Giscad, comercializare aparatura topografica, servicii scanare 3D - Arad si Bucuresti

Software

...
Soft culegere date

Trimble Survey Controller – program de culegere a datelor cu statii totale si receptoare GNSS.

Trimble Survey Controller este programul ce ofera utilizatorilor solutii complete pentru colectarea datelor in teren atat cu statii totale cat si cu receptoare GNSS. Desi programul Trimble Suvey Controller prezinta optiuni complexe, meniul acestuia este intuitiv iar timpul afectat invatarii utilizarii este redus considerabil. Programul Trimble Survey Controller™ de culegere a datelor in teren ruleaza pe unitatile de control TSC2™, Trimble® CU. Meniul acestui program poate fi accesat in diverse limbi, inclusiv in limba Romana. Masurari integrate Trimble Survey Controller este folosit si in cadrul masurarilor integrate. In acest mod de lucru programul dirijeaza in acelasi timp atat statia totala cat si receptorul GNSS montat deasupra prismei. Astfel, datele de la statia totala si de la receptorul GNSS sunt inregistrate unitar in acelasi proiect din Trimble Survey Controller.

  • Transferul datelor se poate face in orice soft care permite prelucrarea unitara a datelor conventionale cu cele satelitare: Trimble Geomatics Office™, Trimble Total Control™, Trimble Business Center, si Terramodel® .
  • De asemenea se poate efectua transfer de date catre si de la aplicatii terte precum programe de proiectare, pachete software GIS etc.

Imagini spatiale Trimble Survey Controller permite si manipularea statiei spatiale Trimble VX:

  • Captura video si stocarea imaginilor digitale georeferentiate aduc noi posibilitati in domeniul masurarilor terestre. Cu noile optiuni de punctare folosind captura video de pe afisajul unitatii de control, procesul de colectare a datelor este mult mai rapid. Operatorul are un control complet asupra culegerii datelor in teren avand o imagine clara asupra informatiilor stocate si a punctelor ce mai trebuiesc masurate pentru finalizarea lucrarii. Proiectele finalizate se pot preda beneficiarilor intr-o cu totul noua forma ce revolutioneaza domeniul masurarilor terestre
  • Folosind optiunea de scanare 3D cu statia Trimble VX, rezulta un nor de puncte intr-un perioada de timp foarte scurta.

Aplicatii optionale in Trimble Survey Controller

  • Optiunile de inginerie din Trimble Survey Controller sunt dedicate fluxurilor de lucru in aplicatiile de proiectare si trasare a tunelelor precum si aplicatii de monitorizare.
  • Optiunea High Accuracy GIS din Trimble Survey Controller ofera optiunile necesare realizarii aplicatiilor GIS cu o precizie ridicata. Aceasta optiune permite utilizatorilor sa stocheze imagini digitale simultan cu masurarea punctelor prin intermediul unei camere foto cu WiFi.

...
Trimble Digital Fieldbook

Trimble Digital Fieldbook: Program de culegere date GPS

Programul Trimble® Digital Fieldbook™ este disponibil in doua versiuni in functie de receptorul folosit la culegerea datelor:

  • Trimble Digital Fieldbook L1: aceasta versiune permite realizarea masuratorilor statice si cinematice cu postprocesare folosind sistemele GPS Trimble R3.
  • Trimble Digital Fieldbook RTK: versiunea RTK permite si realizarea masurarilor in timp real (RTK si VRS) folosind sistemul GPS Trimble 5800.

Trimble Digital Fieldbook prezinta urmatoarele caracteristici generale:

  • Vizualizare grafica: datele masurate sunt afisate grafic in plan 2D. Astfel utilizatorul are o vedere de ansamblu a datelor colectate avand posibilitatea sa verifice direct in teren daca au fost masurate toate punctele necesare.
  • Harti background: programul permite atasarea de fisiere DXF ce pot fi vizualizate grafic in meniul de afisare a hartii lucrarii curente. Exista posibilitatea ca aceste fisiere DXF sa fie vizualizate ca harta de fundal (background) sau ca harta activa. In cazul setarii fisierului DXF ca harta activa, elementele acestuia pot fi selectate si trasate direct din meniul grafic.
  • Sisteme de coordonate: Programul Trimble Digital Fieldbook permite introducere datumului geodezic, a geoidului si proiectiei in care se doreste sa se lucreze. Parametrii locali se pot introduce direct in unitatea de control sau pot fi transferati prin USB din baza de date cu sistemele de coordonate.
  • Biblioteca de coduri: Folosind o biblioteca de coduri, punctele masurate sunt unite direct in teren, utilizatorul avand astfel un control mai bun asupra datelor colectate. Biblioteca de coduri se poate defini direct in programul Trimble Digital Fieldbook sau se poate crea in programul de postprocesare ulterior fiind transferta in aparat.
  • Configurare receptor: prin intermediul programului de culegere a datelor se pot configura si setarile receptorului. Astfel se poate stabili intervalul de inregistrare, timpul de stationare, valoare unghiulara sub care sa nu se ia in considerare satelitii (elevation mask) etc.
  • Datele pentru postprocesare sunt inregistrate in fisiere format *.dat. Postprocesarea datelor se poate realiza cu unul dintre programele Trimble Business Center sau Trimble Geomatics Office.

Categorii
Date de contact
0257338200
Str. Andrei Saguna , Nr. 5, Arad, judetul Arad
Distribuie