Reximaco - Lucrari de impermeabilizare hidroizolare, Bucuresti

Combatere igrasie

Igrasia este unul dintre cei mai mari dusmani ai caselor deoarece poate avaria toate zonele importante din locuinta cum ar fi beciul, podeaua, peretii interiori, tavanele, acoperisul si peretii exteriori. De asemenea, igrasia este si foarte periculoasa pentru toti cei care locuiesc in interior si poate genera numeroase probleme de sanatate.

Combatere igrasie - sfaturi utile

Igrasia este o umezeala persistenta a pretetilor din zidarie pe care ii are o constructie si din cauza apei pe care o retin, porii materialelor din care sunt facuti sunt acoperiti de igrasie. Apare astfel mucegaiul – un numar dat ciupercilor parazite sau saprofite care se dezvolta pe suprafata substantelor organice, pe ziduri sau in alte locuri, sub forma unei masei verzui sau cenusii. Mucegaiul este cel care determina degradarea mediului in care se dezvolta si reprezinta un mare risc pentru sanatate afectand totodata si calitatea aerului existent in interior.

Aparitia mucegaiului si igrasiei intr-o casa poate sa aiba mai multe cauze. Cea mai importanta cauza este condensul care incepe sa se formeze atunci cand incaperile nu au o ventilatie corecta. De asemenea, mucegaiul si igrasia pot aparea si pe lucrari renovate sau de constructie facute gresit precum si din cauza ca termoizolatia lipseste. Igrasia si mucegaiul prefera mediile intunecate pentru ca se pot extinde fara probleme in spatiile in care nu exista lumina.

Preventia este cea mai buna metoda de a nu avea igrasie si mucegai si cel mai simplu lucru de facut este sa dai atentia cuvenita constructiei si renovarii sale. Este foarte important sa folosesti materiale de calitate premium si sa lucrezi cu profesionisti iar lucrarile trebuie sa fie foarte bine realizate.

Lipsa hidroizolatiei si existenta unei hidroizolatii defectuoase este una din cauzele pentru care apare igrasia. Unele cladiri nu au deloc hidroizolatie sau daca au aceasta este facuta defectuos motiv pentru care este favorizata migrarea apei prin capilaritate din panza freatica sau chiar de la terase. Este foarte important de stiut faptul ca igrasia care apare prin capilaritate este intalnita in mod special la etajele inferioare.

Ventilarea necorespunzatoare a incaperilor poate de asemenea sa duca la aparitia igrasiei in camerele care au tamplarie termoizolanta. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca respectiva camera nu este corespunzator ventilata si nivelul de umiditate este foarte mare. Umezeala se acumuleaza in pereti pentru ca acestia nu pot sa elimine cantitatea de vapori mare care se formeaza.

In timpul construirii cladirii se tencuieste si se hidroizoleaza mai repede decat este de fapt necesar iar apa nu este eliminata. Din acest motiv rezulta faptul ca peretii pot sa fie afectati de umezeala.

Apeland la produsele noaste se vor obtine cele mai bune lucrari de hidroizolare chiar si in camerele care sunt predispuse la contactul prelungit cu apa.

   

Galerie foto
  • ...