Auditeco Ges - consultanta si audit in domeniul protectei mediului Bucuresti

Audit de mediu

...
Evaluari de mediu pentru tranzactionari

Evaluari de mediu pentru tranzactionari (due diligence de mediu)

Evaluarea de mediu din cadrul unui proces de due diligence are ca principal scop identificarea oricaror revendicari sau obligatii ca urmare a deteriorării calitatii mediului, de exemplu eventuale contaminari ale solului si apelor subterane, cauzate de activitatile curente sau istorice desfasurate pe amplasamentul care face obiectul tranzactiei.

De asemenea, unul dintre obiective il constituie evaluarea costurilor de remediere care ar putea afecta viabilitatea achizitiei respective, iar in cazul identificării unor astfel de costuri, acestea pot servi ca instrument de negociere pentru partile implicate in tranzactie si pot fi transformate in avantaje comerciale.

Procesul de Due Diligence de Mediu (DDM) poate diferi in functie de tipul tranzactiei, de riscul de mediu asociat proprietatii sau de tipul proprietatii (e.g. amplasamente greenfield, operationale, brownfield), de aceea exista mai multe tipuri de astfel de evaluari: evaluare sumara de mediu, evaluare de mediu de nivel I si investigatii de mediu de nivel II, chestionare de mediu pentru DDM etc.

Evaluarile DDM pot fi solicitate atat de vanzator cat si de cumparator. In general, DDM se realizeaza de catre consultanti independenti, ceea ce asigura obiectivitatea evaluarii si respectarea bunelor practici internationale privind realizarea DDM. Sunt general acceptate standarde internationale pentru realizarea unor astfel de evaluari, precum: ASTM E 1528-06: Standard Practice for Limited Environmental Due Diligence: Transaction. Screen Process; E1527 - 13 Standard Practice for Environmental Site Assessments: Phase I Environmental Site Assessment Process.

AUDITECO GES beneficiaza de o foarte bogata experienta in realizarea de DDM si a fost una dintre primele companii romanesti de consultanta implicate in astfel de evaluari. Compania noastra ofera asistenta clientilor pe tot parcursul procesului de tranzactionare, pentru identificarea riscurilor asociate tranzactiei si propunerea de masuri adecvate pentru depasirea acestora.

...
Audit de conformare legislativa si corporativa

Audit de conformare legislativa si corporativa de mediu si SSM

AUDITECO GES intelege importanta conformarii companiilor cu cerintele legale de mediu si sanatate si securitate ocupationala, in contextul unor provocari tehnologice tot mai complexe si a unui cadru legal în continua schimbare.

Oferim servicii de evaluare detaliata a gradului de conformare a companiilor tinta cu exigentele legale in vigoare si anticipate, precum si cu standarde corporative specifice de mediu si sanatate si securitate ocupationala. Ne sprijinim clientii in a intelege sensul cerintelor legale nationale si europene, pentru a le putea aplica in mod relevant in propriile activitati.

In procesul de audit ne bazam pe o cunoastere solida a cadrului legal in vigoare si pe abilitatile tehnice ale consultantilor nostri de a intelege procesele si activitatile companiilor. Urmarim ca procesul de audit sa conduca la imbunatatirea conformarii cu cerintele legislative, la anticiparea si reducerea unor riscuri viitoare asociate si la eficientizarea costurilor de conformare.

...
Evaluarea impactului social si de mediu (ESIA)

Studiul privind evaluarea impactului social si asupra mediului (Environmental Social Impact Assessment/ESIA) are rolul de a identifica, estima si evalua impactul potential al unui proiect asupra conditiilor de mediu si socio-culturale ale zonei in care va fi dezvoltat.

In general, acest tip de studiu se elaboreaza pentru obtinerea unei finantari si trebuie realizate conform standardelor si ghidurilor internationale: standardele de performanta ale Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), ghidurile institutiilor de finantare internationala (International Finance Corporation/IFC) si Equator Principles.

Prin realizarea ESIA dezvoltatorii proiectului se asigura ca preocuparile legate de mediu si sociale ale comunitatilor locale si ale altor parti implicate sau interesate sunt luate in considerare pe toata durata de viata a respectivului proiect. Acest studiu poate sta la baza comunicarii cu toate institutiile si autoritatile implicate in procesul decizional.

Conform legilor nationale si cerintelor BERD, scopul general al ESIA va include:

  • stabilirea scopului si identificarea aspectelor de mediu si socio-economice esentiale;
  • definirea conditiilor fundamentale ale resurselor de mediu si sociale esentiale care pot fi afectate de Proiect;
  • evaluarea impacturilor  pozitive si negative ale proiectului propus asupra resurselor de mediu si socio-economice;
  • consultarea cu persoanele care pot fi afectate de proiect si cu alte parti implicate;
  • dezvoltarea proiectului pentru a evita, a reduce sau a compensa impacturile adverse semnificative asupra  mediului si societatii;
  • dezvoltarea  unui program de monitorizare pentru a verifica eficienta in atingerea obiectivelor proiectului si pentru a dezvolta si a ameliora eficienta masurilor de reducere a efectelor negative.

Categorii
Date de contact
0214115555
Splaiul Independentei, Nr. 1, Bl. 16, Sc.1, Et. 5, Ap. 18 Sector 4,
Distribuie