Green Walls, Bucuresti - Sisteme de pereti vegetali

Pereti Vegetali si Gradini Verticale de Exterior

Transforma cladirea in arta vie!

Gradinile verticale reprezinta unul dintre cele mai noi concepte arhitectonice folosit in doar cateva zone din Romania, insa de un real succes in alte tari. Acestea atrag privirile si indeparteaza monotonia prin culoarea si frumusetea plantelor.

Gradinile verticale pot fi montate pe peretii exteriori ai cladirilor, pe garduri sau pe balustradele teraselor.

Peretii vegetali schimba radical aspectul exterior al oricarei cladiri, dau un efect spectaculos si readuc natura in mediul urban. Peretii goi si terni sunt inlocuiti cu culori vii si calde care imbunatatesc aparenta cladirilor si creaza un microclimat placut.

Avantajele aduse de Peretii Vegetali pentru Exterior

 

  • Reglarea umiditatii, retinerea precipitatiilor si hidroizolarea - Precipitatiile sunt retinute partial de plantele ce formeaza suprafata verde a gradinilor verticale, reducand cantitatea de apa ce ajunge la nivelul cladirilor. Totodata, peretii vegetali ajuta la umidificarea aerului uscat sau retinerea vaporilor in medii cu umiditate ridicata.
  • Izolarea termica si reglarea temperaturii aerului - Peretii vegetali formeaza un strat protector la nivelul exteriorului cladirii, actionand ca un izolator termic. Caldura nu se mai stocheaza in materialele de constructie, ci se absoarbe de catre plante, evitand supraincalzirea peretilor in perioadele calde. Totodată, gradinile verticale reduc considerabil nivelul radiatiilor solare si al noxelor.
  • Reducerea transmiterii undelor sonore - Gradinile verticale actioneaza ca un izolator fonic, reducand ecourile cauzate de zgomotele citadine.
  • Purificarea aerului si imbunatatirea calitatii acestuia - Pereţii vegetali imbunatatesc calitatea aerului prin absorbtia dioxidului de carbon si eliberarea oxigenului, dar si prin retinerea particulelor de praf si a agentilor poluanti.
  • Imbunatatirea esteticii si, in cazul companiilor, a imaginii brandului - Peretii vegetali schimba radical aspectul exterior al oricarei cladiri si readuc natura in mediul urban. In locul peretilor goi si terni apar culori vii si calde care imbunatatesc imaginea cladirilor. Companiile care amenajeaza gradini verticale exterioare se bucura de un plus la capitolul imagine, demonstrand un interes real in protejarea mediului.
Galerie foto
  • ...