Dr. Mladinescu Claudia-cabinet stomatologic-Bucuresti

Pedodontie

Pedodontia este ramura medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor stomatologice la copii. Dentitia copiilor se formeaza cel mai devreme la 4 luni, odata cu aparitia primilor dinti de lapte. Cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani si este foarte important sa mentineti sanatatea lor. Cariile neglijate duc de obicei la probleme ce afecteaza permanent dezvoltarea dintilor.

Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii si incisivii din partea inferioara a cavitatii bucale. Acest proces continua pana in jurul varstei de 21 de ani. Pentru preventia cariilor va recomandam sa incepeti periajul dintilor copilului imediat ce primul dinte a erupt.

De la varsta de 4 sau 5 ani va recomandam sa initiati un program de educatie a sanatatii orale si sa va invatati copilul sa se spele pe dinti de 2 ori pe zi. Supravegheati intreg procesul pana la varsta de 7 ani pentru a va asigura de igiena corecta si faceti periodic vizite la dentist pentru a putea rezolva eventualele probleme inca din starea incipienta.

Galerie foto
  • ...