PriMed - Clinica Medicala Bucuresti

Gastroenterologia

Gastroenterologia este o specialitate care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor tubului digestiv (esofag, stomac, duoden, intestin subtire, colon), dar si a ficatului, vezicii biliare si pancreasului.

Puteti sa apelati la medicul gastroenterolog atunci cand aveti simptome de reflux, arsuri pe esofag sau in capul pieptului, tusea persistenta, gust amar/acru sau greata, varsaturi, dureri abdominale in orice zona, tulburari de tranzit (diaree, constipatie), balonare, oboseala inexplicabila, scadere ponderala, sangerari in scaun, varsaturi cu sange, analize ale ficatului sau pancreasului modificate.

In urma consultului, medicul specialist poate diagnostica si trata boala de reflux gastroesofagian, esofagita, cancerul esofagian, gastrita, ulcerul gastric sau duodenal, cancerul gastric sau duodenal, ciroza hepatica, hepatitele cronice, steatoza hepatica, hepatocarcinomul, pancreatita acuta sau cronica, sindromul colonului iritabil, constipatia, diareea cronica, bolile inflamatorii intestinale, hemoroizii etc.

In cadrul Clinicii Primed puteti beneficia de consultatie de specialitate, evaluari periodice si prescrieri de tratament in cazul in care aveti afectiuni cronice, endoscopie digestive superioara si inferioara, atat cu scop diagnostic cat si terapeutic (polipectomie, hemostaza etc).

Pentru a beneficia gratuit de consultatie si endoscopie digestiva superioara diagnostica / colonoscopie diagnostica, trebuie sa va prezentati cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

Efectuarea endoscopiei superioare sau colonoscopiei se face doar in urma consultului de specialitate, cand medicul va efectua anamneza, va explica procedura si poate recomanda deasemenea investigatii suplimentare, cum ar fi  analizele de laborator, ecografia abdominala, examenul computer tomografic sau RMN, iar ulterior pacientul va fi programat pentru proceduri. In anumite situatii, investigatiile endoscopice se pot efectua in regim de urgenta, insa aceasta situatie poate aduce costuri suplimentare.

Galerie foto
  • ...