Dentaplus-clinica stomatologica- Bucuresti

Fatete dentare

Ce sunt fa?etele dentare?

Faţetele dentare sunt restaurări protetice extrem de fine prin care se pot corectă diverse defecte dentare fără a compromite sănătatea dintelui. Sunt restaurări de mare precizie, care necesită o adaptare foarte bună la structura dentară restantă. De aceea, este recomandat că medicii să folosească pentru verificarea lor sisteme optice adjunvante de mărire (lupe speciale sau microscop).

Când am nevoie de fa?ete dentare?

Avantajul major al faţetelor dentare este că putem obţine un aspect hollywoodian al zâmbetului, atunci când la nivelul dinţilor există pete accentuate de culoare (care nu dispar prin tratamente de albire), carii multipe, obturaţii vechi, spaţieri inestetice, etc. Pacienţii pot apela la faţete dentare şi în cazurile de fracturi coronare (de ex. după un accident).

Etapele pentru realizarea unor fa?ete dentare

  • Dacă e vorba de dinţi cariaţi, aceştia trebuie curăţaţi de orice urmă de ţesut carios şi trebuie pregătiţi de medicul dentist astfel încât să poată primi faţete dentare.
  • E necesară realizarea unei amprente pentru laborator. Se vor realiza faţete provizorii.
  • În următoarele şedinţe se realizează probe pentru a valida ceea ce tehnicianul dentar a realizat, se stabileşte o culoare pe care o vor avea faţetele dentare şi, când totul este perfect, se fixează prin cimentare.
  • În funcţie de materialul din care sunt făcute – zirconiu, porţelan sau ceramică, preţul poate să varieze.

    Galerie foto
    • ...
    • ...