Auditeco Ges - consultanta si audit in domeniul protectei mediului Bucuresti

Remedieri de mediu

...
Supervizarea lucrarilor de remediere

In cadrul proiectelor complexe de decontaminare specialistii nostri asigura deplina conformare a lucrarilor de remediere cu cerintele legale de mediu si respectarea in tocmai a cerintelor impuse executantului prin caietul de sarcini si proiectul tehnic de decontaminare.

AUDITECO GES ofera urmatoarele servicii pe perioada executarii lucrarilor de remediere:

  • Supervizarea lucrarilor de decontaminare prin asigurarea respectarii etapelor din cadrul proiectului tehnic si a calitatii lucrarilor;
  • Prelevarea probelor de apa si sol, etichetarea si depozitarea corespunzatoare si transmiterea lor catre laboratorul subcontractat pentru realizare analizelor fizico-chimice;
  • Acordarea de asistenta tehnica pe teren pentru rezolvarea unor probleme punctuale ce pot aparea pe parcursul desfasurarii lucrarilor;
  • Elaborarea rapoartelor lunare privind progresul lucrarilor;
  • Efectuarea vizitelor la depozite de deseuri unde se transporta si depoziteaza solul contaminat (daca este cazul);
  • Realizarea raportului final, incluzand date ce certifica faptul ca terenul contaminat a fost adus la starea sa initiala si factorii de mediu respecta parametrii impusi de legislatia in vigoare pentru tipul de folosinta ulterioara a terenului.
  • ...
    Raport geologic de investigare

    AUDITECO GES pune la dispozitia clientilor sai o vasta experienta in realizarea de investigatii intruzive de teren si consultanta privind remedierile de mediu. Determinarea conditiilor de calitate a solului, subsolului si apei subterane este esentiala pentru intelegerea riscurilor asociate unor potentiale contaminari si luarea unei decizii privind oportunitatea unor lucrari de remediere.

    Am urmarit, in cadrul a peste 100 de proiecte pentru companii din mediul privat, determinarea conditiilor de calitate a mediului geologic printr-o abordare eficienta si bine orientata, bazata pe colectarea de date relevante (prin prelevarea de probe de sol, apa subterana si apa de suprafata, analize chimice de laborator, teste in-situ privind caracteristici chimice ale solului si apei subterane) asociate naturii amplasamentelor investigate. Specialistii nostri interpreteaza datele din teren pentru evaluarea calitativa si cantitativa a contaminarilor existente pe un amplasament si evaluarea riscurilor generate de existenta contaminarilor, cu scopul de a sustine demersuri ulterioare de remediere a amplasamentului.

    Implicarea AUDITECO GES in evaluarea contaminarii mediului geologic tine cont de:

    • identificarea surselor de contaminare si caracterizarea spatiala a contaminarii;
    • anticiparea riscurilor de mediu in cadrul procedurilor de achizitie a terenurilor;
    • reducerea riscurilor majore asupra mediului inconjurator;
    • indeplinirea obligatiilor de mediu ale detinatorilor de terenuri.

    ...
    Studiu de solutie si proiect tehnic de remediere

    Strategiile sustenabile de remediere se bazeaza pe relatia dintre riscul curent si cel anticipat provocat de contaminarea identificata, intentiile de dezvoltare a amplasamentului si valoarea adaugata generata de implementarea unui proiect de remediere.

    Serviciile de consultanta privind identificarea solutiilor de remediere oferite de AUDITECO GES implica analiza detaliata a conditiilor de amplasament si adaptabilitatea la contextul in care aceste proiecte sunt implementate. Solutiile de remediere aplicate in coordonare cu lucrari de constructie sunt, in general, de scurta durata si necesita supervizare si asistenta tehnica intensive pentru reducerea unor riscuri secundare; alteori, solutii de medie sau lunga durata, precum bioremedierea in-situ, implica mai putine resurse si pot fi integrate unor proiecte de dezvoltare etapizate.

    Cresterea interesului companiilor pentru optimizarea investitiilor si reducerea pe termen lung a riscurilor de mediu ne ajuta sa valorificam experienta valoroasa acumulata de AUDITECO GES prin solutii eficiente economic si fezabile tehnic.

    Categorii
    Date de contact
    0214115555
    Splaiul Independentei, Nr. 1, Bl. 16, Sc.1, Et. 5, Ap. 18 Sector 4,
    Distribuie