RSbA, Birou de Arhitectura Bucuresti

Proiecte rezidentiale

...
Locuinta unifamiliala – Casa 2

In orice oras din Romania deja se poate observa o lipsa de teren disponibil pentru constructii care determina adaptarea arhitecturii spre cerintele specifice locului. Proiectul de fata a incercat sa rezolve mai multe probleme ridicare de teren: suprafata relativ mica, deschidere catre doua strazi perpendiculare care genereaza din obiectul de arhitectura un punct de interes, contextul arhitecturii zonei in care a trebuit proiectat. Solutiile au fost implementate in arhitectura cladirii prin preluarea si interpretarea caracteristicilor zonei (relatie plin-gol, regim inaltime, inaltime cornisa si registrii, aliniere samd). Fiind vorba despre o familie tanara ideea de dinamism a fost preluata si integrata in arhitectura cladirii. Utilizarea acestor elemente coroborate cu necesitatea realizarii unei arhitecturi functionaliste, in mijlocul careia familia sa se poate dezvolta, au reprezentat principalele preocupari ale echipei RSbA.

...
Locuinta unifamiliala – Casa 4

In acest caz avem de-a face mai mult cu o propunere de remodelare si compartimentare a unei constructii existente. Adaptarea la cerintele specifice noilor proprietari a generat o noua varianta arhitecturala a imobilului achizitionat. Investitia s-a dorit a fi moderata realizandu-se doar mici interventii la nivelul fatadelor dar mult mai interesante la interior. Datorita modului de realizare a constructiei modificarile interioare nu au solicitat o solutie complicata rezistenta lucru, care a facilitat mult expresivitatea design-ului interior. Solutiile exterioare s-au axat mai mult pe dinamizarea fatadelor astfel incat sa nu avem o simpla “cutie”. Astfel de proiecte au un grad mai ridicat de dificultate tocmai datorita raportarii la existent, la proiectul dupa care s-a realizat constructia, cerinte beneficiar si teren.

...
Locuinta unifamiliala – Casa 1

Proiectul de fata incearca sa raspunda catorva factori externi caracteristici perioadei de fata. Pretul terenului, in zona urbana si pre-urbana, a avut o crestere semnificativa in ultimi ani astfel ca am putut observa o reducere, din partea beneficiarilor, a suprafetelor achizitionate pentru constructie. Conditionarile impuse prin P.U.Z.(Plan Urbanistic Zonal) pot creea multe incoveninte viitorilor proprietari si din acest motiv consideram utila o prima discutie cu un specialist inca din momentul achizitionarii terenului. “Libertatea” imaginii de arhitectura din acest motiv are de suferit fiind de multe ori tributara conditiilor date. Solutia prezentata, in continuare, incearca sa prevada astfel de factori decizionali, un astfel de program  arhitectural facand trecerea/revenirea de la locuintele colective (atat de detestate la noi in tara) spre “libertatea” reprezentata de locuintele individuale. Cartierele rezidentiale create in ultimul timp adopta un astfel de concept tocmai datorita factorilor economici care influenteaza, in mare masura, luarea deciziilor. Evident, ca in cazul oricarui proiect, exista atat lucruti pozitive cat si negative care pot fi discutate cu specialistii din cadrul biroului RSbA astfel incat Dumneavoastra sa va simtiti bine in noua locuinta!