Viggo's Group Architecture - Proiectare arhitectura, Bucuresti

Design interior

...
Hotel Stefesti, Lobby - Camere

Locatie: Stefesti, Prahova

An: 2022

 

Descriere


Zona de atrium a hotelului Stefesti, cu spatiul sau impozant pe dubla inaltime reprezinta primul contact cu complexul hotelier. Utilizarea materialelor naturale, de foarte buna calitate, piatra, marmura, lemn, a compozitiilor volumetrice inedite si a mobilierului exclusivist impresioneaza prin eleganta si rafinament.


Camerele au un design contemporan, simplu, bine echilibrat cu ajutorul riflajelor de lemn, a microcimentului si a petelor de culoare textile.

...
Reconversie Hotel Arad

Locatie: Arad

Suprafata: 2200 mp

An: 2022

 

Descriere


Propunerea prezentata urmareste transformarea contructiei de an 1900, situata in zona centrala a Aradului, din hotel cu aproximativ 50 de camere in locuinta privata.


Ideea principala care a stat la baza alcatuirii comceptului interventiei propuse se refera la recapatarea caracterului istoric al cladirii originale si reinvestirea acesteia cu acel farmec de epoca, atat de familiar si apreciat in spatiul arhitectural romanesc.


Influentele Beaux-Art-iste prezente in arhitectura edificiului au fost preluate, potentate si translatate in propunere printr-o imagine contemporana, indrazneata si dramatica, insa ancorata, prin elemente clasice de limbaj arhitectural, in spiritul epocii.

Traducerea concreta a conceptului in propunere s-a realizat prin interventii la nivelul tuturor etajelor edificiului, a carui distributie functionala s-a desfasurat dupa urmatoarea schema:

 

- Planul parterului - gazduieste intreaga paleta de functiuni semi-publice si reprezentative ale locuintei, fiind tratata sub forma unui Piano Nobile veritabil, data fiind pozitionarea acestui nivel, considerabil ridicat fata de nivelul strazii. De asemenea, acest spatiu reprezinta si bariera dintre inima privata a locuintei, situata catre partea de nord, si zona semi-publica, ce gazduieste birourile beneficiarilor, fiecare avand un spatiu amplu pentru biblioteca, spatii de intalnire si discutii, o sala de sedinta si unul dintre apartamentele solicitate prin tema. Galeria poate servi ca loc de expunere pentru diferite obiecte de arta. Acesta comunica direct cu zona privata a locuintei, propunand un traseu de experimentare a spatiului, reminiscent fata de alcatuirea functionala si spatiala a conacelor clasice de sfarsit de secol 19: salon discutii, sala muzica, living (lounge, zona media, dinning formal), zona mic dejun,salon degustare vinuri si trabuc, bucatarie profesionala, spatii anexe.

 

- Etajul edificiului gazduieste 7 apartamente individuale, fiecare dotat cu bucatarii, bai, grupuri sanitare si spatii de depozitare proprii.

 

- Mansarda are, la nivel spatial, cel mai mare grad de privat din schema functionala a amenajarii. Acest nivel gazduieste cele doua apartamente principale, de tip "master", precum si multiple zone de relaxare fizica si mentala ce intregesc si rafineaza ideea confortului locuirii. Astfel, zone de SPA, de fitness, un mic teatru de cinematografie, precum si o zona comuna ampla, populeaza mansarda si o transforma intr-unul dintre cele mai interesante spatii ale propunerii. -Demisolul, care cuprinde zona de wellness a propunerii, o ampla piscina interioara cu o zona de lounge si jacuzzi, o zona de bar, o sala de fitness, diverse tipuri de sauna si cabinet de masaj si tratamente, impreuna cu intreaga gama de functiuni auxiliare ce asigura buna functionare a locuintei.


- Curtea cladirii va gazdui o piscina exterioara generoasa, ce se va putea utiliza atat in timpul sezonului cald, cat si a celui rece, datoria unui sistem mobil de acoperire etansa. Piscina este completata de zone ample de lounge, amenajari peisagistice bogate, zone acoperite si descoperite pentru servit masa si pentru barbecue, si, nu in ultimul rand, un amplu spatiu acoperit de garare a autovehiculelor.

...
Design interior

Realizam lucrari de design interior de la stadiul de concept, avansand apoi catre alegerea materialelor si mai departe, spre faza finala, aceea de executie.

