Goghe Consulting - cursuri management de securitate Bucuresti

Cursuri Dezvoltare profesionala

...
DISPECER CENTRU DE ALARMA

Organizam cursuri la cerere

Perioada 18 – 28 sepyembrie 2017

Cursul este autorizat A.N.C .

Cursul DISPECER CENTRU DE ALARMA, este un curs de formare profesională – tip specializare.

Activităţile practice sunt destinate fundamentării unor concepte, întocmirii unor algoritmi şi metode de lucru, interpretării semnalelor înregistrate în dispecerat, coordonării echipajelor de intervenţie şi cooperării cu autorităţile.

Bugetul de timp alocat evaluărilor periodice şi evaluării finale nu se include în durata totala a cursului.

Programa-cadru a fost elaborată cu consultarea furnizorilor de formare profesională, a organizaţiilor patronale şi a asociaţiilor profesionale din domeniul securităţii private, avizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Ordine Publică sub nr. 344.429/S3/TL/23.11.2012 şi aprobată de către Autoritatea Naţională pentru Calificări.

ATENTIE!!! Cerinte obligatorii, potrivit H.G. nr. 301/2012 ! Pentru avizarea Regulamentului de organizare si functionare a Dispeceratelor de monitorizare a sistemelor de alarmare impotriva efractiei, solicitantul trebuie sa depuna la I.J.P/DGPMB competent teritorial, documentatia prin care sa faca dovada indeplinirii conditiilor prevazute la art. 93 alin. (1) din anexa H.G. nr. 301/2012, respectiv sa faca dovada ca are angajati si avizati dispeceri centru de alarma pentru asigurarea serviciului permanent al dispeceratului.

CONDIŢII DE ACCES:

1. persoanelor cu cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene;

2. minim studii medii( liceu );

3. certificat medical din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă şi aptă din punct de vedere psihic;

4. să nu aibă antecedente penale pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie.

Având în vedere Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea Guvernului nr. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi ale standardului ocupaţional menţionat, a rezultat că dispecerul centru de alarmă trebuie să posede următoarele competenţe specifice:

  • Verificarea stării de funcţionare a echipamentelor de monitorizare ;
  • Identificarea situaţiilor în care sunt necesare intervenţiile la obiectivul monitorizat ;
  • Coordonarea acţiunii echipajelor mobile;
  • Întocmirea raportului sinteză pentru tura încheiată.
  • Adresabilitate :

    Cursul se adreseaza atat societatilor specializate de paza si protectie, cat si organizatiilor care doresc crearea unui sistem care sa le confere securitate comunicatiilor, personalului si documentelor.

    Dispecerul centrului de alarmă: este persoana care urmăreşte permanent informaţiile primite de la sistemele tehnice de semnalizare si avertizare efracţie/incendiu, le analizează şi raportează în funcţie de tipul evenimentului, de protocolul încheiat cu beneficiarul şi funcţie de prevederile legale în domeniu.Este angajat în firma ce oferă servicii de dispecerizare.

    OBIECTIVE GENERALE

    La finalul cursului absolvenţii trebuie să dobândească cunoştinţele, deprinderile şi abilităţile necesare pentru a asigura îndeplinirea următoarelor obiective generale: a) Să aplice normele de sănătate şi securitate în muncă b) Să aplice normele de protecţie a mediului c) Să menţină relaţii de muncă eficace d) Să verifice starea de funcţionare a echipamentelor de monitorizare e) Să identifice situaţiile în care sunt necesare intervenţiile la obiectivul monitorizat f)  Să coordoneze acţiunile echipajelor mobile g) Să întocmească raportul sinteză pentru tura încheiată

    Ocupaţia dispecer centru de alarmă este practicată în cadrul societăţilor specializate de pază şi protecţie/companiilor de securitate. Perioada de desfasurare: 18-28 septembrie in IASI

    Locatie:  IASI Examenul de absolvire  consta intr-o proba practica ( realizarea si prezentarea unui proiect) si o proba teoretica ( test grila). La examenul de absolvire va fi prezenta o comisie de evaluare formata din evaluatori ai Autoritatii Nationale pentru Calificari. Cursurile incep de la ora 16,30 in zilele de luni-vineri. IMPORTANT: cursul se va desfasura în perioada mentionata doar în situatia în care se va completa o grupa de 16-18 participanti.În caz contrar, acesta se va amâna pâna la completarea grupei.

    ...
    TEHNICIAN PENTRU SISTEME DE DETECTIE, SUPRAVEGHERE

    TEHNICIAN PENTRU SISTEME DE DETECTIE, SUPRAVEGHERE VIDEO, CONTROL ACCES

    CURS  ACREDITAT  ANC cu  aviz favorabil din partea autoritatilor de reglementare in domeniu, respectiv Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia Ordine Publica (I.G.P.R.-D.O.P.) si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.).

    Cursurile noastre, prin continutul si calitatea lor, va cresc considerabil atat nivelul de pregatire cat si sansele obtinerii unui loc de munca mai bun.

    DE CE SA FACI ACEST CURS  ?

