Caminul de Batrani Casa mea Eden - Bihor

Servicii si facilitati

...
Alimentatie

La Casa mea Eden, un stil de viata sanatos incepe cu o mancare sanatoasa. Rezidentii de la Casa mea Eden primesc mancare bio, laudabila prin apartenenta la « productia proprie » a institutiei.

Aici ne plantam propriile gradini de legume crescute 100% naturale si organice.

Pentru o alimentatie de exceptie, produsele organice sunt binevenite, constituind elemente alimentare realizate fara interventia substantelor chimice si in armonie cu dezvoltarea lor naturala, fireasca.

Casa mea Eden colaboreaza cu ferma din apropiere pentru aducerea produselor de lactate integrate in mesele zilnice ale rezidentilor.

Locuitorii Casei Eden iau masa in familie servind bucate pregatite in bucataria proprie, cu ingrediente proaspete si de buna calitate. Laolalta, aceastia se bucura de trei mese principale pe zi si doua gustari, meniul fiind diversificat si adaptat in functie de indrumarile si prescriptiile medicului, pentru fiecare rezident in parte.

Mesele regulate se imbina cu o alimentatie sanatoasa, realizata in acord cu sfaturi nutritionale care se imbina cu recomandari medicale personalizate. La Casa mea Eden, mesele servite laolalta, intr-un spirit camaraderesc si ludic contribuie la dezvoltarea unui mediu social care se zideste pe fundamente sanatoase. Paleta gastronomica ampla, adaptata totodata si la cerintele rezidentilor, satisface judecatile de gust ale acestora prin rafinament, savoare si grija.

Regularitatea meselor face parte din intretinerea unui mod de viata sanatos care nu ingaduie exceptii alimentare ori capricii gastronomice. La toate acestea contribuie cultura si traditia agronomica proprie, bunul gust si puterea de a ne conserva in spirit natural cat mai mult timp !

...
Servicii medicale

La Casa mea Eden, o echipa pluridisciplinara, formata din medici, psihologi, asistenti sociali si ingrijitori este responsabila de supravegherea, intretinerea si insanatosirea rezidentilor.

Regimul de ingrijire al pacientilor suferinzi este atent realizat: administrarea medicatiei nu se aplica decat de catre asistentul medical, in acord cu fisa de observare clinica individuala, pacientii primind vizita medicului cel putin o data pe saptamana sau in caz de necesitate.

Asistenti medicali si ingrijitori garanteaza supravegherea de specialitate permanenta, in vreme ce protocolul de administrare a medicatiei presupune achizitionarea acesteia conform retetelor eliberate de medic prin suportarea costului de catre apartinatori.

Dincolo de consultanta medicala constanta si de supravegherea permanenta de catre personalul medical si de ingrijire autorizat, protocolul nostru de servicii medicale presupune totodata ca transportul de urgenta catre unitatile medicale sa fie asigurat de Serviciul 112 (Serviciul National de Urgenta).

...
Activitati

socializarea constituie o principala coordonata a vietii comunitare, rezidentii cunoscandu-se reciproc prin prisma unor activitati intelectuale ori turistice diferite.


Sarbatori religioase, zile onomastice ori aniversari sunt realizate periodic in Casa mea Eden pentru rezidentii care le petrec ca principal pretext pentru cunoasterea reciproca si impartasirea unor bucurii specifice vietii in comunitate.

Casa Mea EdenCasa mea Eden ofera servicii de internet si de telefonie, asigurand realizarea fenomenului de socializare in plan virtual si fizic deopotriva. Seratele manifestate ca vizionari colective de film, plimbarile in aer liber, pana in apropierea raului Crisul Negru, pentru a contempla o priveliste naturala ideala, ori promenadele in parcul special amenajat in incinta institutiei diversifica incluziunea de grup si mediile interactive de comunicare si cunoastere mutuala.

Pentru ca ingrijirea celor dragi este dedicata deopotriva trupului, mintii si sufletului, Casa mea Eden ofera insotire la Biserica aflata la doar 500 de metri distanta, rezidentii beneficiind de consiliere duhovniceasca. Mediul institutional este linistit, relaxant, propice orelor de meditatie, odihna si reculegere.

Voia buna si divertismentul reprezinta elemente esentiale ale ambientului social din Casa mea Eden. Jocuri de societate(sah,rummy,carti etc) sunt desfasurate intr-un spirit ludic, pe care rezidentii il apreciaza in virtutea activitatilor de relaxare si de destindere.

...
Cazare si ingrijire

Cladirea caminului este nou construita si a fost special adaptata conditiilor de viata si alimentatie a persoanelor in varsta care traiesc in comunitate.

Cazarea se face in camere a cate 2 paturi care dispun de tot confortul necesar (inclusiv camere cu pat matrimonial).

Grup sanitar propriu fiecarei camere cu dus sau cada, toalete si chiuvete moderne.

