Dentaplus-clinica stomatologica- Bucuresti

Aparat dentar

...
Aparate Dentare - Ortodontie

La ce mai foloseşte un aparat dentar?

Cel mai frecvent se optează pentru un aparat dentar în cazul pacienţilor cu dinţi prea înghesuiţi sau prea spaţiaţi. Însă aparatul dentar poate fi folosit şi atunci când dorim inserarea unui implant dentar şi nu există suficient loc în acest sens, sau când dorim relizarea unei punţi dentare şi avem nevoie de a corecta poziţia dinţilor existenţi pentru a obţine o proteză finală mai bună.

Câte feluri de aparat dentar există?

În linii mari, aparatele dentare pot fi fixe sau mobile. Cele fixe variază semnificativ în funcţie de materialul din care sunt confecţionate, de la metal (aparate metalice) până la aparate din safir (transparente).

Special dedicat copiilor sau adulţilor, invizibile, ceramice sau metalice, autoligaturante, aparatele dentare pot fi necesare la orice vârstă.

Cu ajutorul acestui dispozitiv stomatologic, medicul ortodont poate trata anomaliile dento-maxilare.

În concepţia populară, ortodontia este confundată, în mod eronat, cu strictul proces al „îndreptării dinţilor”. În realitate, domeniul este mult mai complex.

Etapele tratamentului ortodontic

  • Dacă e vorba de dinţi cariaţi, aceştia trebuie curăţaţi de orice urmă de ţesut carios şi trebuie pregătiţi de medicul dentist astfel încât să poată primi faţete dentare.
  • E necesară realizarea unei amprente pentru laborator. Se vor realiza faţete provizorii.
  • În următoarele şedinţe se realizează probe pentru a valida ceea ce tehnicianul dentar a realizat, se stabileşte o culoare pe care o vor avea faţetele dentare şi, când totul este perfect, se fixează prin cimentare.
  • În funcţie de materialul din care sunt făcute – zirconiu, porţelan sau ceramică, preţul poate să varieze.