TCV Asigurari - Firma Asigurari Bucuresti

Asigurare malpraxis

Ce este asigurarea de raspundere civila malpraxis?

Asigurarea de raspundere civila malpraxis este o polita necesara persoanelor care desfasoara activitati profesionale în urma carora, prin neglijenta, ar putea pune în pericol vietile altor persoane.

Malpraxis este un produs prin care se asigura raspunderea profesionala a cadrelor medicale, farmacisti sau medici dentisti, asistenti, moase, chimisti, psihologi, biochimisti, fizicieni etc., fata de pacienti, pentru prejudiciile cauzate acestora prin savârsirea unor fapte/acte de imprudenta, neglijenta, eroare sau omisiune în cadrul exercitarii activitatii profesionale. Malpraxis este o asigurare facultativa si include, optional, o acoperire limitata pentru daune morale.

Atunci când desfasori o activitate medicala sau liberala, în care prin anumite actiuni sau decizii poti aduce prejudicii sau daune fizice si materiale altor oameni, a semna o polita de malpraxis reprezinta o usurare.

Chiar daca aceasta nu poate compensa anumite aspecte, poate oferi macar eliberarea de stresul implicat în obligatia de a plati o suma de bani consistenta, de care nu dispui sau care te poate dezechilibra financiar.

O astfel de asigurare de malpraxis poate fi contractata de cei care desfasoara profesii precum medic, notar, avocat etc. Exista optiuni chiar si pentru o asigurare de malpraxis pentru medici rezidenti.

Asigurarea de raspundere civila profesionala acopera o raspundere asumata contractual fata de clienti sau beneficiari pentru producerea unor prejudicii sau pagube rezultate din acte, fapte, omisiuni, erori, greseli legate de practicarea anumitor activitati profesionale autorizate.

Acest tip de asigurare este de regula obligatorie pentru anumite categorii profesionale si este impus de organizatiile ori asociatiile profesionale pentru obtinerea sau reînnoirea licentei de profesare din domeniul respectiv.

Galerie foto
  • ...