Dr. Angela Petre

Despre noi

...
Abdominoplastia

         Toti ne dorim un abdomen plat, fara depozite de grasime, cu aspect tanar; din nefericire varsta, nasterile, lipsa de exercitiu fizic si cresterea in greutate sunt inamici foarte puternici. Abdominoplastia este o excelenta  operatie estetica pentru eliminarea excesului de piele si grasime de pe abdomen si a obtine o talie mai bine conturata.

Cele mai bune candidate pentru abdominoplastie sunt :

 

  • persoanele care se afla intr-o buna conditie fizica dar poseda piele flasca sau grasime care nu raspunde la dieta sau exercitii fizice;
  • o alta categorie de pacienti care au rezultate foarte bune sunt pacientii in varsta, cu un usor exces ponderal si cu piele care si-a pierdut partial elasticitatea.
  • pacientele care dupa nastere au ramas cu multe vergeturi si cu musculatura abdominala slabita (diastaza de muschi drepti abdominali); rezultatele sunt foarte bune dar numai in cazul in care nu se doreste o noua sarcina, caz in care abdominoplastia poate fi amanata

Detalii despre interventia chirurgicalaIn functie de dorintele pacientului si de conditiile obiective (excesul de piele, laxitatea musculara, depozitele de grasime) sunt disponibile mai multe tipuri de operatii:

  • abdominoplastie completa, cu transpozitie de ombilic
  • miniabdominoplastie
  • abdominoplastie combinata cu lipoaspiratie

 

Abdominoplastia completa

        Se practica in cazurile cu exces tegumentar mare si care se doreste eliminat in totalitate. Incizia necesara este situata suprapubian, este asemanatoare celei pentru operatia cezariana doar ca de obicei este mai lunga. Forma acesteia va fi stabilita in functie de preferintele dumneavoastra, astfel incat sa poata fi ascunsa de costumul de baie sau de tipul de lenjerie pe care il purtati. O a doua incizie va fi in jurul ombilicului,  ombilicul ramanand atasat de sursa sa vasculara, neschimbandu-si localizarea.

 

        Prin incizia orizontala pielea de pe intregul abdomen este ridicata de pe stratul muscular, depozitele adipoase sunt eliminate iar musculatura abdominala este plicaturata si intarita printr-o sutura verticala pe linia mediana de la marginea inferioara a sternului la pubis. Prin aceasta sutura  se obtine un abdomen mai ferm si o talie mai subtire.

 

        Pielea se reaseaza pe noile contururi musculare, excesul cutanat se elimina si se reataseaza ombilicul intr-o pozitie naturala.La final se inchide incizia orizontala lasand un tub de dren pentru 24h pentru eliminarea fluidelor care se acumuleaza postoperator.  

Miniabdominoplastia

Este o procedura mai putin invaziva, adresata pacientelor cu exces tegumentar si adipos numai la nivel subombilical.

Incizia orizontala necesara este mai scurta decat la abdominoplastia completa si nu exista incizia in jurul ombilicului. Nedetasandu-se ombilicul de piele, nu este posibila avansarea pielii situate superior de acesta.

Si in acest procedeu este posibila intarirea musculaturii abdominale prin sutura tecii muschilor drepti abdominali iar pentru eventualele depozite adipoase supraombilicale se poate practica liposuctia in acelasi timp operator.

 

Lipoaspiratia combinata cu abdominoplastia

Lipoaspiratia poate fi combinata cu abdominoplastia pentru a imbunatati rezultatele oricum excelente ale abdominoplastiei.

Lipoaspiratia la nivelul taliei, soldurilor, partilor laterale ale toracelui aduce un plus de suplete iar conturul noului abdomen va fi cu atat mai mult pus in evidenta.

 

In timpul consultatiei vom stabili ce tip de abdominoplastie este indicat pentru dumneavoastra sau daca v-ar fi mai de folos vibrolipoaspiratia grasimii abdominale, excesul cutanat urmand a se retracta postoperator datorita tehnicii folosite.

