Expert Mind - Infiintari firme, servicii contabile si juridice, Bucuresti

Consultanta juridica

...
Consultanta juridica

Consultanta juridica este cu adevarat valoroasa cind se constituie intr-un pachet complet de servicii. Fie ca vorbim despre deschiderea unei afaceri, alegerea formei juridice sau servicii de consultanta juridica pentru o afacere matura, EXPERT MIND are solutiile pentru fiecare etapa. 

Departamentul juridic al grupului de firme EXPERT MIND intampina antreprenorii cu planuri complete in trecerea de la idee la business!

Suntem ancorati in mediul online pentru a raspunde prompt pana si celor mai complexe cerinte, astfel incat sa va reprezentam cu intaietate.

Experienta echipei noastre se reflecta in activitatile de asistenta, reprezentare si mentiune juridica inca de la infiintarea firmei si pana la functionalitatea sa din punct de vedere legal.

Conceptul pachetelor complete de servicii exista in grila dumneavoastra de optiuni, acestea fiind personalizate pe fiecare speta in parte.

In functie de traseul juridic, va stam la dispozitie cu solutii pentru solicitarile dumneavoastra!

De asemenea, in cadrul serviciului de consultata juridica este inclusa si consultanta pentru recuperarea creantelor de la clientii cu intarzieri de plata ale facturilor, prin initierea unei proceduri in fata instantei pentru recuperarea creantei, in termenul de prescriptie de trei ani.

Experienta e esentiala in orice serviciu prestat. Noi ne mandrim cu peste 10 ani de activitate si spete cat mai diverse. Echipa noastra de consultanti parcurge toate etapele de analiza, dezvoltare si implementare a solutiilor necesare pentru:

  • Consultanta in deschiderea propriei afaceri: alegerea codului CAEN, denumirea firmei, intermedierea cu privire la sediul social
  • Indrumare in alegerea celei mai potrivite forme juridice privind obiectul de activitate al firmei
  • Consultanta juridica pentru inmatriculare sau orice mentiune: schimbarea sediului social, deschidere/inchidere punct de lucru, cooptare asociati, cesionarea partilor sociale, numire/revocare administrator, schimbarea obiectului principal de activitate, autorizarea codurilor CAEN, radiere
  • Consultanta in vederea obtinerii de autorizatii: de functionare (Primarie), de la DSV, APM, ISU
  • Consultanta pentru inregistrarea marcilor nationale (OSIM) si a marcilor europene (EUIPO)

...
Recuperari creante

Ai un contract care nu a fost respectat sau facturi scadente si neachitate?

Exista solutii, iar una dintre ele este colaborarea cu noi! Consilierii nostri juridici iti pot emite un plan de actiune si iti pot oferi consultanta specifica in cadrul circuitului de recuperare creanta. Prin acest plan dumneavoastra veti primi procedura specifica si informatiile juridice care vor determina debitorii sa isi plateasca datoriile restante, cu dobanzile si majorarile/penalitatile aferente.

 

Putem oricand vorbi despre experienta noastra vasta in acest domeniu al recuperarii sumelor neincasate si iti putem oferi suport juridic pentru recuperarea acestora din urma, astfel incat tu sa nu stai cu banii blocati.

Apeleaza la grupul EXPERT MIND pentru recuperarea datoriilor restante si a creantelor.

In vederea emiterii unui plan informational si cifric, te rugam sa ne adresezi solicitarea, iar departamentul nostru juridic iti va efectua o analiza punctuala.

...
Redactarea de opinii juridice

Formularea unei abordari din punct de vedere legal, fie ca vorbim despre un subiect care apartine de drept civil, de drept comercial, de dreptul muncii sau de drept administrativ, trebuie lasata in responsabilitatea unui specialist cu studii juridice.

 

Opinia juridica este un act formal, redactat de un avocat la cererea clientului, avand menirea de a oferi clientului un sprijin de specialitate in redactarea documentelor de care are nevoie pentru desfasurarea activitatii sau demersurilor judiciare intreprinse:

  • Redactare de rapoarte, raspunsuri, documente cu referire la solicitarile primite de la autoritatile statului, persoane juridice sau fizice.
  • Formularea de opinii juridice argumentate cu privire la derularea unei activitati sau obligativitatea respectarii dispozitiilor legale.
  • Indrumarea persoanelor juridice si/sau fizice privind posibilitatea de a formula contestatii, plangeri sau alte cai legale de atac in raport cu institutiile statului sau alte persoane juridice ori fizice.

O opinie juridica poate cuprinde interpretarea unei norme de drept sau opinii asupra a cum ar putea fi interpretata de catre instanta o anumita prevedere ori cum ar putea fi aplicata la circumstantele specifice ale clientului.

Opinia juridica mai poate cuprinde si aprecieri asupra sanselor de castig sau de pierdere a unui proces raportat la precedent si situatiile particulare, examenul doctrinei si al practicii judiciare pe o anumita problema de drept, ori elaborarea unei strategii judiciare complete de prezentare si sustinere a cazului in fata instantei.

Opinia juridica poate fi considerata a fi text „tehnic”, accentul fiind pus pe comunicarea efectiva a unui mesaj, pe formularea clara, usor de citit si accesibila audientei careia ii este destinata.

