Real Optic Partener

Lentile de contact

Lentile de contact colorate si pentru vedere

Cand discutam despre lentile de contact acestea sunt utilizate cu scopul de a corecta defectele de vedere intr-o maniera estetica, oferind posibilitatea pacientilor sa renunte la dioptriile foarte groase si la ochelari care in anumite cazuri pot deveni deranjanti la purtare. Sunt produse concepute din silicon-hidrogel, subtiri ce se plaseaza direct pe suprafata ochiului. De asemenea acestea sunt considerate obiecte medicale, ajutand la corectarea vederii, terapie sau in unele cazuri pentru o impresie estetica. Multi oftalmologi recomanda purtarea de lentile de contact doar pentru a renunta la ochelarii greoi cu dioptrie mare si care nu au un impact pozitiv estetic asupra purtatorului. Conform statisticilor recente aproximativ 3 % din oameni la nivel mondial poarta lentile de contact pentru diferite scopuri. Acestea sunt purtate din diferite motive, atat pentru a imbunatati aspectul estetic si pentru a renunta la ochelari cat si pentru cosmetica deoarece exista multe persoane care doresc sa isi schimbe culoarea ochiului, dar exista si oameni care poarta lentile de contact strict din cauza unor probleme de vedere.

Categorii de Lentile de Contact

Comparand ochelarii cu lentilele de contact, putem spune ca exista un avantaj in purtarea lentilelor deoarece acestea furnizeaza o vedere periferica mai buna si nu permite depunerea de ploaie, zapada sau producerea de condens care in multe situatii devine deranjat pentru purtatorii de ochelari. Un alt avantaj il constituie purtarea lor in practicarea diferitelor sporturi sau pentru diferite activitati fara a fi ingrijorati de deranjul provocat de un ochelar. Un alt avantaj il constituie buna utilizare de ochelari de soare indiferent de modelul de lentile de contact pe care le purtati si nu este nevoie de un consult de specialitate pentru acest lucru.

Pot fi clasificate in mai multe categorii. Din punct de vedere material acestea sunt moi sau rigide iar daca le clasificam in functie de uzura lor adica timpul pana cand trebuiesc scoase pot fi lentile zilnice, saptamanale sau lunare. Acestea mai pot fi clasificate in functie de programul de inlocuire adica timpul pana cand acestea trebuiesc aruncate. Este important de retinut faptul ca lentilele de contact au fost proiectate pentru a ajuta la vedere dar s-a ajuns cu timpul in producerea de lentile colorate ce au strict un impact estetic asupra purtatorului. Exista si lentile rigide care au o utilizare mai lunga de timp dar sunt mai scumpe si nu foarte confortabile. Totodata cele moi sunt foarte confortabile, avand un continut mai mare de apa, automat fiind mai usoare si mai putin deranjante.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0761941313
Bd. Constructorilor , Nr .16 A , Auchan City,sector 6,
Distribuie