Pro Erudio - Centru de limbi straine, Bucuresti

Cursuri de limba franceza

“Limba lui Molière” este o limba de cultura (si nu doar din perspectiva aristocratiei si burgheziei europene a secolului al XIX-lea J), recunoscuta gratie îmbinarii melodioase a sunetelor sale si bogatiei vocabularului. Franceza este limba oficiala în peste 29 de tari si a doua cea mai vorbita limba din Uniunea Europeana. Istoria coloniala a Frantei a ajutat la raspândirea acestei limbi in acelasi fel ca si limba engleza, ajungând sa existe la nivel international mai putini vorbitori nativi decât vorbitori de limba franceza ca limba straina. Astfel, abilitatile de a vorbi limba franceza sunt importante atât pentru relatii economice la nivel international, cât si din motive culturale (literatura, istorie, arte plastice, muzica).

Odata cu raspândirea limbii engleze în lume si dezvoltarea tehnologiei în aceasta limba, interesul pentru învatarea limbii franceze a scazut. În aceste conditii, cunoasterea limbii franceze devine un avantaj, oferind o sansa în plus celor care o învata, mai precis numeroase perspective de dezvoltare, inclusiv cai de acces catre universul de afaceri si cel cultural.

Cursul de limba franceza “Parler français, c’est cool!” se adreseaza copiilor cu vârste de peste 10 ani si este structurat pe trei niveluri. La plasarea în grupe se va tine cont de vârsta si de nivelul de cunostinte de limba franceza:

  • Parler français, c’est cool! 1 (nivel începator)
  • Parler français, c’est cool! 2 (nivel elementar)
  • Parler français, c’est cool! 3 (nivel intermediar)

Cursul de limba franceza are urmatoarele obiective:

  • scrierea corecta în limba franceza respectând toate regulile ortografice si gramaticale;
  • dezvoltarea capacitatii de exprimare orala: copiii se vor putea exprima si vorbi despre ei însisi si despre situatii din universul înconjurator;
  • receptarea mesajului oral/scris;
  • descoperirea universului cultural francez prin acces la textele în original ale unor mari scriitori francezi, de pilda Alexandre Dumas, Jules Verne sau Victor Hugo, dar si prin ascultarea si întelegerea unor melodii si filme celebre. De asemenea, vom introduce elemente actuale de civilizatie (sistemul de învatamânt din Franta, gastronomie si obiceiuri alimentare, monumente celebre, sarbatori si traditii locale).

Acest curs îsi fixeaza astfel, prin intermediul metodelor de predare interactive si atractive, câteva mari obiective: dobândirea de cunostinte lexicale/ gramaticale, antrenarea pentru întelegerea mesajelor scrise si citite si folosirea limbii franceze într-o maniera cât mai naturala atât în scris, cât si în exprimarea verbala.

Galerie foto
  • ...