Osteodensys - Centru de osteodensiometrie cu ultrasunete Bucuresti

OSTEODENSITOMETRIE CU TEHNOLOGIA REMS

Osteoporoza este definita ca o boala scheletala sistemica ce se caracterizata prin densitate osoasa mica si deteriorare a microarhitecturii tesutului osos cu o crestere consecutiva a fragilitatii osoase si a riscului de fractura.

 despre tehnologia rems
Testul REMS pentru determinarea densitatii si fragilitatii osoase efectuat in clinica OSTEODENSYS se face cu echipamentul Echostation produs de firma italiana Echolight care detine patentul tehnologiei REMS. Acesta este un echipament unic in lume:

complet neinvaziv;
cu o sensibilitate in estimarea densitatii osoase de 5 ori mai mare decat DEXA.
rapid;
automat;
evaluare vertebre si solduri.
Noua tehnologie REMS (Radiofrequency Echografic Multi Spectometry) utilizeaza un fascicul de radiofrecventa din spectrul ultrasunetelor pentru analiza densitatii dar si a calitatii osoase (arhitectura osoasa). Este o tehnologie de ultima ora, unica in lume, complet neinvaziva (similara ecografiei) si care are certificare CE (aprobare de utilizare in UE) si FDA (aprobare de utilizare pe piata americana), de la institutiile cu cele mai inalte si stricte standarde in domeniu echipamentelor medicale din lume.

Tehnologia REMS ofera doi parametri numerici noi: scorul osos (SO), care se coreleaza in mod direct cu masuratorile DMO (in g/cm²) si in consecinta, cu evaluarile diagnostice DXA (DMO; Scorul T; Scorul Z), si SF, care ofera o estimare independenta a fragilitatii oaselor si a riscului de fractura.

Raportul medical contine toti parametrii pentru diagnosticarea osteoporozei (DMO, SF, Scor T/Z, FRAX, Index masa corporala), fiecare pacient putand fi examinat si diagnosticat in mai putin de 5 minute, asigurand respectarea protocolului diagnostic in conditiile constrangerilor de timp obisnuite in activitatea clinica.

Datorita nivelurilor sale de precizie, combinate cu absenta completa a radiatiilor ionizante si usurinta de utilizare, aceasta metoda este folosita in mod eficient pentru diagnosticarea bolii osteoporotice intr-un stadiu precoce dar si pentru monitorizarea evolutiei DMO si a fragilitatii osoase.REMS
 
 

Galerie foto
  • ...