Green Walls, Bucuresti - Sisteme de pereti vegetali

Pereti Vegetali si Gradini Verticale

...
Pentru Companii

In alte tari din Uniunea Europeana, precum Franta, Italia, Spania, Anglia sau Grecia, firmele si corporatiile au amenajat sisteme de pereti vegetali in interior sau pe fatadele cladirilor, pornind de la doua aspecte importante: aspectul si contributia gradinii la imbunatatirea mediului si microclimatului.

Amenajarea gradinilor verticale in cadrul companiilor este o metoda de a imbunatati imaginea firmei si a brandului prin promovarea deschiderii catre strategiile ecologice europene, prin folosirea unor sisteme care consuma cat mai putina energie

Reducerea cheltuielior este un motiv in plus pentru introducerea gradinilor pe peretii interiori sau exteriori ai cladirior. Peretii vii reduc temperatura cu 5 grade pe timpul verii si reprezinta un bun izolator in timpul iernii, astfel incat se face o economie de aproximativ 500 euro/mp pe an cu cheltuielile de intretinere (caldura, aer conditionat). Si cheltuielile cu curatenia pot fi reduse in conditiile in care 1 mp de vegetatie de pe un perete de plante capteaza 130 grame de praf pe an.

De asemenea, este demonstrat faptul ca amplasarea angajatilor intr-un mediu cat mai viu, cat mai aproape de natura, imbunatateste randamentul acestora si reduce disconfortul la locul de munca.

Peretii vegetali se  incadreaza perfect in sediul unei firme, indiferent de domeniul de activitate al acesteia: cladiri de birouri, banci, hoteluri, restaurante, cafenele, saloane de infrumusetare, saloane de bronzat, sali de fitness, magazine, cinematografe, spitale, cabinete medicale, cabinete stomatologice,  etc.

Gradinile verticale  pot fi integrate in orice spatiu din interiorul companiei (receptie, secretariat, sali de asteptare, sali de consiliu, birouri, show-room-uri, cabinete, holuri, bai) in conditiile in care sunt alese plante care se potrivesc  mediului respectiv.

Avantajele Peretilor Vegetali pentru Companii

  •  
    • Imbunatatirea esteticii - Gradinile verticale imbunatatesc in mod evident designul cladirilor atat pe exterior cat si pe interior, oferind un efect estetic spectaculos. Gradinile verticale reprezinta elemente viabile de decor in cadrul evenimentelor corporate, menite sa deschida spatii si sa stimuleze imaginatia.
    • Reducerea poluarii fonice - Fie ca gradina verticala se afla in interior sau la exterior, plantele au potentialul de a reduce transmiterea undelor sonore cu pana la 40%.
    • Calitatea aerului - Gradinile verticale ajuta la imbunatatirea calitatii aerului prin absorbtia de CO2 si eliberarea de O2, dar si prin retinerea particulelor de praf sau a altor agenti poluanti. Retinerea mirosurilor nedorite si inlocuirea acestora cu prospetimea plantelor este importanta in special in medii inchise.
    • Reglarea microclimatului - Gradinile verticale din interiorul cladirilor ajuta la scaderea variatiilor bruste de temperatura, la reglarea umiditatii atmosferice si reducerea mirosurilor neplacute. In cazul gradinilor verticale exterioare, caldura nu se mai stocheaza in materialele de constructie, ci se absoarbe de catre plante.
    • Protectia mediului ca parte a politicii CSR - Gradinile verticale pot fi un simbol pentru preocuparile companiei fata de protejarea mediului inconjurator. Amenajarea gradinilor verticale contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de carbon si a poluarii urbane. Peretii vegetali pot imbunatati imaginea companiei, prin promovarea deschiderii catre strategiile ecologice europene.

...
Pereti Vegetali pentru Hoteluri si Pensiuni

Fie ca sunt in calatorie de afaceri sau in vacanta, clientii unui hotel urmaresc acelasi scop atunci cand ajung la destinatie: relaxare si ambient pozitiv.

Hotelurile pun la dispozitia clientilor o multime de mijloace de recreere pentru a prezenta un spatiu placut si comfortabil, pentru a invita oaspetii sa-si petreaca timpul liber intr-un loc cat mai deosebit.

Gradinile verticale dau viata peretilor goi, ascund unele aspect de design neinspirate si imbunatatesc imaginea brandului hotelier printr-un plus de culoare si prin aducerea naturii mai aproape de oaspeti.

Peretii vegetali pot fi amplasati in orice spatiu interior sau exterior al unui hotel: receptie, holuri, camere sau apartamente, zone de agrement (piscine, sali de fitness, terase).

Alaturi de imbunatatirea aspectului estetic, gradinile verticale regleaza microclimatul interior prin curatarea aerului si echilibrarea variatiilor de temperatura,  atenueaza nivelul  poluarii fonice si reduc consumul de energie.

...
Pereti Vegetali pentru Restaurante si Terase

Primul pas catre succes  al locatiilor tip horeca, in special al restaurantelor, consta in amenajarea interioara.

 Proprietarii de restaurant urmaresc ca prin aranjarea decorului  clientul sa se delecteze nu doar cu meniul, ci si cu o ambianta pozitiva care-I relaxeaza si il determina sa revina.

In zilele noastre in mediul urban, cu mult peste 50% din populatie ia masa in oras, atat intr-un cadru de business cat si familial. Este recunoscut faptul ca, clientii obisnuiti ai restaurantelor migreaza catre localul cel mai “la moda”, care atrage si care are ceva in plus fata de celelalte.

