Armonia Center medicina alternativa Bucuresti

Chiropractica

...
Chiropractica

Chiropractica (numita si chiroterapie) este utilizata in special pentru remedierea deficientelor si blocajelor legate de sistemele osos, muscular si nervos. Scopul ei este acela de a ajusta vertebrele, de a combate blocajele si a restabili echilibrul fiziologic. Contribuie, deasemenea, la corectarea tulburarilor biomecanice care afecteaza pozitia corpului, mobilitatea, circulatia sangvina si tonusul muscular si la reducerea durerilor cauzate de o inflamatie provocata de o miscare repetata.

Fondatorul chiropracticii este David Palmer care, in 1895, a reusit sa-i redea unei persoane auzul prin corectia vertrebrelor cervicale. Conform teoriei elaborate de Palmer, numeroase probleme de sanatate pot fi cauzate de deplasarea vertebrelor care impiedica transmiterea normala a influxului nervos si circulatia normala a energiei vitale.

Denumirea tehnicii vine de la cuvantul grecesc CHIROS care inseamna mana. Tehnica reprezinta manipularea articulatiilor si vertebrelor cu ajutorul mainilor ca acestea sa poata aluneca, sau mai bine zis reveni in spatiile lor articulare. Succesul manevrei este anuntat de un zgomot specific denumit CRACMENT, realizat la nivelul acelei articulatii. Datorita pozitiilor gresite pe care le adoptam in timpul zilei si al noptii, in timpul lucrului si in timpul sofatului, articulatiile se deplaseaza de la locul lor, apar contracturi musculare care mentin aceste dereglari de la normal si daca acestea persista, dupa o perioada de timp apar posturi vicioase. Posturile vicioase apar aproape la toata lumea, dar asta nu inseamna ca suntem bolnavi. Datorita activitatii zilnice, suprasolicitarii la efort prelungit, datorita greutatii excesive, coloana vertebrala se poate tasa si are nevoie de elongari si rearanjarea articulatiilor. Tehnica este folosita si in devieri si deformari ale coloanei vertebrale.

Afectiuni care pot fi ameliorate sau tratate:

  • lumbago (boala manifestata printr-o durere violenta localizata la muschii din regiunea salelor)
  • hernie de disc /discopatie
  • sciatica (stare patologica constand dintr-o afectiune a nervului sciatic, care se manifesta prin dureri in regiunea salelor, cu iradieri in alte parti ale corpului – nevralgie manifestata prin dureri vii pe traiectul nervului sciatic)
  • deformari ale coloanei vertebrale (scolioza, cifoza, lordoza)
  • functie defectuoasa a pelvisului si a soldului
  • dureri ale articulatiilor membrelor, umerilor, coatelor, genunchilor, soldurilor, labei piciorului, gleznei si mainii
  • durere de cap, cefalee/migrena (durere de cap  intensa, de obicei pe o singura parte, insotita de greata  si /sau de varsaturi)
  • accidente de sport
  • dificultati de concentrare