Robotics School - After School, ateliere de robotica Bucuresti

Programare in Scratch

...
Programare in Scratch

Programare in Scratch

copii 7-15 ani

 

STRUCTURA ATELIERELOR

Crearea unui proiect Scratch consta in generarea unei idei, transformarea ei intr-o serie de pasi si implementarea acestora cu blocuri de cod Scratch.

Scratch implica copiii in cautarea de solutii noi la probleme neasteptate. Copiii vor invata nu doar cum sa rezolve o problema predefinita, ci sunt pregatiti sa gaseasca solutii noi atunci cand apar noi provocari (creativitate).

Sa pornesti de la o idee si sa te gandesti cum sa realizezi un program in Scratch necesita perseverenta si practica (autoorganizare).

Cand copii creaza proiecte Scratch, au in vedere o audienta si trebuie sa se gandeasca la modul in care alti oameni vor reactiona si raspunde la proiectele lor.

 

DESFASURAREA ATELIERELOR

ONLINE

Durata: 60 de minute

Tarif: 280 de lei / Abonament 4 sedinte

VÂRSTA : 7-14 ANI

Numar maxim de copii: 10 / grupa

 

SCRATCH ARE CEL PUTIN 3 AVANTAJE MAJORE

INVATAREA PRIN JOACA

Interfata este prietenoasa, usor de navigat si testat. Totul se invata prin joaca. Nu exista reguli de asa da, asa nu, iar cel mic poate crea orice isi doreste.

FORMAREA GANDIRII LOGICE

Scratch ajuta copilul sa isi formeze o gandire logica, structurata, fundatie pentru cursurile viitoare de informatica aplicata

TOTUL SE BAZEAZA PE PRACTICA

In scoala programarea incepe cu scheme logice, algoritmi, pix si hartie. Cu Scratch incepe cu desene, animale si sunete pe care cel mic le controleaza, le face sa se anime.