...
Lipoaspiratia

Este o operatie estetica destinata modificarii conturului corporal prin indepartarea depozitelor adipoase subcutane. Se realizeaza cu ajutorul unor canule metalice subtiri care se introduc sub piele prin incizii de doar cativa milimetri.

In tehnica pe care o foloseste dr. Angela Petre - vibrolipoaspiratia - mobilizarea efectiva a grasimii se obtine prin vibratia canulei, provocata printr-un flux de aer comprimat iar grasimea este emulsionata si aspirata simultan.Vibrolipoaspiratia, comparativ cu lipoaspiratia clasica  are o durata de efectuare mai scurta si este mai putin traumatica pentru pacient ceea ce face ca  echimozele (vanataile)  si edemul (lichidele retinute in zonele operate) sa fie mai mici iar recuperarea postoperatorie cu mai putine dureri si mai rapida.Metoda are avantajul de a putea fi practicata pe zone care pun de obicei probleme in lipoaspiratia clasica- zone fibroase (spate, flancuri, zone care au mai fost lipoaspirate anterior) sau zone delicate  (genunchi, glezne, gambe, fese, gat).Indicatii:Metoda se adreseaza in principal pacientilor cu depozite adipoase localizate; acesti pacienti au frecvent tendinta de a acumula grasime in anumite zone (uneori cu predispozitie genetica), aceasta grasime fiind rezistenta la diete si exercitiu fizic. Multi pacienti sunt descurajati dupa ce au pierdut mult in greutate dar nu au obtinut abdomenul plat sau soldurile inguste pe care si le doreau; acestor pacienti vibrolipoaspiratia le poate realiza visul. Prin liposuctie se imbunatateste silueta dar nu se elimina celulita. Aceasta fiind determinata de prezenta unor septuri fibroase care ataseaza pielea la stratul muscular superficial, in urma vibrolipoaspiratiei se  amelioreaza mult, prin sectionarea acestor septuri.

Lipoaspiratia si obezitateaMetoda nu realizeaza o scadere masiva in greutate; totusi, scotand depozitele adipoase, imediat postoperator se constata o scadere in greutate care continua progresiv in urmatoarele luni, variabil de la individ la individ in functie de modul de viata, dieta, etc. Ajutorul psihologic pe care il obtin pacientii hiperponderali in urma imbunatatirii radicale a aspectului fizic prin scaderea cu cateva masuri a hainelor, disparitia "colaceilor" de grasime de la nivelul taliei, a grasimii de pe solduri sau de pe spate fac din vibrolipoaspiratie un partener de nadejde in programele destinate scaderii ponderale.Celulele adipoase indepartate nu se mai refac dar pentru mentinerea rezultatului este necesara  supravegherea alimentatiei pentru a nu depune grasime in zonele netratate.

 

PostoperatorDurerea postoperatorie este variabila de la persoana la persoana, depinzand de zonele tratate, cantitatea de grasime extrasa si alti factori individuali. Datorita faptului ca traumatizarea regiunilor in timpul operatiei este mai mica decat la lipoaspiratia clasica, durerile sunt de intensitate mai mica. Daca este necesar, pot fi prescrise  antialgice.Echimozele necesita de obicei 1-2 saptamani pentru a se vindeca.Limitarea activitatilor fizice variaza in functie de persoana dar in general, incepand de a doua zi postoperator pacientul se poate misca fara limitari, poate face dus, conduce, merge la serviciu (sigur, depinde tipul de serviciu). Daca nu exista alte indicatii, patul va fi folosit doar pentru dormit, fiind foarte importanta mobilizarea precoce pentru a scade riscul de tromboze, risc specific pentru liposuctie.Postoperator este necesara purtarea unui corset compresiv pentru a limita formarea edemelor si a ajuta procesul de retractie al pielii. Timp de 3 saptamani corsetul se poarta zi si noapte, scotandu-se pentru a face dus iar in urmatoarele doua saptamani se poarta doar pe timpul zilei.

