Mavisoft - Scari si balustrade din lemn, Bucuresti

Scari interioare

...
Placare trepte de beton

Scarile din beton sunt de cele mai multe ori scari cu forme geometrice regulate, fiind drepte, sau cu intoarcere la 90 de grade, din unul sau mai multe tronsoane de scara, cu sau fara spatiu de repaos (numit si podest sau pod de odihna). scarile fiind construite in acelasi timp cu cladirea, armatura scarilor fiind legata de placa de la nivelul inferior si placa de la nivelul superior. Scarile de beton pot fi placate cu placi ceramice (gresie, granit, marmura, etc) sau cu lemn. Placarea scarilor cu lemn are mai multe avantaje , cele mai importante fiind caldura acestora (lemnul este o pardoseala calda) sau rezistenta in timp. Pentru placarea scarilor de beton folosim panouri lamelare de lemn masiv de brad, fag sau stejar, in gorsime de 28 mm, pentru trepte si 19 mm pentru contratrepte. Placarea scarilor se poate face in mai multe variante de design, in functie de preferintele clientilor, scara cu contratreapta, cu semicontratreapta sau fara contratreapta. De asemenea scarile din lemn pot fi prevazute cu plinta atat la interiorul scarii (pe treapta) cat si la exteriorul scarii (lateral, sub treapta). Ca si celelalte scari, scarile din beton placate cu lemn pot fi prevazute cu balustrade din lemn sau balustrade metalice sau din fier forjat, alegerea balustrade facandu-se astfel incat aceasta sa se integreze armonios in arhitectura interioara a cladirii.

...
Scari pe structura metalica

Scarile pe structura metalica au aparut ca o solutie pentru situatiile in care geometria locului unde era necesara scara nu permitea amplasarea unei scari din beton. Scarile pe structura metalica pot avea diferite forme,  de la scarile drepte, pana la scarile cu intoarcere, scarile cu trepte balansate sau cu treptele in evantai (scari cu intoarcere la 90 sau 180 de grade) si scarile in spirala (numite si scari elicoidale sau scari “melc”).

Pentru placarea cu lemn a structurii metalice, se folosesc panouri de 18 mm grosime (pentru contratrepte) si de 40 de milimetri pentru trepte. In cazul treptelor lungi, pentru scarile pe vang central, si scarile autoportante, grosimea treptelor poate ajunge pana la 100 de milimetri.

...
Scari pe structura din lemn

Scarile pe structura din lemn sunt ca si  cele pe structura metalica, atat drepte, cat si cu una sau mai multe intoarceri. Structura scarii va fi formata in acest caz dintr-un vang central, sau din doua vanguri laterale.

Ca si in cazul scarilor pe structura metalica, pentru contratrepte se folosesc panouri de lemn de 40 mm grosime, iar pentru contratrepte panouri de 18 mm grosime.

...
Scari autoportante

Scarile autoportante sunt cea mai recenta aparitie in segmental scarilor, fiind mai scumpe decat celelalte modele de scara, dar fiind foarte placute din punct de vedere al esteticului. In cazul scarilor autoportante, structura de sustinere a acestora se afla intr-una din partile laterale, fiind mascata in peretele lateral.

Scarile autoportante vor avea trepte de 60-100 mm grosime si, de regula, nu au contratreapta.

...
Scari din lemn

Scarile de exterior sunt executate in principal din doua motive: facilitarea accesului la etajele superioare ale unei cladiri sau pentru solutia de iesire in caz de incendiu. Daca in cazul iesirilor de incendiu, specificul acestor scari face ca intreaga scara sa fie executata din profile metalice si table, in cazul scarilor de acces se pot folosi atat profile metalice cat si lemn.