Teatrul vienez de Copii - Cursuri de teatru, Bucuresti

Despre noi

Teatrul Vienez de Copii – “Copiii Joaca Teatru” este o asociatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica, înfiintata cu scopul de a dezvolta abilitatile de comunicare ale copiilor si tinerilor, în diverse domenii (literatura, arta, etc.) pentru a le dezvolta creativitatea si largi orizontul de cunoastere. În parteneriat cu  Das Wiener Kindertheater  din Austria, asociatia Teatrul Vienez de Copii – “Copiii Joaca Teatru”  desfasoara proiectul “Copiii pe scena”, cu scopul de a atrage copiii si tinerii spre teatru, ca modalitate educationala si recreativa de petrecere a timpului liber. 

Teatrul pentru Copii din Viena a fost fondat în 1994 de Sylvia Rotter pentru a le oferi copiilor si tinerilor acces creativ la literatura mondiala – o abordare care nu consta în comportament pasiv, ci mai degraba le permite copiilor si tinerilor sa fie ei însisi ACTIVI si CREATIVI.

Teatrul de Copii din Viena a dezvoltat o metoda (numita metoda Rotter) pentru a facilita tinerilor din clase sociale diferite, vârste diferite si nationalitati diverse accesul la emotie si entuziasm prin improvizatie, ritm, dans si texte din literatura internationala si pentru a-i apropia de comorile utilizarii limbajului. Ca mijloc distractiv de comunicare sub deviza: „Comunicare, în loc de violenta”. Ca interfata între medierea culturala pentru copii, stiinta, formarea si educatia continua pentru asistenti si profesori, integrarea interculturala si responsabilitatea sociala, Teatrul Vienez de Copii actioneaza deja cu succes ca partener de cooperare cu diverse institutii, cum ar fi Facultatea de Medicina a Universitatii din Viena, Institutul de Studii Germane de la Universitatea din Viena, Caritas, Universitatea din Londra, Universitatea din Oradea, Universitatea Babes – Bolyai din Cluj.

METODA ROTTER, dezvoltata si testata pe parcursul a treizeci ani de experienta, se concentreaza pe urmatoarele cuvinte cheie si ofera copiilor perspective de viitor mai bun:

Galerie foto
  • ...