Tehnotur Construct, Bucuresti - Placari bond, pereti cortina, tamplarie PVC

Confectie bond

1. Taierea placii de bond se efectueaza cu ajutorul debitorului circular. Instrumentul trebuie sa aiba varfuri din metal dur. Grosimea dintelui taietor trebuie sa fie aproximativ 2-4 mm, dintii – in forma de trapez sau drepti. Viteza maxima de pilire trebuie sa fie aprox. 5000 m/min, iar  avansarea – 10-30 m/min. La trasarea materialului este nevoie de a se lasa adaos de prelucrare cate 0.5 mm la fiecare parte.

2. Frezarea se realizeaza pe partea interioara a placii cu ajutorul frezei circulare sau manuale executand brazde dreptunghiulare sau in forma de V pe la margina presupusei incovoieri. Stratul de plastic nu trebuie sa fie taiat pana la placa inferioara de aluminiu. Grosimea neesentiala a materialului ramas permite de a face ulterior conturarea manual.

Indoirea placilor de bond se poate efectua cu mainile, fara recurgerea la ajutorul preselor pentru incovoiere. Raza de incovoiere se defineste de forma frezei si adancimea crestaturii. Frezarea se efectueaza cu dispozitive de frezare sau masina de frezat. Viteza liniara a taisului – 5000 rot./min, avansarea – 2,1 m/min. Prelucrarea se poate efectua nu numai in atelier special, dar si chiar pe locul de montare.

Pentru unghi de 90°, muchie dreapta:

 

Galerie foto
  • ...