Conditii oferite:

Incalzire prin pardoseala.
Televizor in fiecare camera.
Acces internet.
Spatii de depozitare a bunurilor personale.
Supraveghere permanenta.
Locuri de socializare (atat in interior cat si la exterior), dotate cu canapele, plasma TV, DVD_CD player.
Sala de mese pentru persoanele care se pot deplasa.sala de mese
(pentru persoanele imobilizate masa se poate servi in camera sau la pat).
Facilitati pentru persoanele imobilizate
Bucatarie spatioasa dotata ultramodern.bucatarie
Ajutor in ingrijirea corporala acordat de infirmiere.
Servicii de curatenie si igienizare zilnica.
Schimbarea lenjeriei si a prosoapelor saptamanal sau la nevoie.
Asistarea rezidentilor in activitatile zilnice.
Servicii de spalatorie cu program permanent.

...
Servicii si facilitati

Casa mea Eden Romania (camin batrani Oradea, camin batrani Bihor) un camin pentru batrani (batrani fericiti) asigura centru recuperare, grup sanitar propriu, incalzire prin pardoseala, televizor in fiecare camera, acces internet, spatii de depozitare a bunurilor personale, supraveghere permanenta, locuri de socializare dotate cu canapele, plasma tv, dvd/cd player, sala de mese pentru persoanele care se pot deplasa, iar persoanele imobilizate masa se poate servi in camera sau la pat, facilitati pentru persoanele imobilizate, bucatarie spatioasa dotata ultramodern, ajutor in ingrijirea corporala acordat de infirmiere, servicii de curatenie si igienizare zilnica, schimbarea lenjeriei si a prosoapelor, asistarea rezidentilor in activitatile zilnice, servicii de spalatorie cu program permanent)

...
Servicii suplimentare

Rezidentii complexului Casa mea Eden beneficiaza de posibilitatea de a se inscrie la medicul de familie, urmand realizarea unor analize medicale la cerere, servicii taxate corespunzator in acord cu protocolul medical existent, aflat in vigoare.

In masura in care rezidentii solicita investigatii medicale suplimentare celor oferite prin serviciile noastre standard, consultanta medicala de specialitate la cerere va fi achitata integral de catre apartinatori, precum si achizitionarea de pampersi.

In grila serviciilor suplimentare contra cost a institutiei Casa mea Eden sunt incluse serviciile de consiliere psihologica, precum si cele destinate aspectului estetic: masaj, coafura, frizerie, manichiura, pedichiura, ingrijire corporala si faciala.

In aceasta maniera, consideram ca se realizeaza un echilibru stabil intre costurile investite de institutia noastra in paleta de servicii obligatorii si cele investite suplimentar de catre apartinatori pentru sanatatea, ingrijirea si buna conditie a rezidentilor.

Serviciile suplimentare contra cost vor fi taxate in acord cu specificul si circumstantele care le configureaza, in functie de nevoile, prioritatile si cererile rezidentului, dar si in acord cu doleantele apartinatorilor si responsabililor lor.

...
Centru de recuperare

În fiecare zi, noi, toti cei care alcatuim colectivul acestui centru de îngrijire batrâni ne dam silinta sa asiguram cele mai bune conditii pentru oaspetii nostri. Este un proces constant, de lunga durata, facut cu daruire si devotament, dar mai ales profesionalism.

Am deschis un centru de recuperare în care puteti beneficia de urmatoarele:
Kinetoterapie - este un tip de gimnastica medicala, care înseamna, etimologic, terapia prin miscare. Se foloseste pentru recuperare medicala si consta, pe lânga efectuarea unor exercitii, într-un ansamblu de tehnici si metode aplicate în functie de fiecare persoana si afectiunea pe care o prezinta.

Specialistii nostri vor evalua starea fiecarui pacient în parte, va elabora un program de recuperare personalizat, va efectua cu regularitate sedintele de kinetoterapie, daca este posibil va îndruma pacientul sa efectueze individual aceste exercitii în afara sedintelor. Periodic, se va realiza o evaluare pentru a putea monitoriza  rata de progres si a ajusta constant programele de recuperare folosite.

Fizioterapie - ajuta la îngrijirea pacientilor în toate fazele de vindecare, de la diagnosticul initial pâna la stabilirea unui tratament de fizioterapie. Dupa ce fizioterapeutul va evalua starea pacientului el va dezvolta un program personalizat de recuperare, acesta putând fi ajustat în orice moment.

Dus subacval - este un masaj de drenare subacvatica care utilizeaza fluxul regulat de jeturi pentru a trata problemele circulatorii sau a ameliora durerile provocate de articulatiile dureroase. Aceasta terapie are un efect de drenaj si beneficii anti-edeme si de tonifiere musculara.

Într-un bazin cu apa la temperatura de 34 - 37°C se scufunda corpul, dusul subacval fiind o forma de hidromasaj. O sedinta dureaza între 5 si 30 de minute beneficiile facându-se simtite datorita presiunii pe care o are jetul de apa, presiunea variind în functie de zona tratata. Jeturile de apa ale dusului subacval pot fi cu apa rece sau calda în functie de scopul urmarit. Astfel, prin efectul vasomotor acest tip de proceduri ajuta la tratarea afectiunilor cardiovasculare stimulând si activitatea sistemului nervos. Dusul subacval actioneaza ca un analgezic natural, relaxând musculatura, stimulând circulatia sângelui si digestia.

Categorii
Date de contact
0753653592; 0753627278
Str. Principala, nr. 10, Soimi, judetul Bihor
Distribuie