Psihosucces, Clinica psihoterapie Bucuresti

Cursuri de psihologie

I. CURS DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

 

Specialisti din tara si strainatate in psihoterapia interativa organizeaza periodic cursuri de psihoterapie integrativa pe diverse teme, la date care vor fi anuntate. Psihoterapia integrativa include o atitudine in practica psihoterapeutica care afirma valoarea fiecarui individ. Este o psihoterapie unificanta care analizeaza persoana la nivelurile functionarii afective, comportamentale, cognitive, spirituale si corporale.

Termenul integrativ are mai multe sensuri. In primul rand, se refera la un proces de integrare a personalitatii : incorporarea aspectelor respinse, ignorate sau nerezolvate ale « self »-ului intr-o personalitate coerenta.

In al doilea rand, « integrativ » se refera la integrarea teoriei. Psihoterapia integrativa se raporteaza in mod egal la sistemul afectiv, cognitiv, comportamental si fiziologic al unei persoane.

Conceptele de baza ale psihoterapiei integrative au la baza o teorie sistemica a personalitatii, terapiile psihodinamice, centrate pe client, comportamentale, cognitive, familiale, gestalt-terapie, psihoterapiile corporale, teoria relatiilor de obiect, analiza tranzactionala. Toate acestea sunt puse in relatie din perspectiva unui sistem dinamic.

Fiecare din aceste teorii ofera o explicatie partiala a comportamentului si fiecare este imbogatita prin integrarea alaturi de alte teorii.

Interventiile terapeutice utilizate in psihoterapia integrativa sunt bazate pe teoriile dezvoltarii care descriu mecanismele de aparare proiective utilizate de individ cand exista o scurtcircuitare a dezvoltarii normale. Mai multe detalii despre psihoterapia integrativa si ce inseamna un program de psihoterapie integrativa in diverse boli, gasiti in cartea «  Cazuri neobisnuite in psihoterapie. Programe de psihoterapie integrativa » de Camelia Stavarache .

 

II. CURS DE FORMARE IN INTERPRETAREA PSIHANALITICA A DESENELOR ( Testul Mainilor)

Metoda Davido Chad de interpretare psihanalitica a desenelor este un test proiectiv pentru copii si adulti, nou (1997), unic in Romania . Se utilizeaza pentru stabilirea unui profil psihic complex, pentru identificarea traumelor (sexuale si emotionale).

Durata : 24 ore Inscrieri : permanent Se pot organiza formari in acest test in provincie pentru grupuri de minim 20 solicitanti

 

III. CURS DE FORMARE IN TEST ARBORE Este un test proiectiv utilizat pentru selectia de personal sau in psihologia clinica care ofera detalii despre personalitatea normala si patologica, precum si manifestarile in situatii de stres. Durata : 40 ore Inscrieri : permanent Se pot organiza formari in acest test in provincie pentru grupuri de minim 20 solicitanti

 

IV. CURS DE FORMARE IN TEST FAMILIA Este un test proiectiv utilizat pentru identificarea traumelor familiale, a tipului de relatii emotional- afective dintre membrii familiei, foarte utilizat in terapia copiilor si terapia de cuplu.

Durata : 24 ore Inscrieri : permanent

Se pot organiza formari in acest test in provincie pentru grupuri de minim 20 solicitanti.

Galerie foto
  • ...