Petronela Nederi, Cabinet psihologie Sector 5

Cabinet psihologic Hipnoza Sector 5

Ai vrea sa fii hipnotizat? Esti curios ce ti se intampla? La ce foloseste si ce ajungi sa spui fara sa-ti dai seama? Raspunsuri la toate aceste intrebari de la Petronela Nederi, psihoterapeut (hipnoza clinica si terapie ericksoniana). 

  Ce este hipnoza?

Transa hipnotica este o stare de constienta modificata. Adica persoana hipnotizata este constienta, insa are o stare speciala: pe de o parte, este constienta de sine, de prezenta sa in mediul exterior, iar pe de alta parte, realizeaza ca are un contact neobisnuit de intim cu profunzimile lumii sale interioare.

Prin definitie Hipnoza este o stare modificata a constiintei, in cadrul careia persoana implicata se deconecteaza de stimulii externi si se orienteaza spre interior. Acest fenomen se petrece si in viata de zi cu zi, atunci cand suntem absorbiti de un eveniment, o carte, un film, o actiune…

  • Hipnoza Ericksoniana

    Abordarea Ericksoniana este una indirecta si permisiva si se realizeaza prin intermediul comunicarii analogice si metaforice, are un caracter individualizat. Hipnoza sector 5(noua hipnoza, sau hipnoza permisiva) este o metoda, o unealta utilizata in psihoterapie care faciliteaza trairea experientiala, care contribuie la cresterea eficienta a interventiei psihoterapeutice.

    Transa hipnotica poate fi comparata cu o visare cu ochii deschisi, persoana hipnotizata fiind constienta in permanenta. Hipnoza sector 5 nu inseamna somn, dar poate fi comparata cu o stare de somnolenta pentru ca in timpul transei sunt activate undele alfa, unde cerebrale care sunt specifice starii de veghe relaxate. In transa hipnotica nu iti pierzi cunostinta, nu scapi controlul, nu esti pus de hipnoterapeut in situatii ridicole, nu este intruziva si nu dauneaza sanatatii. Tu esti cel detine controlul si, oricand doresti poti iesi din transa.

    Galerie foto
    • ...