Rezultate

Rezultatele sunt vizibile imediat postoperator dar pentru a obtine rezultatul final sunt necesare 3-6 luni, in functie de numarul si marimea zonelor tratate. Corpul dumneavoastra are nevoie de timp pentru a elimina edemele (lichidul retinut in tesuturile tratate) si echimozele  iar pielea sa se retracte. Cu cat cantitatea de grasime extrasa este mai mare, cu atat pielea va avea nevoie de mai mult timp pentru a se adapta noului contur.Datorita faptului ca procesul de imbatranire afecteaza fermitatea si elasticitatea pielii este posibil ca pacientii in varsta sa nu obtina rezultate asemanatoare cu cele ale pacientilor tineri in ceea ce priveste retractia pielii. In aceste cazuri se recomanda extragerea unor cantitati de grasime mai mici.

Riscuri si complicatii

Desi este operatia estetica cea mai efectuata din lume si majoritatea operatiilor sunt reusite, exista riscuri si limite ale acestei proceduri, ca in orice interventie chirurgicala.

 

Cele mai frecvente complicatii sunt:

  • Asimetrii si neregularitati de contur - sunt probleme de care toti pacientii se tem dar ceea ce trebuie stiut este ca, in maini experimentate, aceste probleme apar foarte rar sau sunt atat de mici incat aproape ca nu sunt observate. Marea majoritate a pacientilor considera tolerabile grade mici de asimetrie dat fiind faptul ca simetria la nivelul corpului uman nu este  usor intalnita. Totusi, in cazurile in care se doreste, corectia se poate realiza prin procedee de liposculptura sau o noua lipoaspiratie, in functie de caz.
  • Infectii ale punctelor de sutura- combatute cu antibiotice
  • Vindecarea inestetica a inciziilor- este o posibilitate rara dar datorita dimensiunii de doar citiva milimetri nu pune probleme estetice; exista variante de tratament pentru imbunatatirea procesului de cicatrizare.
  • Exces tegumentar postoperator (piele flasca, fara tonus) - poate fi produs de extragerea unei cantitati prea mari de grasime de la nivelul zonei operate sau pielea nu are calitatile necesare pentru a se retracta suficient. Se evita printr-o evaluare corecta a cazului sau pot fi recomandate tehnici chirurgicale pentru excizia surplusului de piele. Oricum, spre deosebire de liposuctia clasica, vibrolipoaspiratia faciliteaza procesul de retractie a pielii iar in unele cazuri de exces tegumentar la nivelul abdomenului face inutila realizarea abdominoplastiei.

Aceste informatii ofera posibilitatea intelegerii bazice a procedurii. In cazul existentei unor dubii sau a unor intrebari suplimentare, nu ezitati sa contactati dr. A. Petre.

...
Lipoaspiratia secundara

Cand lipoaspiratia este efectuata agresiv, fara simt estetic sau stapanire perfecta a tehnicii, rezultatele pot fi neatragatoare si foarte dezamagitoare pentru pacient.

 

Problemele estetice ramase dupa liposuctie pot fi:

  • asimetrii,
  • depresiuni sau supradenivelari pe ariile aspirate,
  • piele cu aspect flasc in urma extragerii unei cantitati prea mari de grasime
  • grasime extrasa insuficient pe zonele lucrate
  • urme lasate de canula la nivelul pielii din cauza aspirarii foarte superficiale
  • aspect fibrotic cicatriceal al pielii pe zone unde s-a extras toata cantitatea de grasime subcutanata (mai frecvent pe abdomen, la persoane foarte slabe)
  •  

    Pentru corectarea acestor sechele este necesara alegerea unui chirurg cu mare experienta in lipoaspiratie, interventia fiind mult mai delicata decat in cazurile primare (pe zone unde nu s-a intervenit niciodata).  Rezultatele sunt in general satisfacatoare, reusind sa corecteze majoritatea problemelor; sigur, depind de indemanarea chirurgului si de tipul de sechela de corectat. Tehnica de vibrolipoaspiratie permite corectarea mai usoara a sechelelor de tipul fibrozei si denivelarilor lasate de aspirarea prea superficiala spre deosebire de liposuctia clasica, cu posibilitati limitate de abordare a zonelor care au mai fost tratate.

