Mavisoft - Scari si balustrade din lemn, Bucuresti

Piese pentru scara

...
Balustri

Ca si dimensiuni standard, balustrii strunjiti intermediari au dimensiuni de 45*45*920mmH, balustrii strunjiti de capat au dimensiuni de 70*70*1300mmH, balustrii frezati internediari au dimensiuni standard de 25*62*920mmH, iar cei de capat 70*70*1200mmH. Esentele de lemn folosite sunt brad, fag sau stejar, si balustrii pot fi executati si pe baza modelului dumneavoastra.

...
Mana curenta

Mana curenta este acea piesa de scara care se fixeaza peste balustrii intermediari, fiind partea de care efectiv ne tinem cu mana, de aici venind si denumirea acesteia. De cele mai multe ori, mana curenta din lemn are forma literei Omega, dimensiunile adaptandu-se in functie de dimensiunile balustrilor folositi. Ca si standard, dimensiunile mainii curente sunt 50*50mm.

...
Trepte si contratrepte

Daca in ceea ce priveste contratreptele, grosimea standard a acestora este de 18 mm, grosimea treptelor difera in functie de suportul scarii. Astfel, pentru placarea treptelor din beton se vor folosi panouri de 28 mm, pentru scarile pe vanguri laterale (metalice sau din lemn) se vor utila trepte de 40 mm grosime, iar in cazul scarilor pe vang central si a scarilor autoportante grosimea panourilor folosite va fi de pana la 100 mm.

Latimea standard a treptelor este de 280mm, iar cea a contratreptelor este de 180 mm, lungimea fiind variabila.