    1 . Pentru a-ti face propria afacere,

    2 . Pentru licentierea firmei la care lucrezi,

    3.  Specializare cu o cautare mare pe piata muncii.

    Tehnicianul pentru sistemele de detectie, supraveghere video, control acces si monitorizare (prescurtat sisteme DSVCAM) executa instalarea diferitelor sisteme DSVCAM si mentenanta curenta a acestora la sediul beneficiarului, precum si reparatii, modificari, extinderi ale acestor sisteme. Vă oferim un pachet de formare profesionala care include: • sesiunea de formare teoretica; • sesiunea de formare practica ( realizarea unui proiect sub indrumarea lectorului) ; • suportul de curs in format electronic; * coffee-breaks în fiecare zi de curs; * examenul de absolvire ; * eliberarea diplomei de absolvire. PRECIZARI: • Cursul este structurat pe 6 module; • Pregatirea teoretica se desfasoara la sala de curs . • Pregatirea practica  consta in realizarea unui proiect care va fi prezentat in fata comisiei de examinare. • EXAMENUL se desfasoara la sala de curs in data programata cu incepere de la ora 16:00;. CONDITII DE ACCES: • persoane cu cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene; • minim studii liceale ; • certificat medical din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă şi aptă din punct de vedere psihic; • să nu aibă antecedente penale pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie. DOCUMENTE NECESARE INSCRIERII • copie dupa diploma de absolvire ; • copie buletin / carte de identitate; • datele de facturare ale societatii platitoare (in cazul in care aceasta suporta plata cursului);

    ...
    Evaluator de risc la securitatea fizica

    Pentru dobandirea competentelor aferente ocupatiei de evaluator de risc la securitatea fizica, persoana interesata trebuie sa participe la un program de formare profesionala a adultilor. Formarea profesională, precum şi evaluarea competenţelor pentru ocupaţia de evaluator de risc la securitatea fizică se realizează pe baza standardului profesional corespunzător acestei ocupaţii.

    Conditii de acces Pentru a deveni evaluator de risc la securitatea fizica, orice persoana trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: – sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic; – sa nu aiba antecedente penale pentru infractiuni savarsite cu intentie; – sa posede cunostinte privind securitatea mecano-fizica, sistemele de alarma la efractie si jaf armat, inclusiv control al accesului si TVCI pentru aplicatii de securitate, transmiterea semnalizarilor de alarma la distanta si centrele de receptie a alarmelor, serviciile de paza si interventie, transport valori, probate prin certificat de competente profesionale. – sa fie absolvent de studii superioare cu diplomă de licenţă sau echivalentă.

    Analiza de risc la securitatea fizică reprezintă documentul în care sunt identificate şi stabilite zonele funcţionale, evidenţiate bunurile şi valorile care necesită a fi protejate, vulnerabilităţile obiectivului în raport de ameninţările asociate integrităţii persoanelor sau valorilor, determinându-se măsurile de securitate care să diminueze riscurile în parametrii acceptaţi; – sunt considerate ameninţări la adresa securităţii fizice a unei unităţi, probabilitatea de producere a faptelor penale care vizează integritatea patrimoniului deţinut de aceasta, rezultată din interpretarea indicatorilor statistici oficiali aferenţi ultimilor 3 ani, cu faptele sesizate privind actele de terorism, tâlhărie, furt, distrugere şi înşelătorie; – pentru stabilirea nivelului ameninţărilor se asociază coeficienţii de criminalitate specifică, calculaţi la nivel judeţean şi al localităţilor, de către DGPMB şi inspectoratele de poliţie judeţene şi se postează pe paginile web proprii; – vulnerabilitatea este definită ca şi caracteristică a arhitecturii, implementării sau operării activităţii de către o unitate prin care aceasta este expusă distrugerii, agresiunii ori disfuncţionalităţii în faţa unei ameninţări. Stabilirea măsurilor minimale de securitate pe toate categoriile de unităţi, pe zone funcţionale din ambele perspective: securitate mecanică şi electronică – zona de acces şi zona perimetrală; – zona de tranzacţionare; – zona de depozitare; – zona de expunere; – zona de transferuri; – zona de procesare; – zona echipamente de securitate; – zona de tranzacţii cu automate bancare.

    Analiza de risc se efectuează înaintea instituirii măsurilor de securitate şi se revizuieşte în una dintre următoarele situaţii: a)   cel puţin o dată la 3 ani, pentru corelarea cu dinamica parametrilor interni şi externi care generează şi/sau modifică riscurile la securitatea fizică a unităţii; b)   în cel mult 60 de zile de la producerea unui incident de securitate la unitatea respectivă; c)   în cel mult 30 de zile de la modificarea caracteristicilor arhitecturale, funcţionale sau a obiectului de activitate al unităţii.

    COMPETENTELE PROFESIONALE dobandite in urma absolvirii cursului de EVALUATOR DE RISC LA SECURITATEA FIZICA, sunt:

    •    Aplicarea procedurilor de calitate •    Comunicarea in domeniul riscului •    Documentarea in vederea realizarii evaluarii de risc la securitate fizica a obiectivului •    Stabilirea contextului de evaluare a riscurilor la securitatea fizica a obiectului •    Identificarea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului •    Analiza riscurilor la securitatea fizica a obiectivului •    Estimarea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului •    Tratarea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului •    Monitorizarea si revizuirea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului

    PACHETUL DE FORMARE PROFESIONALA INCLUDE: •    sesiunea de formare teoretica – 59 de ore; •    sesiunea de formare practica – 61 de ore; •    suportul de curs in format electronic; •    examenul de absolvire; FORMATORI Lectorii sunt experţi în domeniu, din instituţii de invatamant şi din alte instituţii de profil, specializati in evaluarea riscului la securitatea fizica.

    EVALUARE Evaluarea finală – constă într-o probă teoretică ( test grila) şi o probă practică (susţinerea unui proiect).

    CERTIFICARE Participanţii care obţin media finală de cel puţin 6 (din 10) vor primi un certificat de absolvire şi suplimentul descriptiv al certificatului în care se menţionează competenţele generale şi specifice dobândite.

    Categorii
    Date de contact
    0723252222
    Bd.Iuliu Maniu, nr.7, corp I ( APACA), etaj 2, camera 10, sector 6,
    Distribuie