     

    Interventia include aspirarea strategica a grasimii din zonele care necesita uniformizarea aspectului iar in alte cazuri poate fi necesar transferul de grasime proprie pentru corectarea depresiunilor. Aceste doua metode pot fi utilizate impreuna sau separat in functie de particularitatile cazului dumneavoastra.

     

    Ca si lipoaspiratia primara, corectarea sechelelor postliposuctie se realizeaza sub anestezie locala, completata cu sedare intravenoasa. Nu este necesara internarea iar pacientul poate parasi clinica la 2-3 ore postoperator.In caz ca veti avea nevoie, vi se va prescrie tratament antialgic dar de obicei durerea dupa vibrolipoaspiratie este mai mica decat in tehnica obisnuita de liposuctie si recuperarea mult mai rapida.

     

    Pentru a facilita retractia pielii pe zonele operate si a limita formarea edemului postoperator veti purta un corset zi si noapte timp  de 3 saptamani, urmand ca dupa aceea sa-l mentineti doar pe timpul zilei, timp de inca 2-3 saptamani.Echimozele dispar in 1-2 saptamani iar edemul in 2-3 saptamani.

    ...
    Liftingul de coapse

    Este o operatie care se adreseaza cel mai frecvent pacientilor care au pierdut extrem de mult in greutate, natural sau dupa chirurgie bariatrica si mai rar acelora care din cauza varstei prezinta piele in exces, cu elasticitate scazuta. In unele cazuri, excesul cutanat creeaza  nu doar probleme estetice ci si de sanatate ( ingreuneaza mersul, produce transpiratie  excesiva, foliculite, miros dezagreabil,etc).

     

    La pacientii care au slabit post chirurgie bariatrica, excesul de piele este general, la nivelul intregului corp. In aceste cazuri, de comun acord cu pacientul se realizeaza planuri terapeutice pe etape, in care se asociaza mai multe tipuri de interventii chirurgicale adresate unor regiuni corporale diferite.

    In general liftingul de coapse se efectueaza pentru tratarea problemelor fetei interne a coapselor dar se poate adresa si feselor, soldurilor sau fetelor externe de coapse.Se poate asocia cu lipoaspiratia pentru a obtine rezultate mai bune.

    Tehnica operatorie presupune o incizie care porneste anterior de la nivelul santului dintre labiile mari si coapsa si merge spre posterior, in santul dintre fesa si copsa. Obiectivul acestei operatii estetice este repozitionarea pielii si eliminandu-se excesul de tesuturi fara elasticitate.

    Datorita pozitionarii cicatricilor, necesita o ingrijire postoperatorie foarte atenta in ceea ce priveste igiena si limitarea miscarilor. Restrictiile de mobilizare se refera la toate miscarile care presupun abductia coapselor pe bazin (departarea coapselor) si se recomanda timp de 4-6 saptamani. Mersul obisnuit este permis imediat postoperator.

    ...
    Liftingul de brate

     

    Datorita inaintarii in varsta sau pierderii masive in greutate poate aparea un exces de piele la nivelul bratelor. Din pacate, exercitiile fizice reusesc sa mareasca tonusul muscular in aceasta zona dar asupra pielii care atarna nu au niciun efect. In aceste cazuri, liftingul bratelor (brahioplastia) este operatia estetica ce poate elimina excesul cutanat si crea un aspect mai tanar si tonifiat in regiunile operate.

     

    In cazurile in care exista o elasticitate cutanata satisfacatoare si depozite adipoase de dimensiuni moderate, se poate efectua vibrolipoaspiratia bratelor iar pielea se va retracta pe noile contururi.

     

    Cand problema principala este pielea care trebuie excizata si nu grasimea, aceasta se face la nivelul fetei interne a bratului, cu o incizie care porneste din axila si uneori se intinde pana la cot. Aceasta cicatrice este frecvent vizibila la miscarile bratelor si nu este usor de acceptat de catre toti pacientii; oricum, cu o tehnica operatorie corecta si cu ingrijirile adecvate, cicatricea rezultata are un aspect satisfacator iar modificarile de contur la nivelul bratelor sunt importante.

     

    Vindecarea inciziilor se obtine in 14-21 zile si nu este necesara extragerea firelor de sutura, acestea fiind resorbabile. Va trebui sa evitati efortul fizic cu bratele timp de 4-6 saptamani dar activitatile obisnuite pot fi realizate fara probleme.

