Universitatea Romano-Americana Bucuresti

Facultati

...
Facultatea de Informatica Manageriala

Facultatea de Informatica Manageriala asigura pentru absolventii sai cunostinte de specialitate, teoretice si practice, în conformitate cu cerintele actuale ale domeniului „Informatica Economica”, angajarea lor în cadrul firmelor de software facându-se înca din anii terminali.

Conform analizelor efectuate, peste 92% dintre absolventi se angajeaza în domeniul de activitate pentru care s-au pregatit, în cel mult un an de la absolvire.

Facultatea asigura orientarea profesionala a absolventilor pe piata muncii, prin facilitarea unor întâlniri între angajatori si studenti, prin întâlniri periodice între firme de profil (software), pe toata durata studiilor.

Activitatea de practica se desfasoara fie în centrele/laboratoarele Microsoft din cadrul Universitatii Româno-Americane, sub coordonarea specialistilor, fie în cadrul unor firme de prestigiu din domeniul ITC, pe baza unor contracte de colaborare cu facultatea, fie în cadrul unor firme care deja colaboreaza cu studentii nostri, asigurându-se, astfel, legatura dintre cunostintele teoretice si abilitatile practice pe care specialistii în domeniul informaticii economice trebuie sa le dobândeasca. 

Absolventii facultatii pot lucra atât în industria de software, cât si în cadrul unor firme din toate domeniile de activitate, având competente pentru urmatoarele categorii de posturi:

  • analist de sisteme informationale;
  • proiectant de sisteme informatice;
  • analist-programator;
  • programator (JAVA, C#, ASP, PHP, HTML, CSS, JS, VBA, etc.);
  • dezvoltator de aplicatii client-server si internet/intranet/extranet;
  • manager de proiecte informatice;
  • proiectant de site-uri Web;
  • administrator de baze de date (ORACLE, SQL Server, MySQL, etc.);
  • administrator de retele de calculatoare;
  • administrator de site-uri WEB;
  • dezvoltator de sisteme pentru asistarea deciziilor si sisteme expert;
  • consultant în domeniul tehnologiilor informatice;

...
Facultatea de Management - Marketing

Facultatea de Management-Marketing a luat fiinta în cadrul Universitatii Româno-Americane în anul 1991. Profilul facultatii însumeaza doua specializari economice distincte: management si marketing, raspunde cerintelor mediului de afaceri si confera absolventilor facultatii un avantaj competitiv în insertia pe piata muncii, prin paleta larga de cunostinte teoretice, abilitati si deprinderi practice dobândite, diferentiindu-se astfel de celelalte institutii de învatamânt economic superior.

Facultatea de Management-Marketing îsi actualizeaza oferta educationala, preponderent printr-o permanenta colaborare cu mediul de afaceri, asigurând atât schimbul si diseminarea de cunostinte, cât si contactul cu probleme si solutii reale. Educarea si formarea în cele doua domenii se realizeaza prin programe centrate pe student, Facultatea de Management-Marketing creându-si o reputatie deosebita prin furnizarea pe piata muncii de absolventi cu spirit antreprenorial dezvoltat.

Facultatea de Management-Marketing opteaza pentru un sistem de instruire dinamic si participativ, oferind un învatamânt modern, competitiv, deschis, mai ales în contextul unui mediu global în continua schimbare, îmbinând pragmatismul modelului american cu traditia învatamântului românesc.

Facultatea de Management-Marketing urmareste formarea de specialisti cu competente în management si marketing, cu o larga pregatire teoretica si aplicativa, capabili sa se integreze rapid si eficient în corporatii, pe diferite niveluri ierarhice. Atentia s-a concentrat asupra interdisciplinaritatii si dezvoltarii aptitudinilor si competentelor, în concordanta cu schimbarile economice si sociale actuale, urmarindu-se o buna insertie profesionala.

...
Facultatea de Turism si Managementul Ospitalitatii

Industria ospitalitatii este sectorul cu cea mai puternica evolutie la nivel global, iar pentru anul 2025 estimarile arata ca 1 din 10 slujbe va fi în turism. De aproape 30 de ani, misiunea Facultatii de Turism si Managementul Ospitalitatii a fost aceea de a reuni aspectele teoretice cu cele practice ale industriei ospitalitatii cu scopul de a oferi cel mai înalt nivel de educatie studentilor nostri, astfel încât acestia sa poata functiona cu succes pe oricare dintre pietele internationale. 

 

...
Facultatea de Afaceri Internationale

Facultatea de Afaceri Internationale din cadrul Universitatii Româno-Americane ofera un parcurs educational si de cercetare la un înalt standard de calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual, atât pentru studenti, cât si pentru corpul profesoral.

Ghidata de valori precum promovarea excelentei, responsabilitate profesionala, morala si sociala, libertate de gândire si exprimare, creativitate si inovare, cooperare si comunicare, Facultatea de Afaceri Internationale îsi propune sa se regaseasca prin performantele academice, si nu numai, în elita scolilor de business.

Prin programele de studii ofertate la nivel de licenta si masterat sunt vizate competentele si know-how-ul international în dezvoltarea afacerilor din diverse domenii de activitate, antreprenoriat si intraprenoriat, internationalizarea companiilor, managementul intercultural, managementul strategic, inovarea si managementul relatiilor cu clientii pe pietele internationale, managementul proiectelor cu finantare internationala, guvernanta economica regionala si internationala.

