Ozzyes Dent-cabinet stomatologic-Bucuresti

Pedodontie

Pedodontia este ramura medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor stomatologice la copii.

Dentitia copilului se formeaza inca dinaintea nasterii.

Primii dinti de lapte care erup , sunt incisivii centrali de pe arcada inferioara, urmati indeaproape de incisivii centrali din partea superioara a cavitatii bucale. Desi cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani, ordinea in care ei apar variaza.

Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii de 6 ani si incisivii centrali din partea inferioara a cavitatii bucale. Acest proces continua pana in jurul varstei de 21 de ani. Adultii au 28 de dinti permanenti sau pot ajunge pana la 32 incluzand maselele de minte.

Este important sa mentinem sanatatea dintilor de lapte, deoarece, cariile neglijate pot afecta dezvoltarea dintilor permanenti.

Dintii de lapte sunt foarte importanti pentru:

  •  O mestecare si hranire adecvata;
  •  Ofera spatiul dintilor permanenti si ii ghideaza in pozitia corecta;
  •  Permit dezvoltarea normala a oaselor si muschilor maxilarului.
  • influenteaza dezvoltarea vorbirii .

Periajul dintilor copilului trebuie inceput imediat ce primul dinte a erupt. Exista periute gen jucarii, speciale pt acest lucru. Copilul trebuie sa se obisnuiasca cu aceasta activitate zilnica inca din primele luni de viata (aprox 6 luni – cand apare primul dintisor).

La 4 sau 5 ani, copilul trebuie sa se spele singur pe dinti dar sub supraveghere pana la 7 ani, astfel incat sa va asigurati ca face acest lucru constiincios.

Galerie foto
  • ...