Time Out Cafe - Bar & Cafenea Bucuresti

Table & Card Games

De cate ori, iesind din bloc, n-am vazut doua persoane cam de varsta bunicilor nostri jucand tabla pe o banca? Dar cand va plimbati intr-un parc, unde, cu siguranta, va rasuna sunetul zarurilor aruncate si a tablelor mutate cu multa precizie.

Jocul de table este, indubitabil, unul dintre cele mai populare jocuri din Romania si nu numai. Primele indicii care trimit catre ceea ce este astazi jocuri e table le regasim in Egiptul Antic sau Mesopotamia, un joc bazat pe o masa cu 3 linii si zaruri. O forma mai apropiata jocului de astazi o regasim in Roma Antica, joc intitulat Jocul celor 12 Linii sau celor 12 Semne. Alte izvoare istorice atesta variatii ale jocului de table undeva pe la 3000 I.H, in orasul iranian Jiroft.

Despre varianta moderna a jocului de table se spune ca isi are originea in Franta secolului XI, pe vremea regelui Ludovic al IX-lea, cel care a emis un decret prin care iterzicea membrilor curtii regale sa joace jocul cu zaruri.

Ca oricare alt joc ce a suferit modificari in orice civilizatie in care a fost jucat, jocul de table a fost adaptat in diferite tari sau civilizatii. Astazi, pasionatii jocului au sansa de a se transforma in jucatori profesionisti, existand competitii la nivel international in care isi masoara fortele cu combatanti din toate colturile lumii.

Noi, insa, nu va indemnam sa deveniti profesionisti, ci sa jucati table de placere, pentru destindere, dupa o zi obositoare la birou. Timeout Cafe va ofera posiblitatea ca, pe langa o bere servita alaturi de prieteni, sa incercati sa testati norocul si indemanarea la aruncatul zarurilor. Va asteptam, de asemenea, cu multe alte jocuri asemanatoare, in dorinta de a va face sederea la cafeneaua noastra o experienta cat mai placuta si mai relaxanta.

  

Galerie foto
  • ...