitorului pe baze noi, pentru redresarea economico-financiară şi asigurarea mijloacelor băneşti pentru plata datoriilor faţă de creditori. Aceasta se realizează prin două modalităţi: – reorganizarea activităţii debitorului prin măsuri economice, financiare, juridice – lichidarea unor bunuri din patrimoniul debitorului până la acoperirea creanţelor creditorilor. Procedura falimentului constă în anumite reguli prin care să se realizeze executarea silită a bunurilor din patrimoniul debitorului, în scopul plăţii datoriilor faţă de creditori. Urmarea aplicării procedurii falimentului constă în încetarea activităţii debitorului. Legea 64/1995 nu stabileşte o ordine în folosirea celor două proceduri, ci esenţial este scopul procedurii – plata datoriilor debitorului. Prin finalitatea sa, această procedură a reorganizării judiciare şi a falimentului este o procedură unică.

    Caracterele juridice ale procedurii: Judiciar – procedura se realizează de instanţa de judecată, judecătorul – sindic, administratorul, lichidatorul, adunarea creditorilor şi comitetul creditorilor, fiecare având atribuţii stabilite de lege. • Profesional – procedura se aplică comercianţilor, persoane fizice societăţi comerciale. Deci aceasta se plică numai comercianţilor, nu şi necomercianţilor. Tratamentul juridic aplicat comercianţilor în dificultate este unul special, care are în vedere pe aceia care exercită activitatea comercială cu caracter profesional. Ca urmare, tratamentul nu se poate aplica necomercianţilor, care sunt debitori ai unor obligaţii civile. şi • De remediu sau, după caz, de executare silită – această procedură are drept scop redresarea debitorului şi plata pasivului sau lichidarea patrimoniului acestuia. Reprezintă un remediu sau, după caz, un instrument al executării silite asupra patrimoniului defunctului. • Colectiv – prin această procedură se urmăreşte satisfacerea intereselor tuturor creditorilor comerciantului debitor aflat în dificultate. Ea asigură satisfacerea tuturor creditorilor care vin în concurs, în condiţiile stabilite de lege. Prin acest caracter ea se diferenţiază de procedura executării silite din dreptul comun, care este o executare silită individuală. • General şi unitar – regulile prin care se realizează reorganizarea activităţii debitorului sau, după caz, cele legate de lichidarea patrimoniului acestuia se aplică tuturor bunurilor din patrimoniul debitorului. Şi sub acest aspect, această procedură se diferenţiază de executarea silită din dreptul comun, care are ca obiect unul sau mai multe bunuri ale debitorului. Are caracter unitar în sensul că debitorul este supus unei singure proceduri la care participă toţi creditorii şi care se desfăşoară sub autoritatea instanţei judecătoreşti competente. Acest caracter unitar se aplică oricărui comerciant aflat în încetare de plăţi, indiferent de dimensiunea activităţii comerciantului.

Galerie foto
  • ...