SNSPA, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative - Bucuresti

Misiune si viziune

Misiunea SNSPA

Ca universitate centrata pe îmbinarea armonioasa dintre dimensiunea didactica si cea de cercetare, SNSPA îsi propune:

  • sa formeze profesionisti activi atât în sectorul public, cât si în cel privat;
  • sa furnizeze expertiza pentru a sustine procesele de schimbare si inovare sociala;
  • sa creeze si sa disemineze rezultate de cercetare cu relevanta internationala.

 

Misiunea fundamentala a SNSPA ramâne aceea de a îmbina într-un mod optim cele doua roluri complementare ale unei institutii academice, respectiv rolul de cercetare avansata si cel de educatie. Prin misiunea asumata, SNSPA urmareste consolidarea statutului de “universitate care activeaza independent în spatiul european al  învatamântului superior si care îsi asuma formarea de specialisti în domeniul stiintelor guvernarii, plecând de la expertiza teoretica si practica acumulata în spatiul academic autohton si de la dialogul permanent cu mediul în care SNSPA activeaza”.

Misiunea SNSPA ramâne aceea de promovare si punere în practica a unei legaturi unice între procesul academic si transformarile reale din România. În acelasi timp, SNSPA urmareste constant telul formarii de profesionisti capabili sa contribuie, prin cunostintele lor, la elaborarea si gestionarea politicilor publice în cadrul institutiilor statului, la dezvoltarea relatiilor internationale ale tarii, la organizarea si conducerea afacerilor în cadrul companiilor private. ?n egala masura SNSPA ?si va continua implicarea ?n procesele de consolidare si aparare a democratiei, precum si ?n articularea si respectarea standardelor de conduita publica. Pentru perioada cuprinsa de actualul plan strategic, activitatile SNSPA vor avea de asemenea ?n vedere misiunea comuna asumata alaturi de partenerii sai internationali ?n consortiul CIVICA, anume crearea unui campus european inter-universitar ?n domeniul stiintelor sociale pentru promovarea valorilor civice.

Viziunea SNSPA. Scoala de guvernare cu vizibilitate europeana

Viziunea institutionala a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) este aceea a unei scoli de guvernare cu vizibilitate europeana, iar aceasta viziune consta în promovarea si punerea în practica a unei legaturi unice între procesul academic si progresul real din România. Astfel, SNSPA urmareste constant telul formarii de competente pentru profesionisti capabili care sa contribuie, prin cunostintele lor, la elaborarea si gestionarea politicilor publice, la dezvoltarea relatiilor internationale ale României, la organizarea si conducerea afacerilor în cadrul companiilor private, la optimizarea procesului de comunicare si de construire a imaginii de tara sau de firma.

Complementar dimensiunii de scoala de guvernare, viziunea actuala a SNSPA se concentreaza într-o masura semnificativa pe promovarea cetateniei active si a implicarii civice, astfel încât realizarile academice ale universitatii sa capete nu doar impact local si national, dar si viz

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0372249771
Bd. Expozitiei, Nr. 30 A, Sector 1, Bucuresti
Distribuie