    ...
    Lifting corporal

     

    Chirurgia bariatrica sau bypass-ul gastric pot avea un succes extraordinar in a ajuta pacientii cu obezitate morbida sa slabeasca. Dupa interventia chirurgicala pacientii pierd in greutate semnificativ, au o mobilitate clar imbunatatita, prezinta un risc diminuat de dezvoltare a complicatiilor legate de obezitate si, nu in ultimul rand isi recapata stima de sine. Din pacate, toate acestea vin impreuna cu modificari la nivelul pielii care va incepe sa atarne pe corpul mult mai slab ca o haina prea mare.Pentru acesti pacienti, sunt disponibile tehnici cosmetice si reconstructive care le pot reda un aspect placut, in functie de zonele pe care aleg sa le trateze.

     

       Cel mai frecvent se utilizeaza:

    • abdominoplastia
    • mastopexia sau in cazul barbatilor reductia mamara
    • liftingul bratelor
    • liftingul coapselor

     

    Aceste operatii estetice pot fi realizate pe rand sau grupate, astfel incat sa se adreseze mai multor zone corporale.

    In cadrul unei consultatii, vom stabili impreuna planul terapeutic in functie de problemele specifice pe care le aveti si in functie de ce doriti sa obtineti.

    ...
    Marirea de gambe

    Marirea de gambe cu implante de silicon este o interventie de chirurgie estetica care imbunatateste aspectul gambelor, creand un aspect mai bine proportionat, in armonie cu restul corpului.Daca sunteti nemultumiti de volumul sau forma gambelor indiferent de cat de mult sport ati face, implantele de silicon pot fi o solutie buna.

    Interventia se realizeaza sub anestezie locala complatata cu sedare intravenoasa pentru a va creste gradul de confort in timpul operatiei si nu necesita internare.Implantele sunt alese conform dorintelor dumneavoastra, in cadrul consultatiei preoperatorii; de obicei se foloseste cate un implant pentru fiecare gamba dar in cazul persoanelor care doresc gambe de mari dimensiuni, cu definitie foarte buna a grupelor musculare, pot fi necesare cate 2 implante pentru fiecare gamba.

     

    Contraindicatiile acestei interventii sunt- asteptari nerealiste legate de aspectul postoperator (un pacient bodybuilder care doreste niste implante foarte mari nu va putea niciodata obtine rezultatul dorit daca partile moi ale gambei nu permit destinderea necesara pentru a putea acoperi implantul; aceleasi probleme vor fi intampinate si de pacientii cu sechele de poliomielita care se asteapta ca dupa operatie gamba bolnava sa arate ca cea sanatoasa)- stare generala de sanatate precara- probleme de vascularizatie ale partilor moi de la nivelul gambelor.

    Despre interventia chirurgicala:Incizia are 4-5 cm si se pozitioneaza in pliul de flexie din spatele genunchiului pentru a fi camuflata de reliefurile naturale ale regiunii. Implantul se plaseaza la suprafata compartimentului muscular posterior al gambei, de obicei in partea mediala. In cazul in care pacientul doreste o gamba cu dimensiuni mari se va introduce un implant si in partea laterala. Postoperator membrul inferior operat va fi mentinut in pozitie elevata iar durerea este combatuta cu antialgice. Pentru urmatoarele cateva saptamani va fi necesara purtarea unui ciorap compresiv care va limita formarea edemului si a seroamelor la nivelul regiunii operate. Mersul este incurajat incepand de a doua zi, cu sprijin moderat pe piciorul operat. Dupa prima saptamana pacientul poate face plimbari scurte. Eforturile fizice mai mari, mersul prelungit sau statul in picioare timp mai indelungat pot fi reluate progresiv dupa a treia saptamana postoperatorie.Activitatea fizica nerestrictionata se poate relua la 2 luni postoperator.

