Phoenicia -clinica stomatologica-Bucuresti

Chirurgie dentara

...
Rezectia apicala

Rezecția apicală este o procedură chirurgicală conservatoare.

Îmbolnăvirea pulpei dentare (a „nervului”) și complicațiile ei nu pot fi întotdeauna rezolvate pe cale endodontică, adică prin „scoaterea nervului” și obturarea canalului radicular (locul rămas în urma scoaterii nervului). Uneori, realizarea unui tratament corespunzator este imposibilă, caz în care se apelează la rezecția apicală.

Ce înseamnă acest lucru?

Înseamnă că se realizează pentru a salva un dinte care, în mod normal, este viabil pentru extracție. În ce constă mai exact? În îndepărtarea vârfului rădăcinii și a țesuturilor înconjurătoare care sunt infectate.

 

 

Deși extracția dentară este în continuare cea mai des întâlnită manoperă chirurgicală din sfera stomatologiei, tendințele moderne pledează spre terapia conservatoare.

...
Extractia dentara

Una din cele mai frecvente proceduri chirurgicale este reprezentata de extractia dentara. Extractia dentara reprezinta procedeul prin care este indepartat un dinte care nu mai poate fi salvat. Dintele extras poate fi inlocuit cu ajutorul unui implant dentar sau cu o punte dentara.

In ziua extractiei:

- inghititi saliva, nu scuipati si nu clatiti gura cu putere

- nu faceti efort fizic intens sau baie fierbinte

- nu consumati cafea, bauturi alcoolice, bauturi acidulate si nu fumati

- nu luati aspirina (creste riscul de sangerare); puteti lua un antialgic/ antiinflamator cum ar fi: ibuprofen, ketonal, algocalmin sau ce va recomanda medical

- nu mancati pana nu dispare  anestezia

- mancati alimente la temperatura camerei, de consistenta moale

- nu va spalati pe dinti in seara respectiva, doar clatiti usor cu o apa de gura pe care vi-o indica medicul. Reluati igiena orala obisnuita de a doua zi dimineata.

- nu consumati lactate timp de 2-3 zile