Peretii vegetali reprezinta acel “plus” care scoate in evidenta si deosebeste locatia de restaurantele clasice. Gradinile verticale amplasate intr-un restaurant creaza un spatiu mai natural si armonizeaza simtul gustativ cu cel vizual. Zona destinata servirii mesei devine un cadru de relaxare care indeamna catre  mai multa comoditate si intimitate.

...
Pereti Vegetali pentru Baruri, Cafenele, Ceainarii

Cafenelele, barurile, ceainariile, cofetariile sau bistro-urile sunt spatii concepute pentru a fi placute si linistitoare, comfortabile si nu foarte galagioase

Indiferent de stilul de design interior al unui astfel de local, fie ca este clasic sau avangardist, acesta trebuie sa indemne la relaxare si sa determine clientii sa revina cu drag si a doua oara.

Peretii vegetali dau valoare localurilor de acest gen printr-o amenajare peisagistica care produce o opera de arta vie intr-un cadru interior. Spatiul dintr-o cafenea, ceianarie sau bar poate fi destul de ingust din cauza dispunerii meselor si din acest motiv nu permite asezarea unor ghivece sau jardiniere care sa improspateze atmosfera. 

Gradinile verticale sunt solutia care ofera vizitatorului adevarate experiente olfactive si vizuale si contribuie la scopul final al locatiilor de relaxare si agrement: ajuta clientul sa scape de stresul cotidian printr-o terapie peisagistica.

...
Pereti Vegetali si Gradini Verticale Receptii

In general toate firmele care ofera servicii sau produse au un spatiu destinat primirii clientilor.

Fie ca e vorba de receptie sau de secretariat, acesta este locul in care potentialul consumator ia contact cu compania respectiva.

Este binecunoscut faptul ca impactul vizual este major in formarea unei opinii, iar in alegerea oricarui furnizor de servicii sau produse, prima impresie este decisiva.

Spatiul destinat primirii clientilor amenajat cu un perete vegetal indiferent de dimensiunile acestuia atrage atentia, da o nota naturala familiara si promoveaza o imagine relaxanta.

Peretii vegetali pot fi amplasati la intrarea oricaror cladiri cu spatii de business:

  • Receptiile cladirilor de birouri
  • Receptiile bancilor
  • Receptie de hotel/ motel/ pensiune turistica
  • Receptie restaurant
  • Receptie salon de infrumusetare
  • Receptie salon de bronzat
  • Receptie sali de fitness
  • Receptie spitale
  • Receptie cabinete medicale
  • Receptie cabinete stomatologice

...
Pereti Vegetali Sali de Consiliu si Conferinte

Orice incapere cu scop definit de business pare terna si lipsita de culoare.

In general peretii albi si mesele lungi  genereaza de o stare de incordare si indeamna la o comunicare interumana stricta si rece.

Gradinile verticale sunt solutia ideala pentru revigorarea atmosferei intr-o sala de consiliu. Plantele vii reduc nivelul de stres si stimuleaza armonia si interactiunea relaxata.

  • Sali de consiliu in cladiri de birouri
  • Sali de sedinte in corporatii multinationale
  • Sali de conferinte in hoteluri/moteluri/pensiuni turistice.

...
Pereti Vegetali Holuri si Sali de Asteptare

Salile de asteptare sau holurile reprezinta spatiul unde clientul sau potentialul client petrece un timp important pentru luarea deciziei finale: daca va colabora cu firma respectiva sau nu.

De aceea este important ca locul destinat asteptarii sa fie cat mai placut si atragator. Gradinile verticale amplasate in salile de asteptare sau pe holurile firmelor  au rolul de a imbunatati decorul si de a indeparta stresul  din mediul urban.  Plictiseala obisnuita in astfel de situatii este eliminata instant, cientii nu mai sunt tentati sa citeasca reviste sau sa urmareasca televizorul, ci se creaza subiecte de dezbatere din caracterizarea elementelor decorului natural, iar activitatea sociala este considerabil imbunatatita.

Gradinile verticale sunt potrivite pentru:

  • Sali de asteptare in spitale
  • Sali de asteptare in cabinete medicale
  • Sali de asteptare in cabinete stomatologice
  • Sali de asteptare in banci
  • Sali de asteptare in cabinete notariale
  • Sali de asteptare in cabinete de avocatura

...
Pereti Vegetali Saloane de Infrumusetare si SPA

Termenul de salon de infrumusetare se potriveste de minune cu un decor vegetal  realizat printr-o gradina verticala.

Impactul pe care un perete vegetal il are asupra publicului este vizibil prin generarea unei stari de bine inainte de inceperea procedurilor specifice unui salon de infrumusetare. Amintirea efectului benefic creat de apropierea plantelor vii reprezinta un reper puternic in fidelizarea  clientilor unui cabinet de ingrijire personala.Gradinile interioare verticale pot fi amenjate oriunde permite spatiul dintr-un salon de coafura, cosmetica, masaj sau remodelare corporala. Peretii vegetali se instaleaza pe orice perete neutilizat, in spatiile considerate inestetice (acopera anumite elemente tehnice- tevi, cabluri -  care strica designul interior) sau pur si simplu pot reprezenta un plus de culoare si inovatie adus locatiei respective.

  • La coafor/ manichiura-pedichiura – in spatiul destinat asteptarii clientelor
  • La cosmetica/remodelare corporala – pentru improspatarea atmosferei si retinerea mirosurilor nedorite
  • La masaj – pentru sporirea efectului relaxant si stimularea unei stari de bine a clientilor