Dentaplus-clinica stomatologica- Bucuresti

Implant dentar

...
Implant dentar

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este practic o rădăcina artificială

realizată din diverse materiale (titan, zirconiu, etc.).

Implantul dentar va servi ca suport pentru o restaurare protetică

(coroană, proteză etc) ce va înlocui dintele/dinţii lipsă.

Când am nevoie de implant dentar?

Atunci când pierdem unul sau mai mulţi dinţi, un implant dentar este cea mai indicată soluţie de tratament. Avantajul major al unui implant dentar faţă de alte soluţii de restaurare este faptul că prin implant nu se atinge nici un alt dinte, cum se întâmplă de exemplu în cazul punţilor dentare.

   

Implantul dentar are numeroase avantaje; în compara?ie cu o punte dentară nu necesită ?lefuirea din?ilor vecini.

 

În compara?ie cu o proteză clasică, lucrările pe implanturi dentare vor avea o stabilitate superioară iar pacien?ii nu vor necesita utilizarea de adeziv.

 

Există studii clinice care arată o rată de supravieţuire a unui implant dentar de până la 25 de ani.

  Etapele pentru realizarea unui implant dentar

  • Etapa de pregătire este una extrem de importantă. Ea implică o consultaţie complexă şi o serie de analize suplimentare (radiografii, analize de laborator etc.) ce vor servii medicului pentru a cunoaşte mai bine fiecare pacient şi a realiza procedura în condiţii optime.
  • Etapa chirugicală reprezintă etapă propriu-zisă de înserare a unui implant dentar. Intervenţia chirurgicală se realizează sub anestezie, totul întâmplându-se fără durere.
  • Etapa protetică – se realizează fie imediat, fie la diferite intervale de timp după etapă chirugicală şi constă în aplicarea unor coroane sau a unor proteze peste implanturi, redându-se astfel estetică şi funcţionalitatea zâmbetului pacientului.