Cautis Alexandru, Cabinet individual de psihologie Bucuresti

Psihoterapie suportiva de grup

Acest tip de psihoterapie presupune constituirea unor grupuri de persoane care impartasesc anumite dificultati si care comunica intr-un cadru securizant facilitat de catre psiholog cu scopul de a beneficia de sustinerea reciproca a membrilor, in special in plan emotional, dar si de posibilitatea de a vedea perspective diferite asupra aceluiasi tip de problema ori chiar gasirea unor solutii prin efortul comun.

Participarea la grupurile de psihoterapie suportiva este precedata de o intalnire individuala, prin care sunt punctate cateva detalii personale si despre contextul de viata, si sunt oferite detalii relevante despre grupul la care persoana doreste sa participe.

Ulterior intalnirii individuale, urmeaza fie integrarea noului participant intr-un grup existent, fie inscrierea pe o lista de asteptare pentru intrunirea unui numar minim de membri necesar pentru demararea grupului. Din acest motiv, este recomandat ca in cazul unui impas existential major sa se apeleze la psihoterapia individuala. Participarea la grupul de psihoterapie suportiva se poate face si in situatia in care in paralel se urmeaza psihoterapie individuala.

Galerie foto
  • ...