Lichtgitter, gratare, scari metalice Ilfov

Gratare metalice

...
Gratare metalice sudate SP

Gratarele metalice sudate prin rezistenta (SP) reprezinta elemente de pardoseala din care se pot forma: platforme, podete, utilizate in obiective industriale si la constructii din otel. Gratarele metalice pentru incarcari mari sunt destinate pentru transport. Aceste tipuri de gratare metalice au suprafetele antiderapante si sunt utilizate in special pentru spatii unde exista pericol de murdarire cu uleiuri si cu alte grasimi. Fabricarea acestor tipuri de gratare metalice sudate prin rezintenta se realizeaza conform: DIN 24537.

Gratarele de pardoseala pe care se poate circula in siguranta sunt conform: ZH 1/196, RAL-67 638 si CSN 746 930 dimensionate in asa fel incat la o incarcare cu o sarcina individuala de 1,5 KN concentrata pe o suprafata de 200 x 200 mm sageata gratarului metalic nu va depasi valoarea de: 1/200 din pasul liber de sprijin pe care gratarul metalic este asezat si totodata nu va depasi valoarea de 4 mm.

Conform normelor privind securitatea si sanatatea in munca care prevad ca toate locurile unde exista pericol de alunecare a persoanelor, eventual de cadere a lucrurilor de pe platforma, acestea sa fie prevazute cu o bordura cu o inaltime de cel putin 100 mm peste nivelul pardoselii. Aceasta bordura, in unele cazuri, poate fi executata direct pe gratarele metalice formand marginea de pardoseala a platformei. Este vorba, de exemplu, de gratare metalice cu decupari si orificii pentru utilaje, conducte, stalpi de rezintenta, etc.

Toate gratarele metalice trebuiesc fixate in toate cele patru colturi in asa fel incat la cedarea unei imbinari cu suruburi sa fie eliminata posibilitatea de cadere a gratarului metalic de pe constructia portanta.

In caz de solicitare datorate utilizarii de carucioare pe roti, dimensionarea gratarelor metalice se face conform: DIN 1055 si DIN 1072.

Firma Lichtgitter a dezvoltat o metoda proprie de sudura automata a benzii de bordurare. Banda de bordurare este presata de benzile portante in directia barelor secundare iar cu ajutorul a 2 discuri de sudura vor fi sudate de fiecare nervura portanta in 2 puncte in acelasi timp, rezultand o imbinare de inalta calitate.          Gratare metalice patrate:     In conformitate cu instructiunile asociatiilor profesionale pentru gratare metalice patrate ( lungimea si latimea gratarului metalic sunt egale) trebuie si este bine a se tine cont de modul in care vor fi asezate, si anume:In cazul in care gratarul metalic va fi montat pe 2 reazeme, exista o singura pozitie, adica cu directia axelor principale ( benzilor portante ) perpendicular pe directia reazemelor, eliminand astfel pericolul de indoire a gratarului sau chiar de cadere a obiectelor sau persoanelor ce se vor afla situate deasupra gratarului metalic.

Din acest motiv pentru gratarele metalice de forma patrata este bine sa se prevada reazeme pe toate cele 4 laturi.

...
Gratare metalice presate

Gratarele metalice presate pentru pardoseli sunt elemente de constructii pe care se poate circula si care servesc la acoperirea platformelor, puntilor si podetelor, dar nu se pot neglija nici constructiile civile.

Pentru aspectul lor estetic este convenabil a se utiliza in spatii care impun mari pretentii privind executarea arhitecturala, datorita gamei largi de materiale si dimensiuni oferind diferite moduri de utilizare a gratarelor metalice presate. Pentru suprafetele de deplasare a autovehiculelor ( spalatorii auto, acoperire canale, rampe ) sunt recomandate gratarele metalice pentru incarcari ridicate, iar pentru spatiile unde se gasesc lichide uleioase, zapada sau gheata sunt recomandate gratarele metalice cu suprafata antiderapanta. Gratarele metalice presate cu ochiuri mici, sunt convenabile a se utiliza pentru spatiile accesibile publicului, stergatori in fata cladirilor, acoperirea “curtilor englezesti” si alte locuri unde nu este posibil sa se utilizeze gratarul metalic cu dimensiuni standard ale ochiurilor gratarului metalic.Gratarele metalice presate pentru pardoseli sunt fabricate conform DIN 24537    Pentru determinarea incarcarii suprafetei pe care se poate circula, gratarele metalice sunt dimensionate pe baza regulamentului ZH 1/196 si RAL-67 638 si CSN 746 930 in asa fel incat ca la incarcarea cu o sarcina individuala de 1,5 KN concentrata pe o suprafata de  200 x 200 mm sageata gratarului metalic sa nu depaseasca valoarea 1/200 din pasul liber de sprijin pe care gratarul metalic este asezat, dar totodata nu va depasi valoarea de 4 mm.

Ca si in cazul gratarelor metalice sudate prin rezistenta ( SP ) este folosita metoda de sudura automata a benzii de bordurare. Banda de bordurare este presata de benzile portante in directia barelor secundare iar cu ajutorul a 2 discuri de sudura vor fi sudate de fiecare nervura portanta in 2 puncte rezultand o imbinare de inalta calitate.

Conform normelor privind securitatea muncii valabile, trebuie, ca toate locurile unde exista pericol de alunecare a persoanelor eventual de cadere a oamenilor sau obiectelor sa fie prevazute cu o bordura cu o inaltime de cel putin 100 mm peste nivelul pardoselii.

