Psihosucces, Clinica psihoterapie Bucuresti

Hipnoza clinica

Hipnoza clinica

 

Motto: “ Nu fi un om obisnuit, pentru ca ai dreptul sa fii extraordinary”

( Peter O`Toole)

 

CERCETARI MEDICALE DESPRE HIPNOZA

 

I. Hipnoza in vindecarea de fracturi

Cercetatoarea doctor Carol Ginandes de la Scoala Medicala Harvard a condus o cercetare clinica in care pacienti erau persoane sanatoase, dar cu un os la picior rupt. Doctor Ginandes a impartit pacientii in doua grupe:

•  grupul A primea ingrijire ortopedica, consultatii medicale saptamanale si radiografii timp de 12 saptamani.

•  Grupul B primea ingrijire ortopedica, consultatii medicale saptamanale si radiografii timp de 12 saptamani si in plus a beneficia si de hipnoza ( sedinte individuale de hipnoza combinate cu casete audio hipnotice pe care sa le asculte zilnic, acasa)

 

  Rezultate medicale

Pacientii care au beneficiat de hipnoza s-au vindecat cu doua saptamani mai repede decat pacientii care nu au beneficiat de hipnoza, si-au imbunatatit mobilitatea gleznei, coborau mai usor scarile si si-au diminuat nevoia de calmante.

 

 

II. Hipnoza in sindromul colonului iritabil

Sindromul de colon iritabil cunoscut si ca probleme la stomac sau colon spastic, constipatie spastica, colita sau stomac nervos are ca simptome principale constipatie cronica care alterneaza cu diaree, balonare, flatulenta, durere de burta difuza.

Cercetatorii problemelor de sanatate din Anglia au demonstrat prin numeroase probe si studii clinice ca hipnoza functioneaza in aceste cazuri si recomanda ca toate cazurile grave de colon iritabil sa fie tratate prin hipnoza.

 

III. Hipnoza in boli de piele

Probele clinice au stabilit eficienta hipnozei in vindecarea unui numar mare de boli de piele, inclusive psoriazis, negi, dermatite, acnee si iritatii.

 

IV. Hipnoza in arsuri

Pacientii cu arsuri care au primit si tratament prin hipnoza beneficiaza de vindecare rapida, usoara, fara dureri, pot suporta tratamente dureroase. In primele doua ore dupa o arsura serioasa, hipnoza poate impiedica arsura sa treaca de la gradul I la gradul II si asa mai departe.

 

V. Hipnoza in cancer

Rezultatele a peste 150 de studii medicale dedicate eficientei hipnozei asupra sistemului imunitar identifica dovezi care atesta efectul benefic produs de hipnoterapie.

Un pacient bolnav de cancer poate sa foloseasca hipnoza pentru :

•  a controla durerea

•  a controla greata si vomatul provocate de chimioterapie

•  a controla insomniile

•  a influenta modul in care accepta boala sa

•  a influenta, poate cursul bolii

•  a creste apetitul

•  a creste speranta de supravietuire ( cei care au folosit hipnoza au trait cu circa 5 ani mai mult decat grupul de control, care nu a beneficiat de hipnoza)

 

VI. Hipnoza in boli psihosomatice

Hipnoza este foarte eficienta in tulburari psihosomatice ca :

-durerea de cap

- dismenoreea ( dureri la menstruatie si disconfort general)

- insomnie

- sterilitate functionala

- obezitate

- bulimie

- anorexie

- ulcer

- hipertiroidism

- astm bronsic.

In boli psihosomatice nu prea grave, simptomele se rezolva doar cu interventii simple care presupun cateva sedinte de hipnoza si autohipnoza sau relaxare. Astfel, Alladin (1988) a raportat rezultate foarte bune la pacienti cu migrena care practicau relaxarea împreuna cu terapeutul si a obtinut rezultate pozitive cu pacientii cu tinnitus (zgomot in ureche).

 

VII. Hipnoza in stomatologie

Hipnoza se utilizeaza de peste 50 de ani in stomatologie pentru a realiza interventii stomatologice fara anestezie, fara dureri, fara anxietate. In Cabinet de Psihoterapie Psihosucces am folosit hipnoza pentru a opri sangerarea aparuta dupa extractii dentare, pentru a calma durerea sau a produce anestezia zonei dureroase. La cererea pacientilor, un doctor al clinicii noastre se deplaseaza la cabinetul de stomatologie pentru a asista pacientul care sufera o interventie stomatologica. Specialistul in hipnoza, Vladimir Gheorghiu a realizat acum 30 de ani hipnoza pentru efectuarea unui implant dentar fara anestezie generala.

 

VIII. Hipnoza in nevroze

Incepand cu 1996 s-au realizat 42 de studii, in care au fost implicati circa 4000 de pacienti, privind eficienta hipnozei in tulburuile depresive si anxioase, cu toate ca cercetarile de acest gen au o vechime mult mai mare. Toate studiile medicale au aratat beneficile folosirii hipnozei in :

-atac de panica

- anxietate generalizata

-fobii ( fobia de zbor cu avionul, de lift, de animale, de ace etc)

- teama de inecare cu alimente

-anxietate de examen

-simptome de stres posttraumatic ca urmare a abuzului sexual in copilarie

-anxietate de vorbit in public

- teama de a innopta in alte locuri decat acasa

-fobie sociala

-anxietate de separare

- fobie scolara

-pacienti ce urmau proceduri radiologice ( RMN, tomografie, endoscopii etc.)

- frica de a utiliza toalete publice

-teama de intuneric

- ingrijorare exagerata

-fobia de a conduce sau a fi pasager intr-un vehicul cu motor

-depresie majora

-depresie severa

Galerie foto
  • ...