Pe parcursul acestui proces, clientul va primi din partea noastra si materiale de prezentare, pentru a avea o imagine cat mai clara asupra propunerilor pe care i le facem.


Nu ne limitam doar la ceea ce este nou, actual, modern, ci suntem mereu cu un pas inaintea tendintelor, organizand spatiul in mod avangardist si creativ, dar ramanem permenent centrati pe rigoare, venind in intampinarea nevoilor si resurselor clientului, pentru a oferi standarde desavarsite de satisfactie.

...
Sala de evenimente 1 Decembrie

Locatie: 1 Decembrie, Ilfov

Suprafata: 215 mp

An: 2022

 

Descriere


Beneficiarul a dorit pentru spatiul salii de evenimente o amenajare cu referinte Boho Farmhouse. Caldura oferita de lemnul de la nivelul grinzilor si riflajele de esenta similara, caramida aparenta si textilele de in este contrapunctata de accentele mobilierului inchis la culoare, insertiile de alama pretioasa si pavimentul cu o puternica identitate grafica. Elementele verzi si corpurile de iluminat din ratan confera coeziune amenajarii.

...
Apartament Alexandria Oleg

Locatie: Alexandria, Teleorman

Suprafata: 97 mp

An: 2021

 

Descriere


Proiectul reprezinta amenajarea unui apartament cu trei camere, situat in orasul Alexandria, jud. Teleorman.


Beneficiarii sunt un cuplu tanar ce si-a dorit o abordare clasica, dar contemporana care sa le reflecte stilul actual de viata.


Paleta cromatica se incadreaza in tonuri neutre, cu accente naturale, glam precum lemnul sau accentele textile de verde.


in ansamblu, aspectul clasic este redat prin amplasarea profilelor decorative si insertiile metalice de culoare alamie care dinamizeaza compozitia si adauga un plus de eleganta.

...
Hotel Moieciu, Camere - Lobby

Locatie: Moeciu

Suprafata: 2650 mp

An: 2021-2022

 

Descriere


Proiectul propune o abordare rustica, cu elemente de design bionic (plante si compozitii cu elemente naturale), alaturate intr-o maniera aerisita si contemporana. Aspectul obtinut astfel este calduros si primitor.


Spatiile asupra carora s-a intervenit prin amenajare sunt in principal: zona de receptie/lobby alaturi de zona de asteptare, bar, un spatiu amplu de restaurant si camerele de cazare.


Elementele caracteristice de design se regasesc in toate spatiile mentionate, amenajarea fiind tratata unitar, intr-o maniera coerenta si fluida.


Designul camerelor de cazare are o abordare proaspata si cauta sa obtina o imagine revigoranta, prin citate discrete ale mediului ambiant, precum nuantele tapiteriilor si imaginile suport ale fototapetului.

...
Casa Ligia

Locatie: Cetatea, Giurgiu

Suprafata: 90 mp

Regim inaltime: P+M

An: 2022

 

Descriere


Amenajarea interioara este realizata in conformitate cu cerintele beneficiarului si se incadreaza in tendintele actuale.

Materialele utilizate sunt de buna calitate, paleta cromatica este restransa, pentru a asigura coerenta spatiului si o atmosfera aerisita. Pentru a permite comunicarea parterului cu zona de noapte de la etaj a fost propus un spatiu pe dubla inaltime, ce poate fi mobilat cu o plasa pentru a mari amprenta etajului si a obtine un spatiu de citit.

...
Apartament Chisinau

Locatie: Chisinau, Republica Moldova

Suprafata: 90 mp

An: 2022

 

Descriere


Proiectul consta in amenajarea unui apartament cu trei camere, intr-o zona rezidentiala din orasul Chisinau.


Beneficiarii sunt o familie tanara cu un copil.


Abordarea preferata de beneficiari se incadreaza in liniile contemporane, cu influente clasice si glam. Acest aspect se resimte prin liniile simple si minimaliste ale mobilierului proiectat in contrast cu accente pretioase precum insertii de piatra naturala si pete de culoare aurie.


Compozitia generala este de factura clasica, urmand linii simetrice obtinandu-se astfel un aspect ordonat si riguros.

Categorii
Date de contact
0770979883 ; 0768564303
Str. Spatarul Preda, Nr. 12, Sector 5, sector 5
Distribuie