    Complicatii:- hematoame - pot necesita evacuarea hematomului sau uneori extragerea implantului, spalarea cavitatii si reintroducerea implantului- infectii - situatie rara datorita profilaxiei cu antibiotice administrate intra si postoperator- seroame (acumulare de lichid in jurul implantului, determinand cresterea volumului gambei afectate si asimetrii) - necesita drenaj- modificari de sensibilitate- sunt intotdeauna tranzitorii, disparand in cateva saptamani- cicatrizare vicioasa la pacientii predispusi la formarea de cicatrici keloide.

    ...
    Marirea de fese

    Pentru realizarea maririi feselor se pot folosi doua operatii estetice:

     

  • cu micro grefe de grasime, procedeu cunoscut sub numele de lifting brazilian al feselor
  • cu implante de silicon
  • Marirea de fese cu grasime

     

    Se poate realiza la pacientii care au grasime in plus la nivelul altor zone ale corpului cum ar fi abdomenul, coapsele, soldurile. Aceasta grasime se extrage folosind tehnici speciale atraumatice, se prelucreaza si se introduce in micropicaturi la nivelul regiunilor care se doresc conturate.Pentru a da un plus de definitie feselor si a evidentia rezultatul remodelarii, regiunile inconjuratoare cum ar fi talia, partile externe ale coapselor sau regiunea sacrata se pot lipoaspira. In acest fel se obtine un aspect suplu al corpului, cu fese bine definite, rotunde.Acest procedeu poate adauga volum in oricare parte a feselor se considera necesar, chiar intreaga fesa putand fi marita; limitele procedeului sunt stabilite doar de cantitatea de grasime avuta la dispozitie.

     

    Recuperarea presupune un disconfort moderat, ameliorat de medicatie antialgica. Timp de aproximativ 2 saptamani trebuie evitat statul pe scaun si efortul fizic.O mica parte din grasimea injectata se absoarbe postoperator dar cantitatea ramasa la un an este cea care va ramane definitiv. Daca se doreste, se poate realiza un nou transfer de grasime pentru a corecta pierderea de volum prin reabsorbtie.

     

    Marirea feselor cu implante

     

    Se realizeaza la pacientele care nu prezinta depozite adipoase in exces disponibile pentru transferul de grasime. Implantele au forme si dimensiuni diferite iar alegerea se face in functie de dorintele pacientului. Incizia folosita pentru a introduce implantele este ascunsa in santul dintre fese iar dupa cicatrizare devine aproape imperceptibila. Plasarea implantelor se face sub muschiul fesier mare sau sub fascia acestuia, dand un plus de volum la nivelul partii superioare a feselor. Nu pot fi plasate in partea centrala sau inferioara a feselor datorita riscurilor de lezare a nervului sciatic.

     

    Recuperarea este mai complicata decat la pacientii care au facut marirea de fese cu microgrefe de grasime. Datorita localizarii inciziei in vecinatatea anusului exista un risc mare de infectie. Postoperator este necesara o igiena extrem de atenta a regiunii.Datorita intinderii fortate a tesuturilor sub care sunt plasate implantele perioada imediat postoperatorie este destul de dureroasa. Oricum, medicatia antialgica si evitarea asezarii pe regiunile operate amelioreaza mult durerea. In aproximativ 2 saptamani puteti incepe sa stati pe scaun iar dupa 6 saptamani va puteti relua toate activitatile obisnuite, fara restrictii.

    ...
    Six Pack Lipoaspiratia

     

    Ar fi grozav daca ati putea merge la piscina sau la plaja aratand un abdomen conturat six-pack chiar daca nenumaratele ore de exercitiu la sala nu si-au facut efectul si n-au indepartat in totalitate depozitele de grasime care va acopera musculatura abdominala? Pentru acei dintre dumneavoastra care faceti mult sport, aveti o alimentatie sanatoasa si o piele cu elasticitate buna dar conturarea musculaturii abdominale este un tel pe care pareti sa nu-l puteti realiza singuri, lipoaspiratia six-pack poate fi  solutia. Pentru aceste cazuri se realizeaza o tehnica speciala de lipoaspiratie care va va oferi abdomenul sculptat pe care vi-l doriti. Aceasta tehnica se poate realiza in cazul in care pacientul este normoponderal si are o constitutie atletica pentru a nu crea o discrepanta mare intre abdomenul bine definit si restul corpului. Nu se folosesc implante iar pacientii sunt de acord ca rezultatele sunt foarte bune.

