Origo Coffee Shop - Bucuresti

Cafea Brew

red fruits, stone fruits, lime

BREW COLUMBIA LA FALDA

55,00 lei

 

currants, molasses, dried fruits

BREW KENYA MCHANA

de la 50,00 lei

 

elderflower, pineapple, apricot

BREW ETHIOPIA URAGA

45,00 lei

Brew Columbia La Falda

În 2019, echipa noastra a vizitat fermele din Columbia. Teritoriul din Urrao Antioquia ne-a impresionat - comunitatile de aici sunt mici, iar proprietarii sunt renumiti pentru grija si atentia acordata pamântului. Natura este spectaculoasa, un loc în care fermele sunt singulare, îndepartate. Finca La Falda are 4 hectare de plantatie de cafea, cu 9500 arbori, varietate Caturra Cirosso.

În 2013, Columbia La Falda a fost prima ferma din Urrao-Antioquia care a intrat în Top 10 Cup Of Excellence, câstigând un loc excelent: al 7-lea.

Pentru procesare, utilizeaza un ciclu de recoltare de trei zile, boabele verzi fiind pastrate în rezervoare din otel inoxidabil.

Unicitatea regiunii, abordarea familiei la ferma si curatenia în procesare sunt aspecte care determina un profil de calitate al boabelor, aspect usor de regasit la masa de degustare: corpul bogat, textura care îmbraca papilele gustative si aciditatea medie, citrica, sustinuta perfect de o dulceata fructata. 

Ferma este îngrijita de o familie speciala, gospodari meticulosi, care folosesc toata forta lor de munca, timpul si resursele de a învata pentru a face cafea mai buna, de la an la an. 

Nascut si crescut în Urrao, regiunea Anitoquia de catre parintii sai producatori de cafea, pasiunea lui Jose Arcadio Rueda pentru cafea a fost încurajata de la o vârsta frageda - Colombia La Falda. Astazi aceasta pasiune este împartasita de sotia sa, Marbeluz si fiul adolescent, Santiago, ambii care îl ajuta pe Arcadio la ferma. 

Spre deosebire de majoritatea fermelor din Columbia, recolta principala în La Falda (70%) se afla în sezonul agricol (februarie-mai); cele 30% suplimentare sunt recoltate în perioada octombrie-decembrie. Succesul sau la Cup of Excellence a determinat dorinta lui Jose Arcadio de a cultiva mai multa cafea. Prin unica participare, acesta considera ca a stabilit corect reputatia fermei La Falda si asigura preturi corecte si durabile pentru cafeaua sa. Acum se concentreaza pe asigurarea calitatii cafelei sale la un nivel ridicat pentru fiecare productie.

Galerie foto
  • ...