Intelident-clinica stomatologica-Bucuresti

Implanturi dentare

...
Implantologie ( implanturi dentare )

Extractia dentara reprezinta o situatie frecvent intalnita din cauza afectiunilor carioase si/sau a bolilor gingivale. Lasand liber spatiul aferent dintelui pierdut in urma extractiei, nu pare sa fie o problema grava, dar in realitate consecintele sunt importante:

  • Dintii adiacenti dintelui pierdut isi schimba pozitia (migreaza) pentru a umple spatiul gol; in consecinta, acestia vor fi la randul lor afectati. In timp, ca rezultat al contactelor anormale intre dinti pot sa apara probleme (dureri, zgomote) si la nivelul articulatiei si a musculaturii implicate in masticatie.
  • Pierderea radacinii dintelui extras cauzeaza resorbtia osoasa a maxilarului/mandibulei si face ca persoana sa arate mai in varsta
  • Un dinte lipsa in partea din fata a gurii afecteaza zambetul si increderea in sine

In majoritatea situatiilor, implantul dentar este solutia optima din punct de vedere estetic pentru inlocuirea dintelui pierdut. Coroanele si puntile ceramice atasate unui implant dentar ofera solutia completa si cea mai mai eficienta pentru estetica zambetului tau. Un implant dentar inlocuieste radacina dintelui pierdut si ajuta la prevenirea consecintelor mentionate mai sus.

Timp de secole, omul s-a straduit sa gaseasca modalitati tot mai naturale de a inlocui dintii pierduti. Implanturile dentare din zilele noastre au facut posibil acest lucru, fiind rezultatul combinarii materialelor de ultima generatie cu ani de cercetare si studii clinice. Implantul dentar este, intr-adevar, solutia cea mai conservatoare a dintilor pierduti.

Avantaje fata de tratamentele conventionale:

Care sunt avantajele implanturilor dentare in comparatie cu puntile sau protezele dentare?

Imbunatatirea aspectului facial

Cand pierzi un dinte- coroana si radacina – apare resorbtia maxilarului/mandibulei (micsorarea volumului osos). Implanturile dentare pot elimina acest proces, o proteza conventionala sau o punte nu.

Conservarea dintilor naturali

Cu tehnicile conventionale, doi dinti adiacenti dintelui pierdut trebuie slefuiti pentru a putea cimenta puntea peste ei. Implanturile dentare elimina necesitatea de a afecta dintii sanatosi.

Solutia permanenta

Implantul este stabil si confortabil. Nu sunt necesare ajustari ulterioare implantului. In mod normal, reprezinta o solutie protetica de lunga durata.