Deschiderea internationala a Facultatii de Afaceri Internationale este sustinuta pe de o parte de organizarea de programe de studii cu predare în limba engleza, atât la nivel de studii universitare de licenta – programul „International Business”, cât si la nivel de studii universitare de masterat – programele de studii „International Business and Entrepreneurship” si „International Economic Relations & Economic Diplomacy” – si, în egala masura, de reteaua vasta de parteneriate cu universitati din Europa, SUA, Japonia si Republica Coreea care confera studentilor multiple oportunitati pentru obtinerea de burse de studii la universitatile partenere.

În plus, studentii de la programele de studii universitare de licenta „Afaceri Internationale” si „International Business” pot beneficia de acordurile de parteneriat de tip „dubla diploma” cu St. Francis College si Northwood University din SUA, care le permit sa devina absolventi atât ai URA, cât si ai celor doua institutii americane de învatamânt, iar masteranzii de la programul „International Economic Relations & European Union Studies” (IEREUS) beneficiaza de acord de parteneriat de tip „dubla diploma” cu University of York, UK.

Facultatea a functionat sub denumirea de Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale din 1991 pâna în 2022. Începând cu anul universitar 2022-2023, facultatea functioneaza sub noua titulatura.

...
Facultatea de Drept

Facultatea de Drept, înfiintata ca parte componenta a Universitatii Româno-Americane în anul 1991, ofera un program de studii de Licenta cu durata de 4 ani (ZI si FR), urmat de obtinerea licentei în drept, pregatind viitorii specialisti din profesiile juridice (teoreticieni si practicieni), dar si cercetatori sau cadre didactice. Totodata, se organizeaza anual programul de studii de Masterat  Stiinte penale, unul dintre cele mai performante masterate profesionale din România.

Pregatirea tinerilor în cadrul Facultatii de Drept are în vedere: introducerea în planurile de învatamânt a unor discipline singulare în structura învatamântului juridic public, precum: Istoria dreptului american, Institutii politice si administrative ale SUA, Comunicare si relatii publice, Dreptul nediscriminarii; promovarea limbii engleze ca disciplina de studiu si ca instrument de cunoastere si dezbatere a disciplinelor de specialitate, la cursuri si seminarii; organizarea activitatii de practica a studentilor pe parcursul a doi ani de studiu; organizarea de procese simulate; compatibilizarea permanenta a învatamântului din Facultatea de Drept cu cel european si american. 

...
Facultatea de Educatie Fizica, Sport si Kinetoterapie

Facultatea de Educatie Fizica, Sport si Kinetoterapie a debutat în cadrul Universitatii Româno-Americane începând cu anul universitar 2017 – 2018, având în structura sa doua domenii de licenta la învatamânt cu frecventa, cu durata de 3 ani, respectiv:

  • Domeniul de licenta „Educatie fizica si sport”, specializarea „Educatie fizica si sportiva”
  • Domeniul de licenta „Kinetoterapie”, specializarea ”Kinetoterapie si motricitate speciala”

...
Facultatea de Finante si Contabilitate

Facultatea de Finante si Contabilitate din cadrul Universitatii Româno-Americane promoveaza o abordare inovativa si holistica a cercetarii si educatiei. Finante si Contabilitate înseamna ca veti beneficia de competentele cadrelor noastre universitare în doua domenii provocatoare dar totodata interesante. Veti studia domeniile de baza ale inovatiilor în domeniul financiar, al viitorului banilor si platilor, al tehnologiilor financiare (inclusiv a activelor de tip ” cryptocurrency”), ale sustenabilitatii finantelor la nivel national si global, ale contabilitatii financiare si contabilitatii de gestiune.

Studiile dumneavoastra va vor oferi o întelegere a finantelor internationale, a sistemelor informationale, a strategiei si a luarii deciziilor etice. Alegând sa studiati alaturi de noi, veti avea, de asemenea, oportunitati ample de a integra teoria si practica si de a câstiga experienta reala în finante si contabilitate.

Adaptabilitatea este cheia succesului în dezvoltarea academica a fiecaruia dintre noi, iar profesorii nostri actualizeaza constant continutul cursurilor, în contextul provocarilor actuale, precum si a progresului stiintific si tehnologic, sustinând permanent îmbunatatirea experientei studentilor si a procesului de învatare, precum si pentru a dobândi cunostinte academice adaptate pietei actuale a muncii aflate într-o permanenta evolutie.

Componenta internationala a Facultatii de Finante si Contabilitate este sustinuta de organizarea de programe de studii cu predare în limba engleza, la nivel de studii universitare de masterat – programul de studii ”Finance” organizat împreuna cu Universitatea din Siena, Italia – si, în egala masura, de reteaua vasta de parteneriate ce confera studentilor multiple oportunitati pentru obtinerea de burse de studii la universitatile partenere.

* facultatea functioneaza în structura universitatii din 1991, iar sub noua titulatura, începând cu anul universitar 2022-2023

Categorii
Date de contact
0314058728
Bd. Expozitiei, nr. 1B, sector 1, Bucuresti
Distribuie