     

     

     

    Consultatia preoperatorie In cadrul acestei consultatii vom discuta detaliile legate de procedura si vom stabili daca sunteti sau nu un candidat bun pentru efectuarea acestui tip de interventie chirurgicala.Vom studia istoricul dumneavoastra medical si vom stabili ce aveti de facut pentru a obtine cele mai bune rezultate in cel mai sigur mod cu putinta.In cazul in care sunteti fumator ar fi de dorit sa opriti fumatul cu cel putin o luna inainte de interventia chirurgicala pentru a va asigura o vindecare cat mai rapida.

     

     

    Interventia chirurgicalaOperatia se efectueaza sub anestezie locala completata cu sedare intravenoasa. Acest tip de anestezie, prin infiltrarea anestezicului si a unei solutii vasoconstrictoare pe intreaga zona care va fi lucrata, ofera avantajul de a putea extrage grasimea in exces cu sangerare minima. Canulele cu care se lucreaza sunt foarte fine iar inciziile necesare sunt de cativa milimetri.Interventia incepe cu realizarea unei aspiratii uniforme a grasimii de pe intregul abdomen si eventual  de pe solduri sau partile laterale ale trunchiului pana cand stratul adipos ramane in grosime de 1,5-2 cm. In etapa a doua se realizeaza desenarea conturului six pack prin pasaje foarte superficiale ale canulei de lipoaspiratie, imediat sub piele.

     

     

    Postoperator

    Dupa operatie veti purta un corset care va limita formarea edemului si va ajuta pielea sa se retracte pe noile contururi ale abdomenului.Va puteti intoarce la lucru a doua zi postoperator daca acest lucru nu presupune efectuarea de efort fizic. Dupa aproximativ 3 saptamani- o luna veti putea relua activitatile sportive fara restrictie.Edemul si echimozele vor dispare in aproximativ 2 saptamani.

    Rezultatele sunt evidente la aproximativ 3 luni postoperator, cu rezultatul final constituit la 6 luni postoperator.

    ...
    Chirurgia dupa graviditate

     

    Dupa ce ati avut copiii, acestia au devenit viata dumneavoastra. Sunt bucuria, fericirea si tot ce aveti mai de pret dar urmele pe care le-au lasat pe corpul dumneavoastra nu pot trece neobservate. Sanii lasati si plini de vergeturi, abdomenul flasc, cu depozite de grasime care refuza sa dispara indiferent de dieta, soldurile mari si coapsele ingrosate… toate va umbresc bucuria de a fi cea care a adus pe lume minunea care va spune"mama".

    Adesea dedicati atat de mult timp copiilor, serviciului, treburilor casei incat uitati de dumneavoastra. Din pacate nu putem uita complet de noi si din cand in cand, cand va priviti in oglinda vreti ca lucrurile sa fie cum erau. Nu, nu este vorba de egoism sau vanitate. Pur si simplu, fiind din nou supla, cu sani frumosi, simtindu-va sexy si increzatoare veti putea simti pe deplin bucuria maternitatii si in acelasi timp vi se vor imbunatati si relatiile cu cei pe care ii iubiti.  

    Pentru a sterge semnele pe care graviditatea le-a lasat pe corpul dumneavoastra si a intoarce putin timpul, aveti la dispozitie o serie de operatii estetice: 

    • Contur corporal prin lipoaspiratie
    • Mastopexie cu sau fara implante de silicon (ridicarea sanilor cu sau fara marire)
    • Augmentare mamara (marirea sanilor)
    • Abdominoplastie

    Interventiile chirurgicale pot fi efectuate intr-un singur timp operator sau seriat, in functie de modificarile pe care vi le doriti si de starea dumneavoastra de sanatate. Oricum,  pentru a programa asemenea tip de interventie chirurgicala trebuie sa asteptati pana cand veti fi complet refacuta dupa nastere (in general aproximativ 4-6 luni) si sa nu mai alaptati.