...
Redactare,Modificare,Analiza Contracte Comerciale

Contractele comerciale, incheiate cu partenerii de afaceri, confirma legalitatea operationala din punct de vedere economic si valideaza un context transparent si sigur. Totodata, contractele comerciale confera o forta probanta semnificativa in solutionarea de eventuale procese ivite in cadrul colaborarilor dumneavoastra cu partenerii de afacerii.

 

Contractele stau la baza unei colaborari corecte dintre parti, fie ca vorbim de raporturi economice, parteneriate sau chiar viata sociala.

Contractele comerciale stabilesc acele reguli esentiale pentru succesul unei colaborari si trebuie redactate cu foarte multa atentie, in termeni legali, clari si concisi.

Pentru ca avem resursele necesare sa aflam si sa intelegem schimbarile din cadrul legal, tinem permanent colaboratorii nostri conectati la modificarile legislative si supervizam respectarea dispozitiilor legale, prin:

  • Intocmire si redactare, analiza si modificare contract in conformitate cu dispozitiile legale in context actualizat.
  • Asistenta juridica si consultanta in situatia incheierii diferitelor tipuri de contracte.
  • Analiza contractelor cu clauze abuzive si eliminarea clauzelor contractuale mai putin eficiente si a celor nefavorabile.
  • Negocierea clauzelor contractuale pentru reducerea gradului de expunere la risc.
  • Consultanta privind rezolvarea disputelor provenite din incalcarea obligatiilor contractuale si nerespectarea clauzelor stabilite.

Mizam pe momentele cheie in care informatia si adaptarea rapida la modificarile legislative pot face diferenta in ceea ce priveste continuitatea/ succesul afacerii dumneavoastra/reconfigurarea/sanatatea afacerii dumneavoastra. Astfel, speram ca informatia transmisa de catre consultantii nostri va ajuta in luarea celor mai bune decizii pentru prevenirea riscurilor enumerate mai sus.

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii la numar de telefon 0374 884 025 sau email juridic@expertmind.ro.

...
Consultanta tip abonament

Siguranta de a avea un specialist la dispozitie, faptul ca poti apela la el oricand, fara sa fie nevoie sa detaliezi de fiecare data situatia juridica, stabilitatea data de o forma de colaborare continua, cadru informational centralizat in timp real, toate acestea sunt beneficiile de care ai parte prin accesarea serviciului de abonament juridic.

 

Esti in cautarea celor mai bune solutii si oferte de abonament, care sa raspunda nevoilor tale specifice de activitate? Fie ca alegi sa platesti pentru fiecare prestatie juridica sau pentru un cumul de prestatii juridice sub forma de abonament, la EXPERT MIND ai pachete special gandite care se adapteaza nevoilor pe care le are compania ta!

Grupul EXPERT MIND iti pune la dispozitie servicii juridice complexe, grupate in 3 pachete, concepute cu scopul de a-ti satisface necesitatile de natura juridica, la preturi extrem de avantajoase.

Fiecare pachet este standardizat in functie de necesitatile si specificul activitatii societatii dumneavoastra.

  • ABONAMENT BASIC> Afla mai multe

     

  • ABONAMENT STANDARD> Afla mai multe

     

  • ABONAMENT PROFESIONAL> Afla mai multe

...
Verificare Parteneri de Afaceri

Ca urmare a crizei economice, companiile au devenit mai reticente in fata riscului si au pretuit mai mult prudenta, alegand sa isi verifice partenerii de afaceri pentru a elimina pierderile din tranzactiile comerciale. 

Incheierea unei afaceri presupune, inainte de toate, o analiza amanuntita a factorilor care influenteaza modul de dezvoltarea a acesteia in viitor.

Prin urmare, tot mai multe companii apeleaza la verificarea partenerilor de afaceri inainte de semnarea actelor, pentru a evita riscuri precum incheierea de contracte cu firme aflate in insolventa, faliment sau chiar radiate.

Totodata, trebuie stiut daca cel care se declara reprezentantul societatii are dreptul de a semna in numele acestuia.

O evaluare juridica completa a societatii partenere implica cunoasterea de informatii precum: daca apare in calitate de parat in litigii de somatie de plata, daca exista o actiune pentru deschiderea procedurii de insolventa etc. In afara de acestea, verificarea partenerilor de afaceri trebuie sa implice si o evaluare a bonitatii fiscale.

Este necesar sa se stie daca pe numele potentialului partener sunt inregistrate incidente de plati si daca CEC-urile, biletele la ordin sau cambiile emise de partener au acoperire.

Verificarea partenerilor de afaceri este o modalitate simpla, eficienta si economica ce va permite sa aflati riscurile la care va supuneti in momentul unui eventual parteneriat. Companiile care isi desfasoara activitatea in comertul cu ridicata, comertul cu amanuntul, lucrari de constructie ale cladirilor rezidentiale si nerezidentiale si servicii financiare sunt cele care solicita cel mai des interogari cu privire la partenerii de afaceri.

Daca, in urma informatiilor primate, se intrevede un potential risc si cu toate acestea considerati profitabil parteneriatul, va recomandam introducerea in contract, a anumitor clause pentru sporirea gradului de siguranta.

Categorii
Date de contact
0374437378
Str. Agatha Barsescu, Nr. 15B, Et. 2, Sector 3, Bucuresti
Distribuie