Sakura - Centru Medicina Alternativa & Recuperare Bucuresti

Terapie craniosacrala

T
erapia Craniosacrala si Eliberarea Somatoemotionala este terapia care prin utilizarea de diverse metode si tehnici manuale blânde, activeaza mecanismele neuronale ale corpului, urmarind redobândirea si mentinerea sanatatii prin restabilirea echilibrului biodinamic si stimularea procesului de autovindecare, a întregului organism.
Se activeaza medicul interior, se restabilesc fluxurile de lichide din corp si se realiniaza corpul fizic.
Terapia Craniosacrala îsi are originile în osteopatie.
-Osteopatia a fost creata/nascuta în anul 1874, în Virginia, de un medic american, Dr Andrew Taylor Still, nascut în 1828.
-William Garner Sutherland, student al doctorului Still , a pus bazele osteopatiei craniene în anii 1900 si este considerat parintele osteopatiei craniene. El a descoperit miscari intrinseci ale oaselor din cap, iar cercetarea sa a dezvaluit diferite ritmuri în organism. Acesta a dedus si, în final, a demonstrat, ca aceste deplasari sunt legate în mod inexplicabil cu sanatatea mentala, fizica si emotionala, si ca restrictia acestora corespunde unei reduceri a capacitatii naturale de auto-vindecare.

-De la doctoral Sutherland a studiat doctoral John Upledger, care a distribuit si facut cunoscut în lume termenul si titlul de terapie craniosacrala.

Pe lânga sistemul circulator si respirator, avem si un al treilea sistem/ritm în corp.
Acesta este RITMUL CRANIOSACRAL, un sistem anatomic bine definit, care rezulta din cresterea si scaderea volumului de lichid cefalorahidian în interiorul si în jurul sistemului.
Ritmul sistemului Craniosacral este considerat a fi RESPIRATIA VIETII sau miscarea respiratorie primara - cum este numita în osteopatie, care determina functionarea corecta în circulatia sangvina, limfatica, în sistemul respirator, hormonal, osteomuscular, în intreg corpul.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0769231018
Str. Dr. Iacob Felix, nr 61, sector 1,
Distribuie