Spitalul Veterinar Ilioara Bucuresti

Ecografie veterinara

Ecografia este cea mai utilizata tehnica imagistica, menita sa ofere informatii deosebit de utile pentru stabilirea unui diagnostic de certitudine.
 
Informatiile vizuale sunt obtinute în timp real, de cele mai multe ori fara a necesita sedarea sau anestezia pacientului.
 
Fiind o procedura neinvaziva si lipsita de nocivitate, se poate folosi în mod repetat si în conditii de maxima siguranta, atât pe pacientii în conditii fiziologice particulare (gestatia) cât si la cei cu patologii grave.
 
Ecografia de urgenta se poate efectua fara nici o pregatire prelabila.
 
În prezent, examenul ecografic are numeroase aplicatii în domeniul veterinar:
Ecografia abdominala si de gestatie
Ecografia cardiaca
Ecografia transtoracica
Ecografia structurilor de suprafata
Ecografia interventionala
Ecografia Doppler
Ecografia abdominala permite examinarea amanuntita a organelor abdominale si a structurilor anatomice de finete, precum si depistarea unor acumulari lichidiene sau a unor formatiuni patologice dezvoltate la nivelul cavitatii abdominale. 
 
Ecografia de gestatie permite urmarirea în evolutie a gestatiei, pâna în momentul parturitiei, fara efecte nocive asupra fetusilor.
 
Prin masuratori standardizate, introduse în formule de calcul sau calculate automat de soft-ul aparatului, se poate aprecia si vârsta gestatiei (fetusilor).
 
Ecografia cardiaca, parte componenta a examenului cardiologic, ofera cele mai complexe informatii privind structura si functia cordului. 
 
Aprecierile legate de fizica inimii, ca parte componenta  a sistemului cardiocirculator, sunt posibile datorita tehnicilor ecografice evoluate - de tip Doppler

Galerie foto
  • ...