Aceasta bordura, in unele cazuri, poate fi executata in mod aparte, direct pe gratarele metalice, formand marginea pardoselii din jurul elementelor ( utilajelor, conductelor, stalpilor, etc ) care traverseaza platforma. Toate gratarele metalice pentru pardoseli trebuiesc fixate la constructia portanta in asa fel incat la cedarea unei imbinari cu suruburi a elementelor de fixare sa nu se produca prabusirea gratarului metalic din constructie.    Gratare patrate:In conformitate cu instructiunile asociatiilor profesioanale pentru gratarele metalice patrate ( lungimea si latimea gratarului sunt egale ) trebuie sa se tina cont de modul in care vor fi asezate si anume:

• In cazul in care gratarul metalic va fi montat pe 2 reazeme, exista o singura pozitie, adica cu directia axelor principale ( benzilor portante ) perpendicular pe directia reazemelor, excluzand astfel pericolul de indoire a gratarului metalic sau chiar de cadere a obiectelor sau persoanelor ce se vor afla situate deasupra gratarului metalic.

• Din acest motiv pentru gratarele metalice de forma patrata este bine sa se prevada reazeme pe toate cele 4 laturi.

...
Gratare metalice perforate

Firma Lichtgitter RO prezinta un nou sistem de acoperire a pardoselelor: Gratare metalice perforate ( Profiluri de tabla ). Aceste elemente de constructie din tabla avand sectiunea sub forma de "C" completeaza ideal gama de oferta a firmei noastre. Aceste tipuri de gratare metalice perforate isi gasesc utilizarea in constructia de platforme de lucru si de control, precum si la construirea puntilor, la instalatiile industriale dar si intr-un larg domeniu de transport si de depozitare.

Profilurile metalice din tabla exceleaza prin stabilitatea si calitatile lor antiderapante care este asigurata prin tratamentul special al structurii metalice de suprafata, sporind astfel securitatea la locurile de munca.

Aceste elemente confera o stabilitate dimensionala excelenta cu bune rezultate la montarea rapida si utilizarea lor fara probleme.

Datorita varietatii lor dimensionale, lungimi portante mari si a posibilitatii de livrare cu “ajustare pe corp “, utilizarea acestor profile metalice de tabla reduc costurile pentru constructia de sustinere.

Executarea intr-o forma eleganta precum si varietatea modelelor si a montajelor asigura un inalt aspect estetic al pardoselii acoperite cu aceste profiluri metalice de tabla.

Lasati-va convinsi de proprietatile celui mai nou produs al firmei Lichtgitter RO:

Gratare metalice perforate ( profiluri din tabla ) de tip B

Echipa noastra de consilieri este pregatita sa ofere consultanta clientilor interesati pentru gasirea celor mai bune solutii pentru proiectele propuse, avand la baza utilizarea atat a gratarului metalic presat, sudat prin rezistenta cat si a profilelor metalice de tabla.

...
Gratare material compozit

La baza procesului de fabricatie a gratarului zabrelit, rigidizat cu fibre de sticla stau o serie de materiale componente cum ar fi: rasini, materiale de rigidizare. ingrediente si coloranţi. In functie de scopul urmarit, se folosesc diverse tipuri de rasini care utilizate la fabricarea gratarului, confera acestuia rezistenta chimica, flexibilitate si rezistenta la razele ultraviolete. Cele mai utilizate tipuri de rasini la fabricarea gratarului sunt rasinile ortoftalice, izoftalice si vinilesterice, dar rasina izoftalica se foloseste in mod standard.

Fibra de sticla serveste la rigidizarea gratarului. Rolul si functiile fibrei de sticla in gratar poat fi comparate cu cea a otelului din betonul armat. In gratarul turnat fibra de sticla se introduce in cateva straturi.

Ingrediente cum sunt ar fi: agenti de intarire si acceleratori, materiale de umplere, stabilizatori ai razelor ultraviolete sau componente conducatoare, confera gratarului proprietatile specifice.

Colorantii, pigmenti sau agentii optici de inalbire sau potentatori de culoare permit colorarea gratarelor.

In functie de cererea clientului, gratarele se pot livra in cantitati minime comandate si de culori diferite incepand cu culoarea gri standard pana la toate nuantele de culori RAL.

Culoarea gratarului face aspectul optic perfect si permite utilizarea acestui tip de gratar fara o intretinere a lui in mod special.

In functie de metoda de fabricatie, gratarele se impart in doua mari categorii: • Gratare material compozite• Gratare din material de compozit brosate

...
Gratare metalice pentru fatada

In arhitectura moderna, fatadele din metal si sticla castiga din ce in ce mai mult teren. Astfel, pentru a atrage atentia asupra unei cladiri banale, multi arhitecti si ingineri opteaza pentru utilizarea gratarelor ca element de fatada. Avand la dispozitie multitudinea de variante in ceea ce priveste dimensiunea nervurii portante, dimensiunea ochiurilor gratarului, tipul de material, moduri de acoperire a suprafetei gratarului, proiectantul poate obtine prin folosirea gratarelor ca si element de fatada o infinitate de variante din care sa poata alege.

Categorii
Date de contact
0722.626.020
Str. Leordeni, Nr. 161 T, Popesti Leordeni, judetul Ilfov
Distribuie