Synris Dent - Servicii stomatologice Bucuresti

Parodontologie - Tratament Parodontoza

Ti-au sângerat vreodata gingiile când îti periai dintii? Daca da, atunci cu siguranta te-ai confruntat cu o problema de natura parodontala.
Practic, parodontologia se ocupa în mod specific de sistemul care mentine dintii fixati. Unele dintre bolile care pot aparea la nivelul acestui sistem sunt cunoscute si sub numele de parodontoza sau paradontoza.

Totusi, sângerarea gingiilor nu reprezinta singurul semn ca trebuie sa ai o consultatie cu specialistul parodontolog. Din cauza cariilor, a tartrului, anumitor afectiuni precum diabetul sau a unor lucrari protetice realizate incorect, pot aparea si simptome precum respiratie neplacuta persistentainflamarea gingiilorretragerea acestora sau chiar, în cazuri avansate, deplasarea/mobilitatea dintilor.

În primul rând, pentru a preveni aparitia bolilor parodontale, îti recomandam o igiena riguroasa ce implica nu doar periaj, ci si folosirea atei dentare, a apei de gura si/sau a dusului bucal. În plus, vizitele regulate la medicul stomatolog pentru un periaj profesionistdetartraj si air flow sunt încurajate pentru mentinerea sanatatii dintilor si gingiei.

În al doilea rând, pentru a nu risca pierderea dintilor afectati de parodontoza, este necesara o consultatie de urgenta la medicul specialist în parodontologie, care, în functie de evaluarea initiala a problemei, poate aplica chiuretaje sau tratamente injectabile.

De asemenea, tot medicul nostru specialist se va ocupa si de zâmbetul tau perfect alb prin aplicarea tratamentelor de albire Opalescence sau laser cu plasma zoom.

Galerie foto
  • ...