Liren -clinica stomatologica-Bucuresti

Estetica dentara

...
Albire dentara

Este o procedura noninvaziva ce presupune un proces de decolorare a dentinei si indepartarea petelor smaltului cu ajutorul unor geluri speciale ce contin compusi peroxidici. In momentul in care acestia sunt adusi in contact cu dintele se elibereaza oxigen activ. Acesta se combina cu moleculele de culoare din smalt si dentina, indepartandu-le. Albirea nu este un procedeu nociv pentru dinti daca este efectuata corect, la indicatia medicului si urmata de fluorizare. Este o procedura sigura si eficienta utilizata pentru a indeparta coloratiile si petele de pe dinti, dar si pentru a deschide culoarea naturala a dintilor.

Tipuri de albire:

  • Albirea in cabinet are loc intr-o singura sedinta (maxim 2) cu un gel concentrat. Nu este recomandata persoanelor cu dinti sensibili. Se poate efectua cu sau fara gutiere si este urmata de un tratament de desensibilizare si fluorizare
  • Albirea la domiciliu: se confectioneaza gutiere adaptate dintilor si se foloseste un gel cu concentratie mai redusa. Gutierele se poarta noaptea, timp de 6-8 nopti. Se recomanda pacientilor cu dinti mai sensibili. Este normala o usoara sensibilitate in timpul tratamentului si cateva zile dupa acesta.
  • Albirea cu laser:este cel mai eficient sistem de albire, efectele fiind imediate. Tratamentul consta in aplicarea unui gel pe dinti, ce este activat cu ajutorul laserului. Procesul de albire se repeta ori de cate ori este nevoie, pana la nuanta dorita. Procedura nu presupune durere, dar poate aparea o sensibilitate dentara care va disparea dupa cateva zile. Dupa fiecare sedinta de albire se aplica pe dinti o substanta cu fluor pentru a diminua aceasta sensibilitate.

Sfaturi pentru mentinerea albirii:

In perioada tratamentului de albire si 2-3 saptamani dupa acesta, nu se consuma bauturi colorate (cafea, cola, vin rosu sau negru, ciocolata) si nu se fumeaza. Este indicata o igiena orala cat mai buna. Se recomanda detartraj si periaj profesional la indicatia medicului.

...
Fatete ceramice

 

Sunt niste foite subtiri din ceramica. Acestea se lipesc pe suprafata dintilor dupa indepartarea unei cantitati minime din smalt. Sunt indicate in urmatoarele cazuri:

  • spatii interdentare inestetice;
  • mici inghesuiri dentare;
  • coloratii intrinseci ale dintilor;
  • forma inestetica a unui/unor dinti;
  • abraziune dentara, traumatisme dentare;
  • procese carioase mici sau moderate.

Avantajele fatetelor ceramice:

  • necesita un sacrificiu minim de substanta dentara (0.6-0.7 mm)
  • conserva vitalitatea dintilor
  • sunt fizionomice (neavand suport metalic permit realizarea unor reconstructii cu o mare valoare estetica)
  • imita transluciditatea, textura si luciul dintilor naturali
  • menajeaza gingia in timpul slefuirii, amprentarii si a cimentarii deoarece limita fatetei poate fi plasata chiar deasupra gingiei.

Fatetele ceramice sunt o modalitate eleganta si spectaculoasa de ati imbunatati zambetul, cu o mare durabilitate in timp si fara ati impune restrictii alimentare (dintii vor putea fi utilizati asemenea celor naturali)

...
Coroana integral ceramica

Sunt coroane realizate din ceramica de inalta calitate si sunt aproape imposibil de diferentiat de un dinte natural. Ofera tehnicianului dentar posibilitatea de a reproduce orice nuanta, de a da dintelui transluciditate si vivacitatea caracteristica dintelui natural. Noile tehnici de cimentare adeziva ofera o calitate si o rezistenta deosebita legaturii dintre coroana dentara si dintele slefuit.