Ropaint Solutions - Protectie la foc a structurilor metalice, Jilava / Ilfov

Protectie la foc cu vopsea termospumanta

Vopseaua termospumanta / intumescenta este un produs termospumant pe baza de rasini acrilice si solventi sau pe baza de apa asigurand rezistente la foc intre 15 minute – 180 minute;

Vopseaua intumescenta pentru termoprotectie metal reactioneaza la caldura umflandu-se rapid pentru a produce spuma carbonica care actioneaza ca un strat protector intre structura de otel si temperatura ridicata a mediului.

Intervalul de timp pentru care pelicula vopselei termospumante asigura rezistenta la foc a elementelor metalice este determinat / conditionat de:

  • Grosimea peliculei protectoare;
  • Factorul de masivitate al elementului protejat;
  • Temperatura critica a otelului;
  • Pozitia si tipul elementelor structurale (grinzi si stalpi etc).

Datorita proprietatilor sale de uscare si posibilitatii de reacoperire rapide, vopseaua termospumanta este recomandata pentru aplicari in faza de constructie si poate fi folosita peste o gama variata de sisteme anticorozive agreate.

Vopseaua ignifuga pentru metal trebuie intotdeauna protejata impotriva contactului cu umiditatea mare si contactul cu substante chimice. Acest lucru este important in mod special in timpul aplicarii de vopsea ignifuga pentru metal sau intumescenta. De asemenea pentru obtinerea unui anumit tip de finisaj (culoare), se poate opta pentru aplicarea ulterioara a unui strat acoperitor, tip topcoat, de interior sau exterior, acesta jucand un rol si de protectie a vopselei termospumante sau vopsea de protectie metal.

Mod de aplicare a protectiei la foc cu vopsea intumescenta sau vopsea ignifuga pentru metal:

  • Aplicarea produsului de protectie pasiva la foc cu pensula– datorita vâscozitatii produsului mai mare decat a altor vopsele materialul poate fi aplicat într-un singur strat. Timpul minim de uscare pentru fiecare strat este de 2-3 ore la o temperatura normala. Stratul mediu aplicat cu peria este: cca 0,3 kg/m2 si grosimea stratului uscat este de cca 250 μm.
  • Aplicarea produsului de protectie pasiva la foc cu trafaletele– la constructiile metalice cu suprafata mai mare aplicarea vopselei cu trafaletele este mai efecienta. În ciuda faptului ca materialul este aplicat cu trafaletele, primul strat trebuie neaparat dat cu pensula pentru o aderenta mai buna a materialului de suportul ce trebuie protejat.
  • Aplicarea produsului de protectie pasiva la foc cu airless (recomandata)– având în vedere suprafata, economia de timp si rezultatele finale, aplicarea prin pulverizare cu airless-ul este optiunea cea mai buna dintre toate metodele prezentate pâna acum. Aceasta metoda se poate utiliza pentru orice tip de suprafata. Intervalul de timp in care se poate usca stratul de vopsea termospumabila aplicat pana a se pulveriza urmatorul este de 2-3 ore (în conditii normale de temperatura si ventilatie).
Galerie foto
  • ...