Caminul de batrani Maria Theresia - Sibiu

Servicii

...
Servicii de kinetoterapie

Sedinte de Kinetoterapie Individuale
 
La Centrul Maria Theresia rezidentii nostri beneficiaza de servicii speciale de kinetoterapie care urmaresc sa creasca forta si rezistenta musculara, dar si mobilitatea articulara prin exercitii fizice specifice cu scopul de a creste calitatea vietii rezidentului.

Kinetoterapeutul nostru recomanda un numar de sedinte individuale în cadrul carora se vor derula programe create individual, adaptate în functie de vârsta, afectiuni, stadiul evolutiv al bolii, cât si alte afectiuni.

De regula, durata sedintelor individuale variaza, kinetoterapeutul stabilind timpul necesar în functie de afectiunea pacientului si de gradul de evolutie în care aceasta se afla. În orice caz, timpul minim alocat unei sedinte este de 25 de minute, iar cel maxim de o ora-frecvent se stabilesc sedinte de 45 de minute.

...
Ingrijire medicala

Oferim asistenta si supraveghere medicala 24 de ore din 24
 
Pentru ca stim ca problemele de sanatate sunt adesea imprevizibile, la caminul de batrani Maria Theresia oferim asistenta si supraveghere medicala 24 de ore din 24.

Echipa medicala asigura monitorizarea preventiva si curativa a starii de sanatate fizice si psihice a rezidentilor.
 
Echipa noastra medicala complexa are peste 30 de membrii:
 
 
Medic specialist în medicina de familie
 
Medic specialist medicina interna
 
Psiholog
 
Kinoterapeut
 
Asistent Social
 
8 Asistente Medicale
 
Infirmieri
 
 
 
Starea de sanatate a fiecarui rezident este reevaluata periodic sau la nevoie de medici de specialitate (cardiolog, neurolog, psihiatru, etc) care se vor deplasa în centrul nostru. De asemenea, centrul nostru dispune un microbuz special pentru persoanelor cu dizabilitati care permite deplasarea în centre medicale de specialiate pentru examinari imagistice (RMN, CT, RX, ecografie etc).

În situatia în care se constata o urgenta medicala colaboram cu serviciul de ambulanta privata pentru a asigura deplasarea rezidentului cât mai repede la cea mai apropiata unitate medicala.
 
Servicii medicale asigurate:

Monitorizarea zilnica a indicatorilor medicali, periodic sau la nevoie (tensiune arteriala si puls de 3x/zi, temperatura, scaun, hidratare, glicemie- la nevoie sau efectuare profil glicemic 7 zile, diureza, saturatie) 
Acordarea primului ajutor 
Administrarea periodica sau la nevoie a terapiei medicamentoase cronice si acute (aplicatii locale, administrarea per os, sublingual, injectabil, perfuzabil etc.)  
Efectuarea de imunizari 
Efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea escarelor de decubit si a încarcarii pulmonare (la persoanele imobilizate) 
Recoltarea de probe biologice 
Clisma cu scop evacuator sau terapeutic 

Alimentare artificiala prin sonda gastrica sau nazogastrica si prin gastrostoma 
Masajul limfedemului 
Mobilizare, masaj, aplicatii medicamentoase locale, utilizarea colacilor de cauciuc si a rulourilor pentru evitarea escarelor de decubit  
Îngrijirea plagilor simple si suprainfectate 
Îngrijirea tubului de dren 
Îngrijirea stomelor si fistulelor 
Calmarea si tratarea durerii

...
Ingrijire permanenta

La casa de batrani Maria Theresia oferim îngrijire pe perioada determinata sau nedeterminata persoanelor aflate în imposibilitatea de a se îngriji singure.

Asistenta si supraveghere medicala 24h/24 este asigurata de o echipa medicala complexa de peste 30 de membrii. 

Resedinta noastra pentru persoane vârstnice poate gazdui cca.100 de persoane cu indicatii terapeutice diferite Personalul specializat este împartit pe echipe care sunt responsabile de un numar redus de rezidenti pentru a oferi un maxim de suport si îngrijiri medicale de exceptie membrilor seniorilor.

În functie de nevoile pe care au rezidentii nostri, personalul nostru îi asista la:

Îngrijire Personala:Mentinerea igienei personale: igiena corporala, îmbracare si toaletare Ajutor pentru deplasare si mobilizare: transferul pe fotoliu rulant; manevre de posturare si de prevenire a escarelor, etc. Asistatea si ajutarea rezidentilor în timpul servirii meselor Igiena persoanelor imobilizate sau care sufera de incontinenta prin schimbarea scutecului Administratea medicamentelor 

Ajutor în activitatiile zilnice si de recreere:Spalarea obiectelor personale de îmbracaminte. Acestea sunt curatate în cadrul serviciului de spalatorie al rezidentei Cumparaturi Activitati de miscare si activitati în aer liber Furnizarea presei Servicii de îngrijire personala: coafura, frizerie, manichiura si pedichiura. Masaje terapeutice si de relaxare

...
Recuperare medicala

Pachete de Terapie Personalizate
 
Centrul Maria Theresia ofera servicii de recuperare medicala prin pachete de terapie personalizate pentru a ajuta pacientul sa-si recâstige forma fizica avuta anterior bolii, sa previna deconditionarea fizica si mai ales sa previna agravarea afectiunii. 

În urma consultului de catre kinetoterapeut, dar si la indicatiile medicului specialist împreuna cu investigatiile de specialitate se stabileste programul de recuperare. 

În functie de perioada de tratatament stabilita, vom crea pentru dumneavoastra un pachet personalizat care va cuprinde cazarea în centrului nostru cu toate beneficiile (masa, servicii de îngrijire, servicii medicale, etc). 

Procedurile de tratament folosite în recuperarea medicala în cadrul centrului nostru sunt: Kinetoterapia si Metoda “Trigger Points”. 

Programele de recuperare medicala pot fi aplicate pentru o gama larga de afectiuni precum:
Afectiuni ale aparatului locomotor 
Afectiuni neurologice 
Afectiuni cardiovasculare 
Afectiuni reumatismale

Categorii
Date de contact
0786285525; 0269708899
Calea Ocnei, Nr. 109, Sura Mica, Sura Mica, judetul Sibiu
Distribuie