Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"

Unitatea Primiri Urgente

Din iulie 2002 funcţionează în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Unitatea Primiri Urgenţe (UPU pediatric).

 Departamentul a fost realizat cu ajutorul Fundaţiei Ronald Mc Donald’s şi îndeplineşte funcţii similare unei camere de gardă.

 

Unitatea este prevăzută cu o linie de gardă asigurată de medici cu specialitatea medicină de urgenţă, dar şi cu ture de dimineaţă şi după-amiază care dublează linia de gardă. Personalul medical este pregătit în permanenţă prin cursuri şi exerciţii practice pe manechine.

 

Printre principalele servicii medicale oferite de personalul medical din cadrul UPU menţionăm: evaluarea şi asigurarea funcţiilor vitale, stabilizarea pacienţilor şi monitorizarea. Pacienţii sunt direcţionaţi apoi către departamentele de specialitate ale spitalului, în vederea continuării tratamentului.

În perioada 10 iulie 2002 – 31 decembrie 2005 s-au prezentat 12.782 pacienţi la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul spitalului. Repartizarea diagnosticurilor stabilite, pe specialităţi medicale, se prezintă astfel: urgenţe majore (8,39%), chirurgie (25,78%), pediatrie (19,76%), TCC – traumatisme cranio-cerebrale (12,38%), chirurgie plastică (25,19%), altele – neonatologie, ORL, ortopedie (8,47%).

Galerie foto
  • ...